Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gru 3.
Gru 3 poszter
 • Eredeti cím: Despicable Me 3.
 • Rendezők: Pierre Coffin, Kyle Balda
 • Forgatókönyvírók: Cinco Paul, Ken Daurio
 • Szinkronhangok: Steve Carell, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove, Trey Parker, Dana Gaier
 • Zene: Heitor Pereira, Pharrell Williams
 • Játékidő: 98 perc
 • Bemutató2017. Június 30.
 • Bevétel: $ 1,034,799,409

2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a Gru 2. című animációs film folytatása. Az írói Ken Daurio és Cinco Paul írta, a rendezői Kyle Balda és Pierre Coffin, a zeneszerzői Pharrell Williams és Heitor Pereira, a producerei Christopher Meledandri és Janet Healy. A mozifilm a Illumination Entertainment és az Universal Pictures gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték, bűnügyi film és sci-fi film. Amerikában 2017. június 14-én, Magyarországon 2017. június 29-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény: Gru a gonosz életmódot végleg otthagyva a bűnüldözés hivatását választotta és Lucyvel együtt titkos akciókban vesznek részt. Legújabb küldetésükben egy 1980-as években ragadt Jacko-imitátorral kerülnek szembe, de az akció balul sül el, a bűnözőt nem sikerül elfogni. Amikor Gru és újdonsült felesége, Lucy képtelenek legyőzni az emberiséget fenyegető legújabb gonosztevőt – az egykori gyerek tévésztárt, aki az 1980-as évek megszállottja, és Balthazar Brattnek hívják -, az új igazgatónő megalázó módon kirúgja őket az Anti Gonosz Ligából.
Ezen túl előkerül Gru ismeretlen ikertestvére, aki szeretné rávenni Grut az újabb bűnözésre, mintegy „családi hagyomány”-ként, mivel apjuk is hivatásszerű bűnöző volt. Gru és családja néhány napra hozzá költözik.
A minyonok remélik, hogy Gru megragadja az alkalmat, és visszatér a bűn útjára, de amikor Gru világossá teszi, hogy már visszavonult mindettől, akkor a minyonok felmondanak, és elindulnak a saját fejük után (lásd: Minyonok). A minyonok véletlenül egy énekverseny stúdiójába tévednek, ahol a viszonylag jó szereplésük ellenére a rendőrség letartóztatja őket és mindannyian börtönbe kerülnek. Azonban a börtönben arany életük van, a többi rab retteg tőlük. A minyonok innen hamarosan megszöknek egy léghajóval, és Gru segítségére sietnek.

A Grincs
 • Eredeti cím: Dr. Seuss' The Grinch
 • Rendezők: Yarrow Cheney, Scott Mosier
 • Forgatókönyvírók: Michael LeSieur
 • Szinkronhangok: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Kenan Thompson, Cameron Seely
 • Zene: Danny Elfman
 • Játékidő: 86 perc
 • Bemutató2018. November 9.
 • Bevétel: $ 511,595,957

2018-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Dr. Seuss azonos című könyvén alapult, és a 9. Illumination Entertainment-film. A rendezői Peter Candeland és Yarrow Cheney, a producerei Chris Meledandri, Janet Healy és Scott Mosier, a forgatókönyvírója Michael LeSieur, a zeneszerzője Danny Elfman. A mozifilm az Illumination Entertainment gyártásában készült, a Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték. A bemutató dátuma: Az Egyesült Államokban 2018. november 9., Magyarországon 2018. december 6.

Cselekmény: A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.
A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből.
Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját.
Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével...
Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét? Decemberben kiderül!

A kis kedvencek titkos élete 2.
 • Eredeti cím: The Secret Life of Pets 2.
 • Rendezők: Chris Renaud
 • Forgatókönyvírók: Brian Lynch
 • Szinkronhangok: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper
 • Zene: Alexandre Desplat
 • Játékidő: 86 perc
 • Bemutató2019. Június 7.
 • Bevétel: $ 429,434,130

A Universal minden bizodalmát A kis kedvencek élete című gigasiker folytatásába vetette, így azt tervezi, hogy egyenesen letarolja majd 2019 nyarát a cuki apróságokkal felvértezve.
A Universal nagyon bízik abban, hogy az Illumination tavalyi, világszerte közel 900 millió dollárt hozó cukiságbombájának folytatása ismét szélesre tárja majd a szülők pénztárcáját, ugyanis a korábbi terveikkel ellentétben előrébb hozták A kis kedvencek titkos élete 2. premierjét és az sem különösebben érdekelte őket, hogy ebben az időszakban érkezik meg két másik blockbuster is a mozikba.
A kis kedvencek titkos élete 2. tehát 2019. június 9-én indul meg hódító körútjára (ez az amerikai dátum, nem a hazai) a Universal égisze alatt és ekkortájt olyan filmekkel kell felvennie majd a versenyt a kasszáknál, mint a Sony Pictures Charlie angyalai rebootja és a 20th Century Fox egyelőre ismeretlen névre hallgató Marvel-projektje (vagy egy X-Menre, vagy egy Deadpoolhoz kapcsolódó címre, például az X-Force mozira tippelnénk).
A kis kedvencek titkos élete 2. rendezéséért Chris Renaud (Gru, Gru 2, Lorax) felel, aki Brian Lynch (Csizmás, a kandúr, Minyonok) forgatókönyve alapján dolgozhat.

