Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 • Műfaj: amerikai animációs családi kaland-vígjáték fantasy musical
 • Rendező: Walt Dohrn
 • Forgatókönyvírók: Jonathan Aibel, Glenn Berger, Elizabeth Tippet, Maya Forbes, Wallace Wolodarsky
 • Producerek: Gina Shay
 • Szinkronhang: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom, James Corden, Ron Funches, Kelly Clarkson, Anderson Paak, Sam Rockwell, George Clinton, Mary J. Blige
 • Zene: Theodore Shapiro
 • Játékidő: 91 perc
 • Bemutató: 2020. Október 29.
 • Bevétel: $ 9,463,064

Trollok a világ körül (eredeti cím: Trolls World Tour) 2020-ban bemutató amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely 2016-ban bemutatott Trollok című animációs mozifilm folytatása, Thomas Dam által kitalált Troll játékfiguráin alapulva. A 38. DreamWorks-film rendezői Walt Dohrn és David P. Smith. Az animációs játékfilm producere Gina Shay. A forgatókönyvet Jonathan Aibel, Glenn Berger, Bob Dolman, Trevor Munson, Lisa Krueger és Rick Yancey írta, a zenéjét Theodore Shapiro szerezte. A mozifilm a DreamWorks Animation gyártásában készült, a Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés filmvígjáték. Oroszországban 2020. március 19-én, az Egyesült Államokban 2020. április 10-én, Magyarországon eredetileg 2020. április 2-án lett volna a bemutatója, de a koronavírus miatt 2020. október 29-ére eltolták.

Tartalom: Egy nap Barb királynő ugy dönt, hogy egyesiti a trollokat a rock zenével ezért utnak indul, hogy összegyüjtse a trollok hurjait.(a klassszikus, a techno, a pop, a country, a funk és a rock huroknak hála léteznek ezek a zenék és ezek a hurok kellenek Barbnak). Pipacs, Ágas és a barátok mint mindig énekelnek, táncolnak és buliznak, ám ez a nap más mint a többi, mert Ágas ugy dönt, hogy elmondja Pipacsnak az iránta titkolt, érzett szerelmét. Ez nem sikerül neki és kiderül, hogy Pipacs csak barát vele.
Egyszer csak kiabálást hallanak és Pipacs kap egy levelet Barb királynőtől, a hard rock királynőtől aki a pop trollok hurját akarja megszerezni tölle. Pipacs és a barátai felfedezik, hogy rajtuk kivül léteznek más falyta trollok is. Pipacs titokban elindul, hogy elvigye a pop-húrt Barb királynőnek, aki egy átveréssel akarta rá venni erre. Vele tart legjobb barátja, Ágas, és akad egy potyautasuk is, jó barátjuk Giga.
Cooper megtudja, hogy vannak más falyta trollok is rajtuk kivül. Hirtelen meglepő felfedezést tesz, vannak rá hasonlitó trollok(a funk trollok) ezért utnak indul, hogy felkutassa őket. Eközben Pipacs,Ágas és Giga rájönnek az igazságra Barb-al kapcsolatban, hogy azért kellenek neki a húrok, mert mindenkit rock trollá akar változtatni. Pipacs és barátai ezt mindenképp meg akarják akadályozni, de semelyik trollnak nem kell a segítségük (néhányan nem is hisznek nekik). Eközben Barb királynő meggyöz más trollokat is, hogy fogják el Pipacsot és barátait. A trollok végül ugy döntenek, hogy segitenek Barbnak.
Cooper sok kutatás és veszély után rátalál A FUN KTROLLOKRA és kiderül, hogy ő is közülük való. Söt a szülei a funk trollok uralkodói igy ő herceg lesz.
Eközben a barátok probálnak figyelmeztetni a counrty trollokat de bajba kerülnek. Fel akarják adni a küldetést ám egy country troll (Hickory) segíteni akar nekik és ezt el is fogadják. Ágas gyanakodni kezd Hichoryra, eközben nagyon szomorú, mert Pipacs csak barátnak tekinti ( Pipacs is szerelmes Ágasba de nem valja be neki). Ám támadás éri őket. Chaz a dzsessz troll elvarázsolja a trollokat, hogy megszerezze a pop hurt ám Hickory megmenti őket. Giga mérges lesz Pipacsra, mert veszélybe sodorta őket ezért hazamegy a barátaihoz.
Később kiderül, hogy Hickory mocskosul átverte őket. Ezáltal Barb megszerzi az összes húrt és terve be is válik. Pipacsnak sikerül ellenállni a bűbájnak, így megsemmisíti Barb gitárját. Ez nagy hiba, hiszen így megsemmisíti a zenéket. De végül sikerül elsimítani a hibáját és rendbe hozni mindent. Miután ez megtörténik, Pipacs is bevallja Ágas iránt érzett szerelmét. Így egy párt alkotva boldogan töltik mindennapjaikat a többi trollal együtt.

Érdekességek:

 • A film összbevétele 1 946 164 dollár volt (imdb.com).
 • A Trollok egyetlen karaktere, aki nem tért vissza a folytatásban, az első film egyik negatív hőse, Creek, aki gyávaságában elárulta a saját fajtáját, és a film végén a főhősök győzelmet arattak felette.
 • A Trollok a DreamWorks ötödik olyan filmje, melyből franchise született (Shrek, Madagaszkár, Kung Fu Panda, Így neveld a sárkányodat).
 • A Trollok a világ körül David P. Smith rendezői debütálása.
 • A filmet eredetileg Mike Mitchell rendezte volna, de végül otthagyta a produkciót, miután lehetőséget kapott arra, hogy ő rendezze meg A Lego-kaland 2-t.
 • A 2016-os Trollok című animációs film mellett két tévés produkció is született. A 2017-es Trolls Holiday és a 2018-as spinoff, a Trolls: The Beat Goes on!. A Trollok a világ körül cselekménye időrendben ezek előtt játszódik.
 • A Trollok a világ körül a DreamWorks elős filmje, mely már a 2020-as években debütált.
 • A 2015-ös Tökéletes hang 2 után ismét együtt dolgozott Anna Kendrick és Flula Borg.
 • 2018. októberében csatlakozott a Trollok 2-höz az amerikai énekesnő, az American Idol első szezonját 2002-ben megnyerő Kelly Clarkson, aki saját, eredeti dallal járult hozzá a filmhez.
 • A film eredetileg Trollok 2 címmel került volna a mozikba, de a DreamWorks 2018. június 12-én hivatalosan is bejelentette a címváltoztatást.
 • 2017. májusában a népszerű podcastot vezető McElroy fivérek kampányolni kezdtek, hogy hadd szerepelhessenek a filmben. 'A McElroy fivérek benne lesznek a Trollok 2'-ben című podcast adásukkal kellőképp sikerült felhívniuk magukra a figyelmet, a DreamWorks pedig 2018. szeptemberében bejelentette, hogy a testvérpár is cameózni fog a produkcióban.
 • A Universal Pictures és a DreamWorks Animation 2017. február 28-án jelentette be, hogy elkészítik a 2016-os Trollok folytatását az első rész sztárjaival, Anna Kendrickkel és Justin Timberlake-kel.

Előzetes: