Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT

Eredeti cím: How to Train Your Dragon
Rendező(k): Chris Sanders, Dean DeBlois

Producer(ek): Bonnie Arnold
Szinkronhangok: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill

Hossz: 98 perc
Bemutató: 2010. Március 26.

Bevétel: $ 494,787,759

Színes, amerikai egész estés 3D-s számítógépes animációs film, amely Cressida Cowell 2003-as azonos című könyvén alapul. A forgatókönyvet Dean Deblois írta, Chris Sanders rendezte, a zenéjét John Powell szerezte, a producer Bonnie Arnold. Készítette a DreamWorks, a Paramount forgalmazásában. Amerikában 2010. március 26-án mutatták be. Magyarországon 2010. március 25-én vetítették le.

Hibbant-szigeten vikingek élnek. Életüket gyakorta sárkányok veszélyeztetik, amik felperzselik otthonaikat és ellopják állataikat, ezért ádázan harcolnak ellenük. A kétbalkezes főhős (Hablaty - az eredetiben: Hiccup, vagyis „Csuklás” a neve) a falu vezérének fia, a kovácsműhelyben segédkezik. Harcolni nem engedik, mivel még nincs kiképezve a sárkányok elleni harcra. Ő azonban feltalál egy gépet, amivel a legrettegettebb, leggyorsabb sárkányt, az „Éj fúriát” titokban sikerül lelőnie. Ez a vikingek történetében még senkinek sem sikerült.
Hablaty azt gondolja, ha megölt a sárkányt, akkor a falu népe tisztelni fogja. Ám a lelőtt sárkány életben maradt. Hablaty képtelen megölni a védtelen, fogságba esett lényt, aminek megsérült a farka végén lévő bőrdarab, ezért nem tud elrepülni a katlanból, ami fogva tartja. Hablaty egy kiegészítőt fabrikál, aminek segítségével a sárkány újra a levegőbe tud emelkedni. Hablaty véletlenül a hátán van éppen, amikor ez megtörténik.
Közben a faluban megkezdődik a viking gyerekek harcossá képzése. Hablatynak nincs ínyére a dolog, ám nem akarja megbántani az apját, ezért részt vesz a képzésben. Miközben folyik a képzés, Hablaty és sárkánya (Fogatlan) egyre jobban megismerik egymást, mert a Hablaty által készített alkatrésszel meg tudja ülni a sárkányt, ami újra képes repülni. Az idő múlásával egyre jobban összeszoknak, Hablaty egyre jobban megismeri a sárkányokat (megtanulja milyen módszerekkel lehet leszerelni őket (pl. jó szó, simogatás, stb.)), és rájön, hogy a sárkányok sokkal barátságosabbak, mint mindenki gondolta volna.
Hablaty titka, hogy saját sárkánya van, nem sokáig maradhat titokban, mert a falu legszebb és legügyesebb fegyverforgató lánya, Astrid megtudta a titkot, és együtt repültek a sárkány hátán, mikor is elérték a sárkányok rejtekhelyét. Kiderült, hogy a sárkányok nem maguknak gyűjtenek élelmet, hanem egy sokkalta nagyobb sárkánynak.
Hazaérkezésük után véget ér az ifjú harcosok képzése, és jön a végső megmérettetés, amelyben egy sárkányt kell megölni, de ennek elkerülésére Hablaty a békésebb módot választja. A falu népe nem érti a harc nélküli győzelmet, a sárkányokkal való barátkozást, ezért közbeavatkoznak, a törzs főnökével az élen. Miután a falusiak elkapták Fogatlant, Hablaty elmondja apjának, hogy megtalálta a sárkányok fészkét (amit a viking harcosok már évszázadok óta keresnek) de egyúttal arra kéri apját, ne zaklassa a sárkányokat. Az apja nem érti, hogy a fia a sárkányok pártját fogja, megtagadja fiát és sok viking hajóval a sárkányfészek felé indul a seregével.
A végső csatában a vikingek szembetalálják magukkal egy óriási sárkánnyal, aminek legyőzéséhez szükségük van Hablaty és Fogatlan párosára, valamint azokra az ifjakra, akik az arénában gyakorlásra használt sárkányokon repültek a harcosok után. A sárkány legyőzése után úgy tűnik, hogy Hablaty is és Fogatlan is elesett a csatában, ám nem így történt, mert a sárkány a testével védte gazdáját.Hablaty csak a bal lábszárát vesztette el.A film végén látjuk Hablaty és Astrid beteljesült szerelmét, és azt, hogy a vikingek és a sárkányok teljes békében élnek egymás mellett a faluban.

SHREK A VÉGE FUSS EL VÉLE

Eredeti cím: Shrek Forever After/Shrek - The Final Chapter
Rendező(k): Mike Mitchell
Producer(ek): Gina Shay, Teresa Cheng
Szinkronhangok: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Walt Dohrn
Hossz: 93 perc
Bemutató: 2010. Május 21.

Bevétel: $ 752,600,867

Színes, amerikai egész estés 3D-s számítógépes animációs film. A forgatókönyvet Josh Klausner írta , a filmet Mike Mitchell rendezte , a film zenéjét Harry Gregson-Williams szerezte, a film producere Gina Shay, a főszerepben Mike Myers hangja hallható. A Shrek filmek 4. és egyben utolsó része, amelyek a Dreamworks klasszikusává váltak. A filmet a Paramount Pictures forgalmazza, legelső premierjére Oroszországban került sor május 20-án, amíg Amerikában, és Nagy-Britanniában május 21-én mutatták be.
Bár a kritikusok meglehetősen negatívan fogadták a filmet, sőt az eddigi Shrek-filmek legrosszabbikának nyilvánították, a film már az első három hétvégén több mint 752 millió dolláros bevételt hozott. Ezzel egy évig az eddigi legtöbb bevételt hozó Dreamworks filmek egyike lett, 2012-ben a Madagaszkár 3. meghaladta a bevételeit. Továbbá a film a 2010-ben bemutatott animációs filmek legjobbja lett, a Toy Story 3. után.

Shrek családos ember lett. Már nem félnek tőle a falusiak, és az állása is köznapinak mondható. Shrek már majdnem el is felejtette, milyen igazi ogrénak lenni... a gonosz Rumpelstiltskin azonban becsapja Shreket, egy olyan megállapodást irat alá vele, melynek értelmében minden megváltozik: Shrek a mese világának egy alternatív verziójába kerül, ahol az ogrékra vadásznak, Rumpelstiltskin a király, Shrek és Fiona pedig sosem találkoztak. Shrekre vár a feladat, hogy visszacsinálja az egészet, megmentse a barátait, és újra övé lehessen egyetlen igaz szerelme.

MEGAAGY

Eredeti cím: Megamind
Rendező(k): Tom McGrath
Producer(ek): Lara Breay, Denise Nolan Cascino
Szinkronhangok: Will Ferrell, Tina Fey, Jonah Hill, David Cross, Brad Pitt, Eric Wolf Spafford

Hossz: 96 perc
Bemutató: 2010. November 5.

Bevétel: $ 321,885,765

2010-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 16. DreamWorks-film. A forgatókönyvet David Lindsay-Abaire és Jeanine Tesori írta, az animációs filmet Tom McGrath rendezte, a zenéjét Hans Zimmer és Lorne Balfe szerezte, a producerei Lara Breay és Denise Nolan Cascino voltak. A DreamWorks Animation készítette, a Paramount Pictures forgalmazta. Amerikában 2010. november 5-én, Magyarországon 2010. december 16-án mutatták be a mozikban.

Megaagyat kiskorában a szülei egy űrhajóba tették és a Földre küldték, mielőtt bolygójukat beszippantotta volna egy fekete lyuk. A kis kékfejűvel együtt egy másik bolygó szülöttét is hasonlóan a Földre menekítették. A rivalizálásuk már az iskolában megkezdődött, ahol Megaagyat folyton kiutálták, soha semmi nem sikerült neki és mindig kívülálló volt, míg a másik, földöntúli erővel rendelkező idegen fiút körülrajongták. Felnőve Megaagy elhatározza, hogy ő lesz a világ leggonoszabb bűnözője, míg űrbéli riválisából szuperhős válik, Metroman néven. Megaagy kísérletei a világuralomra rendre csúfos kudarcot vallanak, egy nap azonban úgy tűnik, véletlenül mégis sikerült megölnie Metromant. Megaagy azonban rádöbben, hogy jó nélkül gonosznak sincs értelme lenni, így megteremti a Titán nevű szuperhőst, hogy legyen ki ellen harcolnia. Kísérlete ismét balul sül el: Titánnak esze ágában sincs jónak lenni, és romba dönti az egész várost. Megaagy nagy dilemma előtt áll: neki kell megmentenie mindenkit Titántól. Közben pedig ráadásul még a szép riporternő, Roxanne is elrabolja a szívét, még nagyobb galibát okozva.

KUNG FU PANDA 2

Eredeti cím: Kung Fu Panda 2
Rendező(k): Jennifer Yuh Nelson
Producer(ek): Melissa Cobb
Szinkronhangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Gary Oldman

Hossz: 91 perc
Bemutató: 2011. Május 26.

Bevétel: $ 665,692,281

2011-es, 3D-s, amerikai számítógépes animációs, harcművészeti akciófilm, komédia, és dráma, amit Jennifer Yuh Nelson rendezett, a Dreamworks Animation gyártott, és a Paramount Pictures terjesztett. A 2008-as Kung Fu Panda folytatása, amiben Po és a barátai Shen úr hatalomra lépése ellen harcolnak, bevetve egy új fegyvert, miközben a hatalmas panda felfedez egy nyugtalanító láncszemet, ami a múltjához vezet. Az eredeti filmben lévő szereplők hangjai vannak ebben a filmben is, kivéve Shen urat, akinek a hangja Gary Oldman.