Cselekmény: Max és Duke tulajdonosa, Katie az utcán belebotlik egy Chuck nevű férfiba, akivel összeházasodnak és hamarosan fiuk születik, Liam. Max általában nem szereti a gyerekeket, de Liam esetében lassan megenyhül, és ragaszkodni kezd hozzá, elkezd vigyázni rá. Amikor a gyerek más totyogni tud, a család egyik rokona meghívja őket egy kis vidéki pihenésre. Max félénken viselkedik a vidéki élet körülményei között, de van egy példaképe, Kakas, egy juhászkutya, aki ért a bárányok és malacok tereléséhez. Kis baleset történik, amikor Duke ledönt egy deszkát a kerítésből, így a birkák kitódulnak legelni. Kakas hamar visszatereli őket, de a legkisebb birka nincs sehol. Kakas és Max együtt indulnak a birka keresésére, és meg is találják egy lehajló törzsű almafán, ami egy szakadék felé lóg ki. Kakas Maxot biztatja és bátorítja, hogy menjen a birkáért, mert az ő, Kakas súlya nagyobb, és nem bírná el a faág. Max minden lépésre vigyázva óvakodik a birka felé, akinek egyik lába beszorult az ágak közé, így mindenképpen külső segítségre szorul. Sikerül kiszabadítania, ami megnöveli az önbizalmát.
A vidékre indulás előtt Max rábízza legkedvesebb játékát, Zümit (egy apró, sárga labda, ami darázs mintázatot visel) Gidget-re, akinek nagyon megtetszik a játék, és igen hamar elveszíti, amikor a labda pattogva begurul egy alatta lévő lakásba, ahol rengeteg kóbor macska él, egy idős „macskás hölgy” társaságában, aki vastag szemüveget visel és akit nem zavar, hogy a macskái összekarmolják a bútorait. Gidget úgy dönt, macskaként kell viselkednie, ha be akar jutni a lakásba és a macskák ne fogjanak gyanút. Ezért viselkedési leckéket vesz egy hatalmas, szürke macskától és annak barátaitól. Végül sikerül visszaszereznie a játékot és véletlenül a macskák a királynőjükké választják.
Egy kislánynak van egy fehér nyuszija, Hógolyó, akit szuperhősnek öltöztet be. Daisy-nek szüksége van Hógolyóra, hogy segítsen neki megszöktetni egy Hu nevű fehér kölyöktigrist egy cirkuszból, ahol rosszul bánnak vele. A cirkusz tulajdonosa egy Szergej nevű durva ember. Daisy és Hógolyó kiszabadítja a kölyöktigrist, bár az egy ketrecbe van bezárva, és Szergej a fekete farkasaival őrizteti. Őket Daisy és Hógolyó megkötözi lánccal. Daisy elejti a virágmintás ékszerét, amit kiszagolva a farkasok végig a nyomában vannak a menekülés során. Daisy és Hógolyó a tigrist először egy öreg kutya, Papa lakásába viszi, aki fiatal kutyák nevelésével foglalkozik, de ő nem szívesen látja a tigrist és csak egy napot engedélyez nekik.
Ekkor átviszik Max és Duke „lakásába”, mivel a család még vidéken van és a lakásban nincs senki. A család azonban hamarosan hazatér. Szergej először még üldözi a tigrist, majd amikor megszerzi, a cirkusz vonatára rakja és azzal elhagyja a helyszínt. Azonban az állatok üldözni kezdik a vonatot az öreg hölgy autójával, amit többé-kevésbé a macskák irányítanak. Max és Hógolyó legyőzik a farkasokat, kiszabadítják Hut és Daisy-t. Max bátran behatol a mozdony vezetőfülkéjébe és szembeszáll Szergejjel. Szergejt lehajítják a vonatról. Az idős hölgy kocsijával térnek vissza otthonaikba.
Max és Duke (továbbá a szülők) sírva köszönnek el gyermeküktől, amikor az első napjára megy az óvodába, és vidáman belép az ajtón.