Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: Spirit Untamed
Rendező: Elaine Bogan
Producer(ek): Karen Foster
Szinkronhangok:
Isabela Merced, Marsai Martin, Mckenna Grace, Julianne Moore, Jake Gyllenhaal, Walton Goggins
Stúdió: DreamWorks Animation
Játékidő: 87 perc
Bemutató: USA 2021. Június 4. - Magyar 2021. Július 8.
Bevétel: $ 14,896,695

SZILAJ: ZABOLÁTLANOK 2021-ben bemutatott amerikai számítógépes animációs film, amelyet Elaine Bogan rendezett, és Ennio Torresan társrendezte rendezői debütálásukban. Önálló folytatása a Szilaj, a vad völgy paripája animációs filmnek és a Szilaj, a szabadon száguldó animációs sorozatnak. A DreamWorks Animation és a Walden Media gyártotta, a tervek szerint 2021. június 4-én fogja kiadni a Universal Pictures. Magyarországon 2021. június 10-én jelenik meg a UIP-Dunafilm forgalmazásában.

Lucky Prescott kénytelen a nagyvárosi otthonából egy határmenti kisvárosba költözni, ahol természetesen minden idegen számára. De az élete örökre megváltozik, amikor új barátokat szerez, és elválaszthatatlan köteléket köt Szilaj nevű vad musztánggal. Ám amikor Szilaj csordáját befogják, Lucky és újonnan szerzett barátai egy életre szóló kalandra indulnak, mikor a lovak megmentésére indulnak.

Érdekességek
¤ A Szilaj: Zabolátlanok a DreamWorks nyolcadik animációs filmje, melyből franchise lett. A korábbiak: Shrek (2001), Madagaszkár (2005), Kung Fu Panda (2008), Így neveld a sárkányodat (2010), Trollok (2016), Croodék (2013), Bébi úr (2017).
¤ A Szilaj: Zabolátlanok Elaine Bogan és Ennio Torresan első rendezése.
¤ A film viszonylag alacsony költségvetéssel készült. A DreamWorks egy külső stúdiót bízott meg az elkészítésével, hasonlóan, mint az Alsógatyás kapitány esetében.
¤ A Szilaj: Zabolátlanok forgatókönyvét az eredeti sorozat alkotója, Aury Wallington írta.
2019. október 7-én jelentette be a DreamWorks Animation, hogy elkészítik a Szilaj, a vad völgy paripája című animációs sorozaton alapuló egészestés mozifilmet.

¤ A koronavírus-járvány miatt a film jelentős részét az alkotók az otthonaikban készítették.
¤ A 2002-es Szilaj, a vad völgy paripája folytatása, egyúttal a népszerű animációs sorozat mozifilmes adaptációja.

Előzetes