Évekkel az első film eseményei előtt Shen úr (Gary Oldman) az ősi Kínában lévő Gongem várost uraló páva klán fia, tűzijáték - mint fegyverzet - után kutat. Miután megtudja a jövendőmondó kecskétől (Michelle Yeoh), hogy egy "fekete-fehér harcos" fogja legyőzni őt, Shen összetoboroz egy hadsereget, hogy kiirtsa a panda népességet, ezzel megakadályozva a jóslat beteljesülését. Shen szülei, megrémülve eme kegyetlenségtől, száműzik a bosszúszomjas Shen-t a városból.
Harminc évvel később, Po (Jack Black) éli az álmát, mint egy sárkány harcos, megvédve a Béke völgyét a barátai és a kung fu mesterei (az Őrjöngő Ötös) mellett. Azonban Shifu mester (Dustin Hoffman) szerint még el kell érnie a belső békét. Miközben segít megvédeni egy falut a farkas banditák ellen, akik finomított fémet lopnak Shen úrnak, Po megzavarodik a farkasok vezetőjének páncélzatán lévő szimbólum láttán, ami egy visszaemlékezést okoz Póban az édesanyjára. Ezáltal a farkasok elszöknek. Po megkérdezi lúd édesapját, Mr. Ping-et (James Hong) az eredetéről, de Ping mindössze annyit tud mondani, hogy kisgyermekként talált rá Póra egy retekkel teli ládában, és ezután befogadta.
Shifu megtudja, hogy Shen megölte Mennydörgő Orrszarvú mestert (Victor Garber), a kung fu tanács vezetőjét, akinek dolga a város védelme volt. Shen egy újonnan kifejlesztett fegyvert, egy ágyút használ, aminek segítségével el akarja törölni a kung fu hagyományt és meg akarja hódítani Kínát. Elküldi Pót és a Őrjöngő Ötöst, hogy állítsák meg Shen-t, akik mikor Gongem városba érnek, látják, hogy Shen erői már megszállták a helyet. Rátalálnak két bebörtönzött tanácsosra, Ökör mestert (Dennis Haysbert) és Krokodil mestert (Jean-Claude Van Damme), és segítséget kérnek, hogy megszabadítsák a várost, de mindkét mester arra hivatkozik, hogy ők tehetetlenek Shen fegyverei ellen, ezért visszautasítják. A farkasok vezetője észreveszi Pót és az Ötöket, és üldözőbe veszi őket, majd végül Shen vártornya előtt elkapja őket.
Po és az Őrjöngő Ötös azonban kiszabadítja magát, és elpusztítják Shen ágyúját. Azonban Po fejében ismét bevillan egy régi emlék, ahogy meglátja azt a szimbólumot, amit korábban is látott Shen tollazatán, így Shen elszökik és egy ágyú arzenállal szétlövi a tornyot. Miután Po és a Őrjöngő Ötös is elmenekül, Tigris (Angelina Jolie) keresztezi Po útját. Po elmagyarázza, hogy emlékszik, hogy Shen jelen volt azon az éjjelen, amikor szétválasztották Po szüleit, és válaszokat akar követelni Shen-től a múltjával kapcsolatban. Meglepően empatikusan (a Kung Fu Panda - A harc művészete c. rövidfilmben Tigrist árvaként is mutatják), Tigris azt tanácsolja Pónak, hogy a saját biztonsága érdekében vonuljon vissza. Mindazonáltal, Po betör Shen ágyútermelő gyárába és szembeütközik vele, amivel véletlen keresztezi az Ötök tervét, vagyis a gyár lerombolását. Shen hamisan azt állítja a zavarodott Pónak, hogy a szülei soha sem szerették őt, majd kilövi őt a gyárból egyenesen egy folyóba, közben pedig elkapja a Ötöket.
Pót megmenti Shen jövendőmondója, akit Shen száműzetett abba az elhagyatott faluba, ahol Po született. A jövendőmondó segít neki emlékezni a múltjára. Po rájön, hogy amikor fiatal volt, a szülei feláldozták magukat azért, hogy megmentsék őt Shen hadseregétől. Az édesanyja elbújtatta őt egy retekkel teli ládába, és aztán elcsalta Shen erőit. Po ezáltal eléri a belső békét, miután rájött, hogy ettől a tragédiától eltekintve végül is egy elég boldog életet élt.
Po visszatér Gongem városba, hogy megmentse az Őrjöngő Ötöst és megakadályozza Shen hatalomra lépését. A folytatódó csatában (amiben Orrszarvú és Krokodil mester is részt vesz, miután Shifu rábeszélte őket, aki szintén segít a harcban) Po a belső békéjét használja egy kung fu technika aktiválásához, amivel elhárítja Shen ágyúgolyóját, és átirányítja a hajóhada felé, ami megsemmisül (Shifu mester mutatta ezt a technikát Pónak korábban a filmben). Po megpróbálja ráébreszteni Shen-t, hogy hagyja feledésbe a múltját, de ő továbbra is végezni akar Póval, aki véletlenül elvágja az ágyút tartó köteleket, ami aztán ráesik és összezúzza Shen-t. A győzelem után Po visszatér a Béke völgyébe, Mr. Ping-hez, bejelentve, hogy ráébredt, ő az édesapja. Egy időben Po biológiai édesapját (Fred Tatasciore) látjuk, ahogyan egy messzi-messzi rejtett faluban éldegél, amit a túlélő pandák laknak, és hirtelen megérzi, hogy a fia életben van.

CSIZMÁS, A KANDÚR

Eredeti cím: Puss in Boots
Rendező(k): Chris Miller
Producer(ek): Joe M. Aguilar, Latifa Ouaou
Szinkronhangok: Antonio Banderas, Zach Galifianakis, Salma Hayek, Billy Bob Thornton, Amy Sedaris

Hossz: 90 perc
Bemutató: 2011. November 5.

Bevétel: $ 554,987,477

2011-ben bemutatott amerikai komputer-animációs filmvígjáték, a Dreamworks Animation-tól, a Paramount Pictures forgalmazásában. A filmet Chris Miller, a Harmadik Shrek rendezője jegyzi, Tom Wheeler és Charles Perrault eredeti ötletéből készült forgatókönyve alapján. A film egy spin-off előzmény, mely a Shrek filmsorozatra épít.
A történetben ezúttal a Shrek-filmekből ismert Csizmás Kandúrt állítják főszerepbe, akinek azon életszakaszát mutatja be a film, mielőtt még találkozott volna Shrekkel. Antonio Banderas, aki a Shrek-filmekben Kandúr hangját szolgáltatta, ezúttal is visszatér a szerepben. Új szereplőként tűnik fel a filmben Puha Pracli Cicus, Kandúr szerelmi vonzalmának tárgya, akit az eredeti változatban Salma Hayek szólaltat meg, valamint Tojás Tóbiás, Kandúr partnereként, akinek a hangját Zach Galifianakis kölcsönzi. A filmben igazi latin ritmusok hallhatóak, flamenco gitárjátékkal. A filmet Golden Globe-díjra és Oscar-díjra jelölték 2012-ben, a legjobb animációs film kategóriában.

A történet elején Csizmás Kandúr egy törvényen kívüli bandita, akinek folyton menekülni kell, amiért rablás vádjában kerestetik. Egyik este egy kisváros lepusztult csehójában tudomására jut, hogy két haramia, Jani és Juli (a felnőtt Jancsi és Juliska) megszerezték a legendás varázsbabot, melyet Kandúr fél életén át kereset. A legenda szerint aki elülteti a babot, az a varázspaszulyon keresztül feljut az égbe, az óriások kastélyába, ahol az óriás őrzi az aranytojást tojó ludat. Kandúr rászánja magát, hogy megszerzi a babot, ám a számítását keresztülhúzza egy másik macska, aki álarcot visel. Kandúr követi őt egészen egy sötét sikátorban húzódó szalonig, amelyet macskák népesítenek be. Itt kénytelen lesz táncharcot vívni ellenfelével, miután az est "kedd esti táncpárbajként" van nyilvántartva. A párbaj során kiderül, hogy ellenfele valójában nő, aki győztesnek kiáltja ki magát, majd távozik. Később Kandúr ugyanezen a helyen találkozik Tojás Tóbiással, egy titokzatos személlyel a múltjából; mint kiderül, ő bízta meg a cicalányt, Puha Pracli Cicust, hogy hozza őt ide. Felajánlja, hogy hárman együtt fogjanak össze a varázsbab megszerzéséért, de Kandúr, okulva a múltbéli hibáiból, nemet mond.
Kandúr ezek után elmeséli Puha Praclinak korábbi életét, hogy megértse a történteket: Kandúr még egészen kiscica korában került San Ricardo, egy spanyol kisváros árvaházának ajtaja elé, ahol Imelda, az árvaház vezetője fogadta be, és sajátjaként nevelte. Kandúr az árvaházban ismerkedett meg Tojással, akit, mivel kiállt mellette néhány fölényes kölyökkel szemben, gyermekkori barátjának fogad. Tojás megszállottan kereste a varázsbabot, hogy valóra váltsa azon álmát, hogy feljusson az óriások várába. A két barát ekkor fogadott örök testvéri szövetséget maga között, és egész gyerekkorukat arra tették fel, hogy megtalálják a varázsbabot. Felcseperedve azonban egyre inkább a rosszra adták a fejüket. Kandúrból azonban egy napon hős lett, amikor megmentette a testőrség parancsnokának édesanyját egy feldühödött bika elől. Akkor kapta meg a csizmáját, hogy a becsületet és az igazságot jelképezze. Ám Tóbiás korántsem adta fel bűnözői életútját, és ebbe Kandúrt is belerángatta, mikor egy éjjel, őt is kijátszva, kifosztotta a San Ricardói bankot. A pénz végül a folyóba zuhant, Tojást elkapták az őrök, míg Kandúrnak sikerült megszöknie, miután megtagadta tőle a segítséget. Kandúrnak azóta folyton menekülnie kell, elvesztve otthonát, becsületét és mindent, ami fontos volt neki.
Tojás arra kéri, hogy adjon neki egy utolsó esélyt, hogy helyrehozza hibáját, így Kandúr beleegyezik, hogy megfizesse San Ricardónak egykori veszteségét. Hármójuk közös erőfeszítésével végül sikerül megszerezniük a varázsbabokat Janitól és Julitól. A sivatag közepén Tóbiás pontos számításával elültetik a babokat, egy különös gomolyfelhő alatt, melyből hamarosan kinő a paszuly szára, és növekedni kezd az égbe, így a három útitárs feljut az óriások hatalmas égi várába. Mint kiderül az óriás már évek óta halott, a várat csupán egy Nagy Iszony nevű titokzatos lény őrzi. A várban eljutnak egy csodás aranytojásokkal teli kertbe, ahol megtalálják az aranyludat, és mivel a tojások túl nehezek, a ludat viszik el. A visszaút során Cicus veszélybe kerül, de Kandúrnak sikerül őt megmentenie, majd lemászva a paszulyról biztos ami biztos alapon kivágják a szárát.
Az éjszaka folyamán tábortűz mellett ünneplik küldetésük sikerét. Kandúr ráébred, hogy kezd szerelmet érezni Cicus iránt, akinek érzései nem maradnak viszonzatlanok. Ám az este, mielőtt nyugovóra térnek, felbukkan Jani és Juli, akik elrabolják Tóbiást, Cicust, és az aranyludat, miközben Kandúrt eszméletlenül a puszta közepén hagyják. Kandúr másnap a nyomokat követve eljut San Ricardo városába, hogy megmentse barátait. Itt kiderül, hogy mindez csupán egy csapda volt, amit Tóbiás eszelt ki, hogy megbosszulja, amiért Kandúr egykor cserbenhagyta. A San Ricardói testőrség letartóztatja Kandúrt, miközben Tóbiás szétosztja a népeknek az aranytojásokat, így mindenki őt ünnepli. Kandúr rájön, hogy Jani és Julitól kezdve mindenki, még Cicus is szerepet játszott Tóbiás galád tervében ellene.
Kandúr tömlöcbe kerül, ahol találkozik az idős Babszem Jankóval, akinek az elméje már nem teljesen tiszta. Megtudja, hogy Tóbiás valójában tőle lopta el a babokat, noha ő figyelmeztette, ha elhozza az aranyludat, akkor a városra szabadítja a Nagy Iszonyt (aki valójában a kisliba mamája, egy 30 méter magas óriáslúd). Kandúrnak saját ügyességével, és Cicus segítségével sikerül megszöknie a börtönből, így elindul, hogy megmentse a várost. Tojás arra készül, hogy az aranylúddal együtt lelépjen a városból, ám Kandúr megállítja és kérdőre vonja; Tojás bevallja, hogy amikor hős lett belőle, Kandúr hátat fordított neki, így úgy érezte többé már nem számíthat a testvérére. Kandúr bocsánatát fejezi ki, és Tóbiás a segítségét kéri, hogy hozza helyre a hibáját. A Nagy Iszony garázdálkodni kezd a városban az emberelek életére törve, ám Kandúrnak sikerül őt elcsalni, miközben Tóbiás egy szekéren a kislibával, próbálja az óriásludat kivezetni a városból. Kandúr közben megmenti az árvaház gyerekeit, és fogadott mamáját is, aki kifejezi, hogy mennyire büszke rá.
A Nagy Iszonyt végül a város hídjáig vezetik ki, ahol a híd összeroppan, a lúd hatalmas súlya alatt, és a romok alá szorul. Tóbiásnak a libával együtt sikerül egy kötélen megkapaszkodnia, míg két különböző kötél másik végét Kandúr tartja, aki ezúttal semmiképp nem akarja barátját cserben hagyni. Tojás azonban rájön, hogy csak az egyiküket tudja megmenteni, ha azt akarja, hogy a lúdanyó ne pusztítsa el a várost, így elengedi a kötelet. A lúdanyó kiszabadul a romok alól, Kandúr pedig egyesíti őt a kicsinyével. A híd romjai között felfedezi Tojás összetört héját, melyből egy aranytojás bukkan elő. Kandúr kijelenti, hogy mindig tudta, hogy Tojás legbelül jó volt. Ezek után lúdanyó a kicsinyével, és az aranytojással együtt távozik a felhők közé, Kandúr pedig egy utolsó búcsút int testvérének. Kandúr ezek után visszatér San Ricardóba, ahol ezúttal az egész város hősként fogadja. Búcsút int a város lakóinak, és elindul, hogy új kalandok elé nézzen, Puha Pracli Cicussal, akivel úgy véli, rövidesen újra találkoznak majd.
A zárójelenetben Kandúr ellovagol a naplementébe, ezzel a kijelentéssel: Én vagyok Csizmás Kandúr! És a nevem így lett legendás!

