Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: Trolls World Tour
Rendező:
Walt Dohrn, David P. Smith
Producer(ek): Gina Shay
Szinkronhangok:
Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden, Ozzy Osbourne, Rachel Bloom, Anderson Paak, George Clinton, Mary J. Blige, Kelly Clarkson, Sam Rockwell, Ron Funches, Gwen Stefani
Stúdió: DreamWorks Animation
Játékidő: 90 perc
Bemutató: 2020. Április 17.
Bevétel: $ 44,846,085
Franchise: Trollok (2016)

2020-ban bemutató amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely 2016-ban bemutatott Trollok című animációs mozifilm folytatása, Thomas Dam által kitalált Troll játékfiguráin alapulva. A 38. DreamWorks-film rendezői Walt Dohrn és David P. Smith. Az animációs játékfilm producere Gina Shay. A forgatókönyvet Jonathan Aibel, Glenn Berger, Bob Dolman, Trevor Munson, Lisa Krueger és Rick Yancey írta, a zenéjét Theodore Shapiro szerezte. A mozifilm a DreamWorks Animation gyártásában készült, a Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés filmvígjáték. Oroszországban 2020. március 19-én, az Egyesült Államokban 2020. április 10-én, Magyarországon eredetileg 2020. április 2-án lett volna a bemutatója, de a koronavírus miatt 2020. október 29-ére eltolták.

Egy nap Barb királynő úgy dönt, hogy egyesíti a trollokat a rockzenével ezért útnak indul, hogy összegyűjtse a trollok húrjait. (A klasszikus, a techno, a pop, a country, a funk és a rock húroknak hála léteznek ezek a zenék és ezek a húrok kellenek Barbnak). Pipacs, Ágas és a barátok mint mindig énekelnek, táncolnak és buliznak, ám ez a nap más mint a többi, mert Ágas úgy dönt, hogy elmondja Pipacsnak az iránta titkolt, érzett szerelmét. Ez nem sikerül neki és kiderül, hogy Pipacs csak barát vele.  Egyszer csak kiabálást hallanak és Pipacs kap egy levelet Barb királynőtől, a hard rock királynőtől, aki a pop trollok húrját akarja megszerezni tőle. Pipacs és a barátai felfedezik, hogy rajtuk kívül léteznek más fajta trollok is. Pipacs titokban elindul, hogy elvigye a pop-húrt Barb királynőnek, aki egy átveréssel akarta rávenni erre. Vele tart legjobb barátja Ágas és akad egy potyautasuk is, jó barátjuk Giga.
Cooper megtudja, hogy vannak más fajta trollok is rajtuk kívül. Hirtelen meglepő felfedezést tesz, vannak rá hasonlító trollok (a funk trollok) ezért útnak indul, hogy felkutassa őket. Eközben Pipacs, Ágas és Giga rájönnek az igazságra Barbbal kapcsolatban, hogy azért kellenek neki a húrok, mert mindenkit rock trollá akar változtatni. Pipacs és barátai ezt mindenképp meg akarják akadályozni, de semelyik trollnak nem kell a segítségük (néhányan nem is hisznek nekik). Eközben Barb királynő meggyőz más trollokat is, hogy fogják el Pipacsot és barátait. A trollok végül úgy döntenek, hogy segítenek Barbnak. Cooper sok kutatás és veszély után rátalál a funk trollokra és kiderül, hogy ő is közülük való. Sőt a szülei a funk trollok uralkodói, így ő herceg lesz.
Eközben a barátok próbálják figyelmeztetni a country trollokat, de bajba kerülnek. Fel akarják adni a küldetést, ám egy country troll (Hickory) segíteni akar nekik és ezt el is fogadják. Ágas gyanakodni kezd Hickoryra, eközben nagyon szomorú, mert Pipacs csak barátnak tekinti ( Pipacs is szerelmes Ágasba de nem vallja be neki). Ám támadás éri őket. Chaz a dzsessz troll elvarázsolja a trollokat, hogy megszerezze a pop húrt, ám Hickory megmenti őket. Giga mérges lesz Pipacsra, mert veszélybe sodorta őket, ezért hazamegy a barátaihoz.
Később kiderül, hogy Hickory átverte őket. Ezáltal Barb megszerzi az összes húrt és terve be is válik. Pipacsnak sikerül ellenállnia a bűbájnak, így megsemmisíti Barb gitárját. Ez nagy hiba, hiszen így megsemmisíti a zenéket is. De végül sikerül helyrehozni a hibáját és rendbe tenni mindent. Miután ez megtörténik, Pipacs is bevallja Ágas iránt érzett szerelmét. Így egy párt alkotva boldogan töltik mindennapjaikat a többi trollal együtt.

Érdekességek

¤ A film összbevétele 7 148 541 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 27 668 874 forintot termelt. A hazai mozik összesen 23 397 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
¤ A Trollok egyetlen karaktere, aki nem tért vissza a folytatásban, az első film egyik negatív hőse, Creek, aki gyávaságában elárulta a saját fajtáját, és a film végén a főhősök győzelmet arattak felette.
¤ A Trollok a DreamWorks ötödik olyan filmje, melyből franchise született (Shrek, Madagaszkár, Kung Fu Panda, Így neveld a sárkányodat).
¤ A Trollok a világ körül David P. Smith rendezői debütálása.
¤ A filmet eredetileg Mike Mitchell rendezte volna, de végül otthagyta a produkciót, miután lehetőséget kapott arra, hogy ő rendezze meg A Lego-kaland 2-t.
¤ A 2016-os Trollok című animációs film mellett két tévés produkció is született. A 2017-es Trolls Holiday és a 2018-as spinoff, a Trolls: The Beat Goes on!. A Trollok a világ körül cselekménye időrendben ezek előtt játszódik.
¤ A Trollok a világ körül a DreamWorks elős filmje, mely már a 2020-as években debütált.
¤ A 2015-ös Tökéletes hang 2 után ismét együtt dolgozott Anna Kendrick és Flula Borg.
2018 októberében csatlakozott a Trollok 2-höz az amerikai énekesnő, az American Idol első szezonját 2002-ben megnyerő Kelly Clarkson, aki saját, eredeti dallal járult hozzá a filmhez.

¤ A film eredetileg Trollok 2 címmel került volna a mozikba, de a DreamWorks 2018. június 12-én hivatalosan is bejelentette a cím változtatást.
¤ 2017 májusában a népszerű podcastot vezető McElroy fivérek kampányolni kezdtek, hogy hadd szerepelhessenek a filmben. 'A McElroy fivérek benne lesznek a Trollok 2'-ben című podcast adásukkal kellőképp sikerült felhívniuk magukra a figyelmet, a DreamWorks pedig 2018 szeptemberében bejelentette, hogy a testvérpár is cameózni fog a produkcióban.
¤ A Universal Pictures és a DreamWorks Animation 2017. február 28-án jelentette be, hogy elkészítik a 2016-os Trollok folytatását az első rész sztárjaival, Anna Kendrickkel és Justin Timberlake-kel.

Előzetes