MADAGASZKÁR 3

Eredeti cím: Madagascar - Europe's Most Wanted
Rendező(k): Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon
Producer(ek): Mireille Soria, Mark Swift
Szinkronhangok: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith, Sacha Baron Cohen

Hossz: 95 perc
Bemutató: 2012. Június 8.

Bevétel: $ 746,921,274

2012-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a Madagaszkár-trilógia harmadik és egyben utolsó része. A 24. DreamWorks-film rendezői Eric Darnell Tom McGrath és Conrad Vernon. Az animációs játékfilm producerei Mireille Soria és Mark Swift. A forgatókönyvet Noah Baumbach és Eric Darnell írta, a zenéjét Hans Zimmer szerezte. A mozifilm a DreamWorks Animation és a Pacific Data Images gyártásában készült, a Paramount Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja kalandos filmvígjáték.

Az alaptörténet szerint Alex, Marty, Gloria és Melman továbbra is azon törik a fejüket, hogyan juthatnának haza New York-ba. Az útjuk ezúttal Európába vezet, ahol beállnak egy vándorcirkuszba azzal a tervvel, hogy így hazajuthatnak. Sok új szereplő jelenik meg, például egy olasz fóka, egy orosz tigris és egy dél-amerikai jaguár. Az állatok különböző helyekről kerültek ide, de mégis alkalmazkodnak egymáshoz és csapatként dolgoznak össze. Új szereplő a Frances McDormand által alakított, számító és célorientált vadőr, aki csapatával el akarja fogni Alexet és le akarja fejezni, hogy kitűzhesse trófeának.

AZ ÖT LEGENDA

Eredeti cím: Rise of the Guardians
Rendező(k): Peter Ramsey
Producer(ek): Christina Steinberg, Nancy Bernstein
Szinkronhangok: Chris Pine, Alec Baldwin, Hugh Jackman, Isla Fisher, Jude Law

Hossz: 97 perc
Bemutató: 2012. November 21.

Bevétel: $ 306,941,670

2012-ben bemutatott 3D-s amerikai számítógépes animációs film, amely a 25. DreamWorks-film. Maga a történet William Joyce The Guardians of Childhood című könyvsorozatán és a The Man in the Moon című rövidfilmen alapul, melyet William Joyce és a Reel FX Creative Studios készített. Az animációs játékfilm rendezője Peter Ramsey, producerei Nancy Bernstein és Christina Steinberg. A forgatókönyvet David Lindsay-Abaire írta, a zenéjét Alexandre Desplat szerezte. A mozifilm DreamWorks Animation gyártásában készült, a Paramount Pictures fogalmazásában jelent meg. Amerikában 2012. november 21-én, Magyarországon 2012. november 29-én mutatták be mozikban.
Az öt legenda történetében a Mikulás (Santa Claus), a Fogtündér (Tooth Fairy), a Húsvéti Nyuszi (Easter Bunny), a Homokember (Sandman) és a titokzatos Dér Jankó (Jack Frost) azon munkálkodik, hogy megvédjék a gyermekek képzeletének világát a rájuk törő gonosztól.

A tél szelleme, Dér Jankó elmeséli, hogyan jött létre ő maga háromszáz évvel korábban, amikor a Holdbéli ember kiemelte a jég alól. Azóta láthatatlan, mert a gyerekek nem hisznek benne. Nem emlékszik rá, hogy korábban ki volt.
300 évvel később, Északi-sark.
Északi, vagy ismertebb nevén a Mikulás, felfedezi, hogy Szurok, a mumus, egy ősi ellenség visszatért, és vele a fenyegető gyermekkori félelmek is. Miután összehívja az Őrzőket, a Fogtündért (Fogat), a Húsvéti Nyuszit (Nyuszit) és a Homokembert (Hohót), Északi megtudja Holdbéli Embertől, hogy új taggal bővülnek, mégpedig Dér Jankóval. Mikulás Jankót elhozatja két jetivel az Észak-sarkra, hogy Őrzővé avassák, de Jankó csalódott, mert évszázadok óta láthatatlan, és amiért ennyi idő óta senki sem hisz benne. Északi egy Matrjoskababa segítségével próbálja megértetni Jankóval a küldetésük lényegét, és a Szurok által fenyegető veszély fontosságát.
Közben az Őrzők tudomást szereznek arról, hogy Szurok megtámadta a Fogpalotát és elrabolta a gyerekek emlékeit tartalmazó fogakat, csaknem az összes tündérkével együtt. Jankó azonban megmentette Babafogat, az utolsó kis tündérkét. Szurok elmondja szándékát, miszerint bosszúból eltünteti az Őrzőkbe vetett hitet. Emiatt Fog gyengülni kezd, mert a gyerekek belevetett hite kezd fogyni. Ennek megakadályozására az Őrzők gyűjtik össze a gyermekek fogait, azzal az ígérettel, hogy visszahozzák Jankó fogait Szuroktól, visszaszerezve így előző élete emlékeit. Egy kisfiú, Jamie nagyon megörül, amikor felfedezi őket a szobájában, mert amikor épp nála vannak az Őrzők, felébred és látja őket, kivéve Jankót, aki még mindig láthatatlan számára. Szurok megtudja az Őrzők ellenállását, s támadást indít. Jankó és Hohó nagy erőfeszítéseket tesznek az ellenséggel szemben (Jankó olyat, mint még soha), de Szurok (látszólag) megsemmisíti a Homokembert.
A levert Őrzők eldöntik, hogy utolsó reményként segítenek Nyuszinak a húsvéti előkészületben. Mindent megtesznek, hogy a húsvétra szánt tojások elkészüljenek, s így újra tudják tartani a hitet a gyermekekben. Bár némileg bonyolítja a munkát Jamie kishúga, Sophie, aki a bátyja szobájában az Őrzők által keletkezett zűrzavar miatt Északi varázslatos hógömbjének segítségével termett ott a Nyúlvárban. Jankó úgy dönt, hazaviszi Sophie-t. Visszafelé felfedezi Szurok birodalmának bejáratát és kíváncsiságból belép. Lent megtalálja a fogtündérkéket és a fogakat. Szurok becsapja Jankót, hogy álljon félre, mint egy semleges fél, és cserébe visszaadja a fogait és vele együtt az emlékeit. Jankó vonakodik és ezt ki is használja Szurok, így sikerül megtámadnia a Nyúlvárat, és tönkreteszi a húsvéti tojásokat. Így megingatja a gyermekek húsvétba és a Húsvéti Nyusziba fektetett hitét, és Jankó is csalódást okoz az Őrzőknek, amiért nem segített nekik.
Az őrzők szellemekké válnak Jankó miatt, aki szégyenében az Antarktiszra vonul vissza. Ott Szurok ismét csábítja, hogy egyesítsék erőiket, de Jankó ismét visszautasítja, mert azt akarja, hogy szeressék, és nem azt, hogy féljenek tőle. Erre válaszul Szurok felfedi, hogy Babafog a foglya, és azzal fenyegeti, hogy megöli, ha Jankó nem adja oda hatalma forrását, a botját. Jankó odaadja a botját, de Szurok nem akarja elengedni Babafogat, de a tündérke a hegyes csőrével belecsíp a kezébe, ezért Szurok kénytelen elengedni. Jankó leesik egy szakadékba, ahová Szurok lelökte és az eltört botját is. Jankó kétségbeesik, de Babafog meggyőzi, hogy nyissa ki a fogaiban őrzött emlékeit, amelyekből kiderül, hogy ő egy halandó fiú volt, aki meghalt, hogy megmentse a húga életét egy befagyott tavon. Így őalatta szakadt be jég, és így változott a tél szellemévé. Ekkor jön rá Jankó, hogy e hősiessége miatt választotta őt Őrzőnek a Holdbéli Ember.
Ez a felismerés lelkesíti Jankót, így képes helyreállítani a botját és az Őrzők hatalmát. Az Őrzők és Szurok felfedezik, hogy már csak egy hívő gyermek maradt a világon: Jamie. Jankó mindent megtesz, hogy a fiú ne veszítse el a reményt. És nem csak megerősíti Jamie hitét a Őrzőkben, de hinni kezd Dér Jankóban, ami lehetővé teszi, hogy Jamie végre láthatja őt. A legyengült Őrzők megérkeznek, hogy csatlakozzanak hozzá, és szembeszállnak Szurokkal. Végül Jamie összegyűjti a barátait, akik hasonlóképpen hinni kezdenek a csodákban. Szurok látszólag elsöprő erejét végül a gyerekek hite töri meg. A rémálmok elleni harcban a gyermekek visszaszerzik hitüket, ami helyreállítja az Őrzők teljes erejét a gonosz ellen. Homokember is feltámadt a rémálmokból, és csatlakozik a harchoz. Így Szurok legyőzésével újra előtört a gyermekek hite a világban, valamint Dér Jankóban. Szurok a saját félelme áldozatául esik, és visszaszorul a föld alatti barlangjába, ahonnan soha nem térhet vissza.
Ezzel a győzelemmel Jankó végre esküt tesz, mint Őrző, és fogadja, hogy megvédi a világ gyermekeit.

CROODÉK

Eredeti cím: The Croods
Rendező(k): Kirk DeMicco, Chris Sanders
Producer(ek): Kristine Belson, Jane Hartwell
Szinkronhangok: Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Clark Duke

Hossz: 98 perc
Bemutató: 2013. Március 22.

Bevétel: $ 587,204,668

2013-ban bemutatott amerikai komputer-animációs kalandfilm, a 26. egész estés animációs film, amelyet a Dreamworks Animation készített, forgalmazója a 20th Century Fox. A főbb szerepekben olyan színészek hangja hallható, mint Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke és Cloris Leachman, akik a címszereplő Crood családot szólaltatják meg.
A film John Cleese ötletén alapszik, ami szerint egy ősember család miután elvesztik egykori otthonukat, nekivágnak, hogy új lakhelyet találjanak maguknak, s közben számtalan veszéllyel és kalanddal néznek szembe, mert a világuk folyamatosan változik, s a túlélésért nekik is ezt kell tenniük.

Az őskorban az utolsó még ma is élő barlanglakók egy hattagú ősember-család, Croodék. A család tagjai: Grug (Nicolas Cage), a családfő, aki rendíthetetlenül védelmezi a családját a külvilág minden veszélyétől, legfontosabb szabályai: soha, senki nem hagyhatja el a barlangjukat sötétedés után; minden új dolog veszélyes; a félelem a túlélés záloga. Ugga (Catherine Keener), Grug párja az odafigyelő és gondviselő anya, Grug mellett a család második pátriárkája. A család lázadó kamaszlánya Eep (Emma Stone), aki utálja, hogy egész életét egy barlangban kell leélnie, rendkívül izgatja a külvilág, ezért gyakran ellenkezik az apja elvárásaival, ami komoly vitákat szül köztük. Továbbá ott van Thunk (Clark Duke), a család nagydarab, ügyetlen, apakomplexusos fiacskája, Sandy, a család legifjabb, még szinte baba tagja, aki olykor állatiasan viselkedik, valamint Ugga édesanyja, Nyany (Cloris Leachman), a család legöregebb és legbogarasabb tagja (és akitől Grug a leginkább szeretne megszabadulni, melynek jeleit gyakran ki is mutatja.)
Croodék nyugodt mindennapjai akkor érnek véget, mikor váratlan földrengések beomlasztják a barlangunkat, ezáltal ők kiszorulnak a sziklákon túli külvilágba, ahol különböző állatok és növények próbálják megtámadni vagy felfalni őket. Szerencsére találkoznak Guy-jal (Ryan Reynolds), a fiatal ősemberrel, aki teljesen más, mint ők: merész, vállalkozó és született kísérletező, saját felfedezései között szerepel a nadrág, a cipő, és a tűz is, valamint van egy saját házi lajhárja, akit a legtöbbször övként használ. Croodék kelletlenül, de az ő vezetésével indulnak el egy hatalmas hegy irányába, ahol reményeik szerint új barlangot találhatnak maguknak, és ahol biztonságban lesznek, mielőtt a világuk teljesen megsemmisülne.
Az út során Guy számtalan új dolgot mutat és tanít meg a családnak, akiket lenyűgöznek a fiatalember csodás ötletei, kiváltképp Eep-et, aki bele is szeret a fiúba. Grug azonban úgy érzi, a családja egyre inkább Guyt akarja követni, mintsem őt, különösen, mivel Guy el akar jutni a "holnap" országába, ahol megszámlálhatatlanul sok nap van az égen. Félvén, hogy elveszti a családját, Grug megpróbál olyanná válni, mint Guy és ötleteket kieszelni (noha a legtöbb badarságnak tűnik, van köztük használható is, mint a paróka vagy a napszemüveg). Grugon egyre inkább úrrá lesz a féltékenység, ami végül tettlegességig fajul Guy-jal szemben, melynek következtében mindketten egy óriási kátránnyal teli gödörben ragadnak. Guy elmondja, hogy ő így vesztette el a családját, Grug pedig elismeri, hogy a saját családja védelmének érdekében szüksége van Guy ötleteire. Közös erőfeszítéssel és Guy tervével sikerül megmenekülniük és folytatják útjukat a hegyre, amelyet ekkor a rengések váratlanul beszakítanak, de Grug úgy hiszi, a hegy túloldalán talaj van, így egyesével áthajítja őket, miközben arra biztat mindenkit, felejtsenek el félni, Eep pedig olyat tesz apjával, amit eddig soha (ölelésnek nevezi el). Mindenki épségben landol a túloldalon, de Grug nem jut át, mert a hegy összeomlik, és ő a sziklák alá szorul. Nem sérül meg, és a sötétben sikerül tüzet csiholnia, majd egy nagy sziklafalon megörökíti a családját, barlangrajzként. Közben találkozik azokkal az állatokkal, amik elől útjuk során menekültek, de most ők is félnek a közelgő végtől. Ekkor végre támad egy igazi ötlete: egy különös szerkezetet épít, amelyet egyébként veszélyes, húsevő madarak mozgatnak, így valamennyi állattal együtt átrepül a túloldalra (a repülés Guy nagy álma volt), mielőtt a hegy végleg a földdel válik egyenlővé.
A kalandok hosszú sora után Grug nagy örömmel fogadja be Guyt a családjukba, és ettől kezdve Croodék világnézete alaposan megváltozik; többé nem rejtőznek a sötétségben, hanem mindig követik a fényt, így jutnak el abba a bizonyos "holnap"ba, mely egy jobb jövőt jelent.

TURBÓ

Eredeti cím: Turbo
Rendező(k): David Soren
Producer(ek): David Soren, Robert Siegel, Darren Lemke
Szinkronhangok: Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Michael Peña, Snoop Dogg, Maya Rudolph, Michelle Rodriguez, Samuel L. Jackson

Hossz: 96 perc
Bemutató: 2013. Július 17.

Bevétel: $ 282,570,682

2013-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 27. DreamWorks-film. film eredeti ötlete David Sorentől származik, akinek ez az első egész estés animációs filmje.
A film története egy csigáról szól, aki arról álmodik, hogy ő legyen a világ leggyorsabb csigája, és egy nap - csodával határos módon - az álma valóra válik. A film eredeti bemutatóját 2013. július 19-re tűzte ki a Dreamworks, Magyarországon október 17-től látható.

Theo, alias Turbó, egy hétköznapi kerti csiga, aki arról álmodozik, hogy a világ egyik leggyorsabb versenyzője válhasson belőle, akárcsak nagy példaképe, a többszörös Indianapolisi 500-as bajnok, Guy Gagne. Megszállottsággal felérő, elérhetetlen álma a gyorsaság után azonban kirekeszti a lassú és megfontoltan haladó csigaközösségből, és állandóan rossz fényt vet idősebb bátyára, Chetre is. Theo kétségbeesetten szeretne meneküli a csigatempójú életmódból, amelyben él, ezt bebizonyítva, megpróbál megmenteni egy paradicsomot egy fűnyíró elől, ami csaknem végzetes következményekkel jár reá nézve, s végül Chetnek kell őt megmentenie.
Az esetet követően Theo egy autópályára vándorol, ahol az autóforgalmat csodálva, azt kívánja, bár ő is ilyen gyors lehetne. Hirtelen egy utcai verseny kellős közepén találja magát, ahol belezuhan egy versenyautó motorjába, a DNS-ébe határtalan mennyiségű dinitrogén-oxid épül bele. Bár Theo megússza a kalandot, és épségben visszatér a kertbe, rövidesen váratlan, új képességeket fedez fel önmagában, képes a szemével világítani, mint a fényszórók, a háza hátsó lámpaként világít, s a szájából zene szól, mint egy autórádióból.
Rövidesen arra is rájön, hogy balesetének hála hihetetlen sebességre tett szert, ám új képességének legelső demonstrálása csaknem letarolja az egész kertet. Ennek következtében őt és Chetet kirúgják a csigaközösségből. Nem sokkal később Chetet elragadja néhány varjú, ám Theónak sikerül őt megmentenie, miközben mindketten egy lepukkant plázánál kötnek ki, ahol Tito, egy fiatalember, egy taco furgon vezetője talál rájuk, és magával viszi őket. A két testvér rövidesen egy csigaversenyre kerül, egy csapat versenycsiga közé, amit Tito rendez a pláza dolgozóinak. Theo lenyűgözi mind az embereket és a versenycsigákat egyaránt páratlan képességével, és a versenycsigák vezetője, Ostor felajánlja neki, hogy csatlakozzon a csapatukhoz, aminek a tagjai mind vagány csigák.
Tito elhatározza, hogy Theóval újrateremti a pláza jó hírét, és vendégeket csődít, ám próbálkozása kezdetben nem jár sikerrel. Végül Theo meggyőzi Titót, hogy nevezze be őt az Indy 500-ba, mint versenyzőt. Amíg Tito testvére, Angelo egyáltalán nem támogatja öccsének az ötletét, addig a pláza többi dolgozója vállalja, hogy elkísérik Titót Indianapolisba, a versenyre, és a szponzorcsapata lesznek. Bár a jelentkezésnél csaknem elvezettetik Titót, akit őrültnek néznek, amiért egy csigát akar benevezni a versenyre, Turbó kijut a versenypályára, ahol alkalma lesz megmutatni az embereknek a sebességét, köztük Guy Gagne-nek is.
Turbó hamarosan a média legnagyobb szenzációjává válik, végül a verseny alapítójához is eljut a híre, aki az emberek és Guy Gagne támogatásának fényében végül engedélyezi, hogy csiga is indulhasson a versenyen. Azonban a verseny előestéjén Turbó óriásit csalódik, amikor hőse, Gagne gúnyosan elmondja neki, hogy sosem fogja megnyerni a versenyt, s Chet is bevallja, hogy nem tudja elviselni, hogy az öccse milyen veszélynek van kitéve a versenyautók között. Ettől függetlenül Turbó másnap elindul a versenyen, ám képtelem megtalálni a helyét a versenyautók között, így sokáig a legutolsó helyre kerül.
A kiállásnál Ostor és a csapat azt tanácsolják neki, hogy vezessen úgy, mint egy csiga. Turbó ezen felbátorodva, kihasználva egyedi képességeit, csigaként, amiket más autó nem tud, megelőzi többi versenytársát. Turbó végül Guy Gagne-nel halad fej-fej mellett, a versenyző azonban megpróbál ráhajtani Turbóra, akinek egy szerencsétlen ütközéstől megsérül a háza. Bár folytatja a versenyt, felfedezi, hogy a gyors sebességre való képessége kezd gyengülni. Végül sikerül megelőznie Gagne-t, aki azonban nem hajlandó beletörődni, hogy egy csiga legyőzze, így egy váratlan fordulattal tömegszerencsétlenséget okoz a pályán. A baleset következtében Turbónak végleg elszáll a sebességereje, és emiatt csüggedten visszahúzódik a házába. Az utolsó pillanatban Chet és a versenycsigák varjúháton érkeznek a pályára, miközben Chet arra biztatja öccsét, hogy most saját erejéből fejezze be az utolsó pár métert és nyerje meg a versenyt. Így Turbó csigatempóban elindul a célvonal felé, bár Gagne sportszerűtlen módon próbálja akadályozni (még rá is akar taposni), de végül Turbó beér a célvonalon és ezzel megnyeri a versenyt.
Ezek után a Strip Mall pláza óriási hírnévre tesz szert, és rengeteg vendégük akad. A leglátogatottabb attrakció a Tito által szervezet csigaverseny, ahol a csigák immár a házukra felszerelt speciális hajtóművel versenyeznek, míg Chet lesz a játékvezető. A versenyen Turbó is részt vesz, akinek Tito egy vadonatúj csigaházzal kedveskedik. Ám miközben le akarja váltani az addig a csigaházat védő ragtapaszt, váratlanul felfedezi csigabarátjával együtt, hogy a ház meggyógyult. A verseny kezdete előtt Turbó észreveszi, hogy a háza meggyógyulása közben a szuper-sebessége visszatért, ezért a versenycsiga-csapat "szuperházai" ellen fel tudja venni a versenyt.

MR. PEABODY ÉS SHERMAN KALANDJAI

Eredeti cím: Mr. Peabody and Sherman
Rendező(k): Rob Minkoff
Producer(ek): Craig Wright
Szinkronhangok: Ty Burrell, Max Charles, Ariel Winter, Stephen Colbert, Leslie Mann, Allison Janney

Hossz: 92 perc
Bemutató: 2014. Március 7.

Bevétel: $ 275,698,039

2014-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 28. DreamWorks-film, a Rocky és Bakacsin kalandjai című rajzfilmsorozat Peabody valószínűtlen történelme című szegmense alapján készült. A rendezője Rob Minkoff, a producerei Alex Schwartz és Denise Nolan Cascino, az írója Craig Wright, a zeneszerzője Danny Elfman. A mozifilm a DreamWorks Animation gyártásában készült, a 20th Century Fox forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve sci-fi filmvígjáték. Az Egyesült Királyságban 2014. február 7-én, az Egyesült Államokban 2014. március 7-én, Magyarországon 2014. március 13-án mutatták be a mozikban.
A történet az 1960-ban indult amerikai Rocky és Bakacsin kalandjai-n alapszik, amelynek szegmense a Peabody valószínűtlen történelme, és amelyben egy szuper okos kutya, és barátja, egy kisfiú visszautaznak a múltba, a történelem nagy eseményeihez.

A történet középpontjában Mr. Peabody, a világ legokosabb személye (aki történetesen egy kutya) áll. A film bemutatja, Mr. Peabody miként fogadja örökbe Shermant, az átlagos emberkisfiút, akivel, Peabody saját találmányán, a Voltkomppal, egy különleges időgéppel, a két kalandor izgalmas utazásokat tesz a múltba, hogy megismerjék a történelem nagy eseményeinek háttereit. A dolgok akkor vesznek váratlan fordulatot, mikor Sherman hibájából a Voltkomp meghibásodik, és veszélybe kerül az egész téridő-kontinuum, Peabody pedig élete talán legnehezebb kihívásával találja szemben magát – vajon belőle válhat-e jó szülő?

ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 2

Eredeti cím: How to Train Your Dragon 2
Rendező(k): Dean DeBlois
Producer(ek): Bonnie Arnold
Szinkronhangok: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Cate Blanchett

Hossz: 102 perc
Bemutató: 2014. Június 13.

Bevétel: $ 621,537,519

Színes, amerikai egész estés 3D-s számítógépes animációs film, amely Cressida Cowell 2003-as azonos című könyvén alapul. A forgatókönyvet Dean Deblois írta, Chris Sanders rendezte, a zenéjét John Powell szerezte, a producer Bonnie Arnold. Készítette a DreamWorks, a 20th Century Fox forgalmazásában. Amerikában 2014. május 16-án mutatták be. Magyarországon 2014. június 19-én vetítették le.

A történet 5 évvel ezelőtt kezdődött, azóta pedig Hibbant-sziget lakói már megbékéltek a sárkányokkal. Most együtt élnek a hibbant-szigetiek a sárkányokkal, gondoskodnak a kényelmükről és segítik egymást. Hablaty és saját sárkánya Fogatlan együtt fedezik fel a többi szigetet és térképet készítenek róluk, míg a többi sárkánylovas "Sárkány-versennyel" tölti az időt. Hablaty most húszéves és nagykorúvá vált, így apja, Pléhpofa őt akarja kinevezni a falu főnökének. Hablaty nem örül ennek a hírnek, inkább szeretné még felfedezni a távoli szigeteket, mert nem érzi, hogy készen állna erre a feladatra.
Így alkalommal Hablaty és Fogatlan felfedeznek egy csapatnyi sárkányvadászt, akik sárkányokat ejtenek csapdába, hogy elszállítsák azokat megbízójuknak, Drakó Vérdungnak. Hablaty mindezt jelenti az apjának, aki elmondja, hogy Drakó Vérdung egy őrült eszelős, aki egykor azt tervezte, hogy meghódítja a világot félelmetes sárkánysereget szervezve. Szerinte meg kell védeniük a falut és a sárkányaikat ellene. Hablaty azonban más megoldást keres a bajra, ezért Fogatlannal elindul, hogy megkeresse Drákót és ésszerűen beszéljen vele.
Útja során elrabolja őt egy titokzatos sárkánylovas, aki egy fészekalkányi sárkányok lakta eldugott helyre viszi őt. Itt a sárkánylovasról kiderül, hogy valójában nő, valamint ő Hablaty rég elveszett édesanyja, Valka. Mikor még Hablaty egészen kicsi volt, elragadta őt egy sárkány, de nem bántotta, hanem ide hozta őt. Valka azóta élt itt a sárkányokkal együtt és rengeteget tanult tőlük. Titkait megmutatja Hablatynak is, mely során anya és fia igazán közel kerülnek egymáshoz.
Közben a vikingek az eltűnt Hablaty keresésére indulnak. Hablaty barátnője Astrid, és még néhány barátja azt hiszik, a fiút elkapta Drakó Vérdung, ezért felkutatják annak rejtekhelyét. Itt szembetalálják magukat az elvetemült férfival, aki szörnyű kegyetlenségekre kényszeríti a sárkányokat, mivel jól ismeri azoknak gyenge pontjait. Célja, hogy megtámadja a fészküket, és megölje az "Alfasárkányt", akinek minden sárkány engedelmeskedik (olyan akár a méhek közt a királynő), és saját Alfajával helyettesítse, akit egyedül ő képes irányítani. Astrid és a vikingek fogságba esnek, de megmenti őket Eret, egy fiatal sárkányvadász, aki elpártol Drakótól. Ezután mind a sárkányfészek felé veszik az irányt, hogy megállítsák Drakó ördögi tervét.
Közben Hablaty apja megtalálja a fiát, valamint elveszettnek hitt feleségét, akit rendkívül örül, hogy újra láthat. A kezdeti viszontagságok után a családjuk hatalmas boldogságban egyesül.
Ám örömük nem tart sokáig, ugyanis felbukkan Drakó és serege, akik megostromolják a sárkányfészket. Hablaty és családja felveszik ellenük a harcot, valamint segítségükre lesz Astrid és a többi viking is. A sárkányfészket védelmező Alfasárkány megküzd Drakó Alfasárkányával, amiből végül az utóbbi kerül ki győztesen. Hablaty megpróbálja észhez téríteni Drakót a sárkányokkal kapcsolatban, hogy lehetnek szelídek és jók is, de ő nem hallgat rá, hivatkozva megcsonkolt karjára, melyet egy sárkány tett vele. Az Alfasárkány átveszi az irányítást a többi sárkány felett (köztük Fogatlanon is), akik így a vikingek ellen fordulnak. Fogatlan öntudtán kívül rátámad Hablatyra, s kis híján megöli őt, de Pléhpofa megmenti a fiát, ami sajnos az életébe kerül. Szörnyű tettért Hablaty dühében elkergeti sárkányát. Így Fogatlannal kiegészülve, Drakó az egész fészekalkányi sárkányai élén Hibbant-sziget felé veszi az irányt, hogy meghódíthassa a falut.
A vikingek kellő búcsúztatásban részesítik Pléhpofát. Ezt követően Hablaty édesanyja biztosítja a fiát, eljött az ideje, hogy az apja nyomdokaiba lépjen, és védje meg Hibbant-sziget lakóit. Így hát a vikingek harcra készen, visszatérnek a szigetre tucatnyi bébisárkányok hátán (ők az egyetlennek, akik nem engedelmeskednek az Alfa akaratának)
A szigetet ekkorra már megtámadták Drakó sárkányai, és szörnyű nagy pusztításokat okoznak. Hablaty azonban szembeszáll ellene, mely során megpróbálja észhez téríteni Fogatlant, aki még mindig az Alfa akaratának szolgálatában áll. Szavaival sikerül ráébresztenie szeretett sárkányát valódi önmagára, s miután ő visszanyeri lélekjelenlétét, Hablaty oldalán küzd a sziget megmentéséért. Szemszegül az Alfasárkánnyal, és az ő vezetésével a többi sárkány is megtörik annak elnyomása alatt, s immár mind együtt küzdenek a vikingek élén. A legyőzött Alfasárkány, Drakóval együtt végül elsüllyed a tenger mélyére. Hősies tettükkel, Fogatlan lesz a sárkányok új vezére, Hablatyot pedig hivatalosan is a falu vezérének választják.
A történet vége (hasonlóan az első részhez) hibbant-szigetiek boldog életét mutatja be, akik immár teljes békében élnek együtt, új vezetőjükkel, és új sárkányaikkal.

MADAGASZKÁR PINGVINJEI

Eredeti cím: Penguins of Madagascar
Rendező(k): Simon J. Smith, Eric Darnell
Producer(ek): Mark Swift, Lara Breay
Szinkronhangok: Tom McGrath, Chris Miller, John DiMaggio, Christopher Knights

Hossz: 91 perc
Bemutató: 2014. November 26.

Bevétel: $ 373,552,094

2014-ben bemutatott amerikai egész estés 3D-s számítógépes animációs film, amelyet a DreamWorks Animation készített, a 20th Century Fox forgalmazásában. A forgatókönyvet Michael Colton és John Aboud írta, a filmet Simon J. Smith és Eric Darnell rendezte, a zenéjét Lorne Balfe szerezte, valamint a procuer Mark Swift. A 30. egész estés animációs film a DreamWorks-től. A film egy spin-off, ami a Madagaszkár filmsorozatra épít, és a történetéből már jól ismert négy pingvin áll a főszerepben.

A film története visszanyúl a kezdetekhez, és bemutatja hogyan lett négy közönséges pingvinből a Madagaszkár nagydumás, vakmerő harcképességekkel megáldott pingvinjei. Miután a pingvinek otthagyják a cirkuszt, ahová a Madagaszkár hősei elvetődtek, rövidesen újabb kaland kellős közepébe csöppennek, amely nagyobb és veszélyesebb lesz minden eddigi akciójuknál. Ugyanis feltűnik a színen egy veszélyes bűnöző, a bosszúszomjas polip Dave, aki a fejébe veszi, hogy örök időkre eltörli a pingvinieket a Föld színéről. Korábban Dave népszerű állatkerti főattrakció volt New York-ban, de a pingvinek elvették tőle a dicsőséget cuki külsejükkel, így Dave megesküdött, hogy bosszút áll rajtuk. Emberi személyazonosság alatt dr. Vízagy néven, kifejlesztett egy veszélyes szérumot a Medúza Szérumot, amivel a világ összes pingvinjét torz szörnyetegekké akarja változtatni, hogy az emberek soha többé ne tarthassák őket cukiknak. Így most a pingvineken, Kapitányon, Ricón, Kowalskin és Közlegényen a sor, hogy megmentsék fajtársaikat. De rövidesen váratlan segítséget kapnak az Északi Szél nevű szupertitkos elit állatkommandótól. A kommandó tagjai: Titkos ügynök, a szürke farkas, a csapat maximalista parancsnoka, Eva, a hírszerzés elemző hóbagoly, Pukkancs, a hirtelen haragú grönlandi fóka, aki fejlett harcművész, és Tizedes, a fegyverspecialista norvég jegesmedve. A pingvinek kezdetben nem kérnek a kémcsapat segítségéből, hiszen ők mind faj, mind munkamódszer terén különböznek. Azonban, hogy legyőzzék a közös ellenséget, mégis kénytelen összedolgozni, és szárnyat mancsnak vetve küzdeni, hogy megállítsák a gonosz Dave ördögi tervét, mielőtt túl késő lenne...

VÉGRE OTTHON

Eredeti cím: Home
Rendező(k): Tim Johnson
Producer(ek): Mireille Soria, Chris Jenkins, Suzanne Buirgy
Szinkronhangok: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones

Hossz: 94 perc
Bemutató: 2015. Március 25.

Bevétel: $ 386,041,607

2015-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Adam Rex: A Smek nap című meseregénye alapján készült, mutatták be. A forgatókönyvet Tom J. Astle és Matt Ember írta, Tim Johnson rendezte, a zenéjét Lorne Balfe szerezte, a producerei Suzanne Buirgy és Mireille Soria voltak. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Amerikában 2015. március 27-én, Magyarországon 2015. március 26-án mutatták be a mozikban.

Egy békés idegen faj a földön keres menedéket a halálos ellensége elől. Úgy gondolják, remek lenne ez az új otthonuknak, s az itt lakókkal sincs gond, mivel az emberiség könnyen elköltöztethető faj. Amikor Oh tévedésből pont az ellenségnek küld egy rádióüzenetet, kénytelen lesz elrejteni népét, még mielőtt az a Föld légterébe ér. Bolygónk körül ezzel vad hajsza kezdődik.

KUNG FU PANDA 3

Eredeti cím: Kung Fu Panda 3
Rendező(k): Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
Producer(ek): Melissa Cobb
Szinkronhangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, James Hong

Hossz: 95 perc
Bemutató: 2016. Január 29.

Bevétel: $ 521,170,821

Egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet 2016-ben mutattak be a mozikban. A 32. egész estés animációs film a DreamWorks-től. A film a Kung Fu Panda sorozatnak harmadik része. Jennifer Yuh Nelson rendezte, aki az első két résznek is a direktora volt. A film nyolc évvel követi az első részt, és öt évvel a másodikat, valamint a történet pont ott folytatódik, ahol az utolsó rész (befejezetlenül) abba maradt.
A főszereplő hangját ezúttal is Jack Black kölcsönzi, valamint a többi szereplő, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen és David Cross szintén visszatérnek korábbi szerepükben. Új szereplőként csatlakozott a filmhez Bryan Cranston, aki Po biológiai apjának hangját kölcsönzi, Kate Hudson, egy csinos pandalány szerepében, valamint J. K. Simmons, mint a film új gonosza. Randall Duk Kim és Jean-Claude Van Damme szintén hallhatók kameoszerepben.
A filmet a Dreamworks Animation gyártotta, és a Paramount Pictures forgalmazta. Amerikában 2016. január 29-én mutatták be, míg Magyarországon két hónappal később március 17-én jelent meg.

A történetet elején a kínai Szellemvilágban (a halál utáni másvilágban) a néhai Oogway mester megküzd Kai-al, egy szellemharcossal, aki évmilliók során elsajátította hogyan lehet elvenni másoktól a chi-t (az életenergiát) ami ezáltal a saját természetfeletti erejét növeli. Kai ezzel a módszerrel elveszi Oogway chi-jét is, amit arra használ fel, hogy visszatérjen a halandóvilágba, és ott bosszút álljon a nagymester tanítványain. Oogway azonban figyelmezteti, hogy van egy "harcos" kiknek végzete, hogy megküzdjön Kai-al és le is fogja őt győzni. Kai azonban nem hiszi ezt, és a halandó világba visszatérve megkezdi a Sárkányharcos (Po) felkutatását.
Eközben Shifu mester bejelenti a visszavonulását, és, hogy az Őrjöngő Ötös továbbképzését mostantól Póra bízza. Po azonban nem érzi, hogy készen állna arra, hogy kung fut tanítson, mert bizonyítottan is rossz tanár, a tanítványok is folyton megsérülnek. Shifu szerint Pónak előbb önmagára kéne rátalálni, és aztán arra, hogy mivé kell válnia.
Po találkozik biológiai édesapjával Li Shan-nal (aki az előző film végén megtudta, hogy a fia életben van egy az univerzumtól kapott üzenetben). Apa és fia nagyon örülnek, hogy hosszú idő után újra egymásra találtak, noha Po fogadott apja Mr. Ping meglehetősen féltékeny a találkozásra. Nem sokkal ezután Béke völgyét megtámadják azok a legyőzött kung fu mesterek, akiknek Kai elvette a chi-jét, és immár ő irányítja őket. Figyelmezteti Pót és az Ötöket, hogy hamarosan ők következnek. Ők rövidesen kiderítik, hogy Kai egykor Oogway mester legközelebbi barátja volt, mígnem Oogway száműzte őt a Szellemvilágba, mert Kai mérhetetlenül hataloméhessé vált. Kait csak a chi igazi mestere tudja legyőzni, ennek a tudásnak a birtokában pedig egyedül a pandák állnak (maga Oogway is egy pandapopulációtól tanulta el a chiadás ősi technikáját). Po, hogy elsajátítsa eme módszert, hazautazik Li-vel a pandák titkos falujába, ami a hegyekben áll. Mint később kiderül, Mr. Ping is velük tart titokban. Pónak először fel kell fedeznie milyen pandának lenni, és milyen pandaként élni, aminek hálásnak érzi, hogy részese lehet. Ennek köszönhetően idővel teljesen új oldalról ismeri meg saját magát és a fajtáját.
Közben Kai sorra elveszi Kína minden kung fu mesteréének chi-jét. Shifu és az Ötök megkísérlik őt megállítani, de Kai végül őket is legyőzi, egyedül Tigrisnek sikerül elmenekülnie, aki elindul a pandafaluba, hogy figyelmeztesse Pót. Kai közben a megszerzett mesterek chi-jét arra használja, hogy elpusztítsa a Jade palotát és vele együtt Oogway emlékművét. Tigris értesíti Pót a közelgő veszélyről, mire Li és a pandák a menekülésüket tervezik. Mikor Po arra kéri az apját tanítsa meg neki a chi adását, Li felfedi, hogy a pandák már rég elfelejtették ezt a technikát, és csak azért mondta, hogy meg tudja tanítani rá Pót, mert nem akarta őt veszélyben tudni. Pót nagyon bántja, hogy az apja hazudott neki, s végül úgy dönt elindul egymaga felvenni a harcot Kai-al. Közben Mr. Ping végre megbékél a Li iránt érzett féltékenységével, és biztosítja őt, hogy Pónak ebben a helyzetben, most nagy szüksége van mindkét apjára, és nem számít mi vár rá, mellette kell állniuk, mint egy család.
Li vezetésével a pandák felajánlják Pónak a segítségüket a Kai elleni küzdelemben, és arra kérik, tanítsa meg őket kung fuzni. Po beleegyezik, és Shifu egyik tanácsa alapján megkezdi a pandák kiképzését, azáltal, hogy mindegyiküket a saját egyedi tehetségük szerint tanítja meg küzdeni. Így hamar igazi harcművészeket farag belőlük. Mikor Kai megérkezik, és a csatlósaival megtámadja a falut, óriási ellenállásba ütközik a pandák részéről. A tervük azonban elbukik, mikor Po megkísérli alkalmazni Kai-on a Wuxi Ujj fogást (amivel Tai Lungot is legyőzte az első filmben), ám ő felfedi, hogy fogás nem működik szellemeken. Kai kis híján felülemelkedni Pón és a többi pandán, mígnem Pónak támad egy ötlete: mivel nem tudja visszaküldeni Kait a Szellemvilágba, ezért az egyetlen megoldás, ha elviszi őt oda. Így saját magán alkalmazza a Wuxi Ujj fugást, és ezáltal magát is és Kait is a Szellemvilágba repíti.
A két fél a túlvilágon folytatja a küzdelmet, ahol Kai egyre közelebb kerül ahhoz, hogy legyőzze Pót. Ám Li, Ping és Tigris meg a többi panda együttesesen alkalmazzák a chi adás technikáját, mely során mind megköszönik Pónak amit értük tett, és amikre tanította őket. Ezáltal újult életerőt adnak neki, mellyel Po képes lesz folytatni a harcot. Immár ő is felismeri a chiadás technikáját, és ezzel le is győzi Kait, akiben túláramlik az erő, a Pótól kapott chitől és végül megsemmisül. Ezáltal minden legyőzött kung fu mester beleértve Shifut és az Ötöket is, visszakapja chijét, és újra a régiek lesznek.
Po a Szellemvilágban találkozik Oogway mesterrel, aki biztosítja őt, hogy kalandjai a végéhez értek. Elmondása szerint egykor azért választotta Pót Sárkányharcosnak, mert tudta róla hogy nagy erő lakozik benne, hisz az ősi pandák leszármazottja, valamint ő a ying és yang megtestesítője is. Felajánlja Pónak a választást: vagy itt marad a Szellemvilágban az idők végezetéig vagy visszatér a családjához és a barátaihoz a halandó világba. Po némi habozás után az utóbbi mellett dönt.
A film végén Po, az Őrjöngő Ötös és a többi panda együtt alkalmazzák a chi adást, hogy újjáépítsék a Jade palotát és egész Béke völgyét. Mindeközben Po büszkén néz végig a családján a barátain, és a falun, ahol kalandjai elkezdődtek.

TROLLOK

Eredeti cím: Trolls
Rendező(k): Mike Mitchell
Producer(ek): Gina Shay
Szinkronhangok: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden, Gwen Stefani

Hossz: 93 perc
Bemutató: 2016. November 4.

Bevétel: $ 346,864,462

2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Thomas Dam által kitalált Troll játékfiguráin alapult, és a 33. DreamWorks-film. A forgatókönyvet Jonathan Aibel, Glenn Berger és Erica Rivinoja írta, az animációs filmet Mike Mitchell és Walt Dohrn rendezte, a zenéjét Christophe Beck szerezte, a producere Gina Shay volt. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Dániában 2016. október 13-án, az Egyesült Államokban 2016. november 4-én, Magyarországon 2016. október 27-én mutatták be a mozikban.

A trollok a legvidámabb lények az egész világon, akik mást sem csinálnak, csak táncolnak, ölelkeznek, énekelnek és így tovább. Ellenségeik a mindig mogorva bergeniek, akik trollokat esznek, mert úgy hiszik, hogy csak akkor lehetnek ők is boldogok. Minden évben a trollfa köré gyűltek, ezt az ünnepet úgy hívják, hogy troll-lala. A bergeniek uralkodójának fia, Porcos herceg életében először kóstolna meg egy trollt, ám épp a troll-lala ünnepén a trollok sikeresen megszöknek Bergenvárból, vezetőjük, Pepi király vezetésével. A bergeni Séfet ezért száműzik Bergenvárból, akinek ettől kezdve fő célja, hogy meglelje a trollokat, bosszút álljon a bergenieken, és ő legyen a bergeniek uralkodója. Ám a trollok szerencsésen megmenekülnek a bergeniektől és egy új földön telepszenek le.
20 évvel később Pipacs hercegnő, Pepi király lánya megrendezi az addigi legnagyobb, leghangosabb és legőrületesebb partiját. Mindenkit elhív, de az egyik troll, Ágas nem akar eljönni, mert fél, hogy a nagyon hangos buli miatt rájuk találnak a bergeniek. Igaza is lesz, mert a bergeni Séf észreveszi a tűzijátékot, rájuk talál, és Pipacs hercegnő legjobb barátait elfogja. Pipacs Ágastól kér segítséget a barátai megmentésében, de ő nem akar vele menni. Így először egyedül próbálkozik, de végül Ágas rátalál (mert tudta, hogy egyedül nem fog boldogulni) és együtt folytatják az utat. Végül sok-sok akadály legyőzése után sikeresen eljutnak Bergenvárba.
Bergenvár palotájában azt látják, ahogy Porcos király meg akarja enni Csermelyt. Pipacs és Ágas követi Bridget-et, a bergeni konyhalányt, aki a Séfnek dolgozik. Pipacs meglátja Bridget falán Porcos király képeit és rájön, hogy szerelmes belé. Alkudni akar Bridget-tel, hogy szerveznek neki egy randit cserébe, ha segít nekik megmenteni Csermelyt. Bridget beleegyezik. Amikor a trollok elkezdenek énekelni, Bridget furcsának találja, hogy Ágas miért nem énekel. Pipacs mérges lesz Ágasra, nem érti, miért nem akar énekelni. Ágas felfedi, hogy kisgyerekként elvesztette a nagymamáját, mikor az éneklése miatt nem vette észre a közeledő bergenit, aki így a nagymamáját rabolta el. Attól kezdve többé nem énekelt, nem táncolt, még eredeti színét is elvesztette.
Ágas utólagos (de éneklést továbbra is ellenző) segítségével a trollok átváltoztatják Bridget-et Lady Csillámszikrává és szép szivárványszínű hajat formáznak neki a saját hajukkal. Elmegy randizni Porcos királlyal, és a randi végén a király megmutatja neki a dobozt, amibe Csermelyt rejtette el. Így most már biztos, hogy Csermely életben van. Amikor azonban a trollok megszerezik a dobozt, az furcsa módon üres. Rájönnek, hogy ez egy csapda, amit a Séf eszelt ki, hogy elkapja őket, és kiderült, hogy Csermely elárulta őket és most már a Séfnek dolgozik. Ellopja Pipacstól a kis kolompját, amivel előcsalogatja a többi trollt, így a Séf és a többi bergeni egytől-egyig elkapták őket is, és egy lábasba zárják mindannyiukat.
Pipacs szomorú, amiért elrontott mindent, és mindenkit veszélybe sodort, így elveszti a reményt, és szürkévé változik. A többi troll is úgyszintén. Azonban Ágas (aki végre felismerte a boldogságot, ami valójában végig ott volt benne, csak egy kis segítség kellett hozzá, hogy előcsalogassa) dalra fakad, és sikerül visszaadnia a többi troll hitét, valamint még Pipacsnak is elismeri az iránta érzett szerelmét. Pipacs, akárcsak a többi troll újra boldogok lesznek, és még Ágas is visszanyeri eredeti, ragyogó színét.
Bridget kiszabadítja a trollokat, és menekülésre buzdítja őket, noha tisztában van vele, hogy a többi bergeni ezért árulással vádolja majd. Pipacs azonban nem hagyja bergeni barátját a bajban, ezért a többi trollal együtt Bridget után sietnek és felfedik Porcos király előtt, hogy ő volt Lady Csillámszikra, egyúttal arra is ráébresztik a bergeniket, hogy anélkül is lehetnek boldogok, hogy trollt esznek. A bosszúszomjas Séf minden áron ellenzi ezt, és a trollok megölésére készül, de végül Bridget megmenti őket, a Séfet pedig (az áruló Csermellyel együtt) elkergetik, egy lángoló kiskocsin kigurítják a városból.
A trollok és a bergeniek ettől kezdve együtt élnek tovább békében és boldogságban, Pipacsból pedig a trollok új királynője lesz, és beteljesíti az Ágassal való szerelmét.
A film végén megáll a kiskocsi, amin a Séfet gurították. A mohó bergeni meg akarja enni Csermelyt, de végül mindkettejüket felfalja egy domboldal formájú szörnyeteg.

BÉBI ÚR

Eredeti cím: The Boss Baby
Rendező(k): Tom McGrath
Producer(ek): Ramsey Ann Naito
Szinkronhangok: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Miles Bakshi, Lisa Kudrow, Tobey Maguire

Hossz: 97 perc
Bemutató: 2017. Március 21.

Bevétel: $ 527,965,936

2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Tom Grath rendezett. A forgatókönyvet Michael McCullers írta, a zenéjét Hans Zimmer és Steve Mazzaro szerezte, a producere Ramsey Ann Naito volt. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Amerikában 2017. március 31-én, Magyarországon 2017. április 13-án mutatták be a mozikban.

Tim úgy érzi, otthon megváltoztak a dolgok, mióta megszületett a kisöccse. A kis bébi öltönyt visel, taxival érkezik, egy aktatáskát is szorongat a kezében, már folyékonyan és éretten beszél (felnőtt hangja van), de csak a hétéves Tim előtt. A szüleik szívét a kis bébi elhódítja, de Tim szeretné visszakapni a szülei szeretetét, ami addig csakis az övé volt.
Bébi bevallja neki, hogy ő a „Bébi Rt” alkalmazottja, és a feladata a házi kutyakedvencek számának visszaszorítása, amit egyes felnőttek a bébik helyett választanak. Tim beleegyezik, hogy segít neki ebben, mivel Bébi megígéri, hogy siker esetén visszatér a munkahelyére. A baba átlagos, hétköznapi babaként visszatér a családhoz.

ALSÓGATYÁS KAPITÁNY: AZ ELSŐ NAGYON NAGY FILM

Eredeti cím: Captain Underpants - The First Epic Movie
Rendező(k): David Soren
Producer(ek): Mireille Soria, Mark Swift
Szinkronhangok: Kevin Hart, Ed Helms, Nick Kroll, Thomas Middleditch, Jordan Peele, Kristen Schaal

Hossz: 88 perc
Bemutató: 2017. Július 2.

Bevétel: $ 125,506,758

2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek rendezője David Soren. A producerei Mireille Soria és Mark Swiftz, az írója Nicholas Stoller, a zeneszerzője Theodore Shapiro. A mozifilm a DreamWorks Animation, a Scholastic Entertainment és a Mikros Image gyártásában készült, a 20th Century Fox forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve akciófilm és filmvígjáték. Amerikában 2017. június 2-án mutatták be a mozikban, Magyarországon várhatóan 2017. november 17-én fogják kiadni DVD-n és Blu-ray-en.
A film Dav Pilkey Alsógatyás kapitány kalandjai című, hazánkban is megjelent gyerekkönyvei alapján készült.

A film főszereplői George Beard és Harold Hutchins, a két negyedikes diák, akik a Jerome Horwitz általános iskola tanulói. A két rosszcsont folyton bajt okoz, szabadidejükben pedig kitalált hősük, Alsógatyás kapitány kalandjait írják. Ám egy napon az igazgató, Benjamin Krupp külön osztályba akarja rakni őket a csínytevések megállítása érdekében, ezért a fiúk egy mágikus gyűrűvel hipnotizálva elhitetik vele, hogy ő Alsógatyás kapitány. A dolog működött – túl jól is, így Alsógatyás kapitány elindul bűnözőkre vadászni, ám semmilyen szuperképességgel nem rendelkezik, ezért George-nak és Harold-nak kell megmentenie őt a bajtól – főleg, mikor egy igazi szuperbűnöző is feltűnik Dr. Pelus személyében.

ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT 3

Eredeti cím: How to Train Your Dragon - The Hidden World
Rendező(k): Dean DeBlois
Producer(ek): Bonnie Arnold, Brad Lewis
Szinkronhangok: Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Craig Ferguson, Jonah Hill, Kit Harington, T. J. Miller, Kristen Wiig, Christopher Mintz-Plasse, F. Murray Abraham, Gerard Butler
Hossz: 104 perc
Bemutató: 2019. Február 22.

Bevétel: $ 519,896,648

2019-ben bemutatásra kerülő egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek a rendezője és az írója Dean DeBlois, a producere Bonnie Arnold, a zeneszerzője John Powell. A mozifilm készítői a DreamWorks Animation és a Mad Hatter Entertainment, a forgalmazója az Universal Pictures. Műfaját tekintve akciófilm, kalandfilm, filmvígjáték és fantasy film. Amerikában a bemutató dátuma a mozikban: 2019. március 1, és az író állítása szerint nagyon nehezen jött rá, hogy mi legyen a vége, a grafikus pedig Fogatlannal bajlódik, hiszen lássuk be... Nem lehet könnyű. A tartalmak alább.

A történet egy évvel az előző film eseményei után játszódik. Hablaty most már a Hibbant-sziget vezetője, és megvalósította azon álmát, hogy egy békés utópiát teremtett emberek és sárkányok között. Ő, a sárkánya Fogatlan, barátnője Astrid, édesanyja Valka, és a barátai Halvér, Takonypóc, Fafej és Kőfej minél több sárkányt szeretnének megmenteni kegyetlen sárkányvadászok karmaitól, ám ez Hibbant-sziget folyamatos túlnépesedésével jár. Egy alkalommal, mikor egy vadászhajóról mentenek meg egy tucat sárkányt, találnak egy fehér színű, nőstény Éjfúriát is (ami ugyanúgy néz ki, mint Fogatlan, és még képes láthatatlanná is válni), ám nem sikerül kiszabadítaniuk a vadászoktól. Ők elszállítják a sárkányt egy mesterügyességű, mégis kegyetlen sárkányvadásznak, Mogornak, aki, mikor tudomást szerez róla, hogy létezik még egy másik Éjfúria is (Fogatlan) elhatározza, hogy csaliként fogja felhasználni a fehér sárkányt, hogy levadássza őt.
Pár nappal később Fogatlan rátalál a fehér Éjfúriára (vagy, ahogy Astrid nevezi "Fényfúria"), amint szabadon bóklászik Hibbant-szigeten. Nagyon hamar vonzódni kezd hozzá, ám a sárkány mindig elrepül előle, hogyha Hablaty is a közelben van. Azon az éjszakán Mogor látogatását teszi Hablatynál, és felfedi előtte, hogy Fogatlanon kívül már az összes Éjfúriát levadászta, valamint, hogy mennyire természetellenesnek tarja a sárkányok és emberek közötti barátságos kapcsolatot, ennél fogva célja, hogy örökre eltörölje a sárkányokat a Föld színéről. Hibbant-sziget lakóinak biztonságát fenyegeti, hacsak Hablaty nem adja át neki a sárkányát, illetve, hogy elpusztít mindent, amit a fiú szeret. Távozása előtt még porig égeti Hablaty otthonát, ami hamar rádöbbenti Hablatyot arra, hogy ő és a népe többé nincsenek biztonságban a szigeten. Végiggondolván a lehetőségeiket, csak egyetlen megoldást lát a bajra: el kell vinniük a sárkányaikat a titkos világba (egy mitikus hely a világ pereménél, amiről még az apja, Pléhpofa mesélt neki). A titkos világ minden sárkány otthona, így reményeik szerint ott ők is és sárkányaik is biztonságban lesznek.
Útra kelnek hát valamennyien. Útközben egy közeli szigeten ideiglenesen megpihennek, de mivel a sziget elég nagy nekik és sárkányaiknak is, így hamar otthonosan érzik ott magukat. Fogatlan újra találkozik a Fényfúriával, de mivel ő nem hajlandó a közelébe menni, ha Hablaty is ott van, így a fiú fabrikál egy új pótfarkat a sárkányának, hogy Fogatlan magától is tudjon repülni. Így a Fényfúriával közös sétarepülésre indulnak, mely során mindketten eljutnak a titkos világba.
Valka felfedezi, hogy Mogor egy egész hajóhaddal közelít a szigetük felé, hogy megtámadja őket és a sárkányaikat. Hablaty kieszel egy tervet, hogy ellencsapást mérjenek Mogorra, de az akció balul sül elé, és épphogy csak sikerül megmenekülniük Mogor emberei és vérszomjas, idomított sárkányai elől, míg Kőfej a sárkányvadász fogságába esik. Később épségben visszatér a barátaihoz, ám Mogor titokban követi őt, így sikerül megtalálnia a szigetüket.
Fogatlan huzamosabb elmaradása miatt, Hablaty és Astrid a keresésére indulnak, mely során ők is rálelnek a titkos világra, ahol azt látják, hogy Fogatlan és a Fényfúria békében élnek a többi sárkánnyal együtt. Ám, emberek lévén, a többi sárkány őket itt nem látja szívesen, ezért Fogatlan kénytelen elhagyni a helyet, hogy visszavihesse őket a szigetre. Hablaty rájön, hogy a titkos világban az emberek nem lennének biztonságban, csakis a sárkányok. Úgy dönt, elengedi Fogatlant, hogy hadd éljen tovább a fajtársaival. Amikor a Fényfúria is visszatér hozzájuk, a pillanatot beárnyékolja Mogor és hadseregének érkezése, akik elfogják Fogatlant és a Fényfúriát, majd a többi sárkányt is, és valamennyiüket elviszik a hajóikkal.
Hablaty összezuhan a történtektől, mígnem Astrid biztosítja őt, hogy ő mindig is egy kivételes és rendíthetetlen viking volt, akár vele volt Fogatlan, akár nem. Így hát, a lélekjelenlétét visszanyerve, Hablaty nagyszabású mentőexpedíciót tűz ki a sárkányok megmentéséért. Sikerül utolérniük a távozó hajókat, majd miután Hablaty kiszabadítja Fogatlant, ő felbátorítja a többi sárkányt is, hogy lázadjanak fel és harcoljanak a szabadságukért. Kezdetét veszi tehát egy mindent elsöprő csata. Mogor közben egy olyan hámot rak a Fényfúriára, amelyet átitat egy egyedi sárkányméreggel, melynek hatására a Fényfúria kizárólag csak az ő parancsának engedelmeskedik. Meglovagolja őt, hogy el tudjon menekülni, ám Hablaty és Fogatlan a nyomába erednek. Amikor utolérik, Hablaty leüti Mogort a Fényfúria hátáról, aki így zuhanni kezd a mélybe. Egy utolsó, elgyötört próbálkozásként, hogy bebizonyítsa, nem létezik igaz barátság ember és sárkány között, nyílpuskájával elkábítja Fogatlant, majd arra készteti Hablatyot, hogy válasszon: vagy saját magát menti meg, és elrepül a Fényfúria hátán, vagy kiszabadítja a sárkányt, hogy az megmentse Fogatlant, de akkor ő maga a mélybe zuhan, és meghal. Hablaty a helyes utat választja, leszereli a hámot a Fényfúriáról és Fogatlan megmentésére küldi. Amikor már biztos benne, hogy őt ezáltal eléri a vég, a Fényfúria az utolsó pillanatban visszatér, és megmenti Hablatyot is a becsapódástól. A magára maradt Mogort viszont örökre elnyeli a mélység.
Hablaty ráébred, hogy a világ jelenleg még nem áll készen a sárkányok elfogadására, így jobbnak látja számukra, ha visszatérnek a titkos világba. Nagyon szomorú, hogy el kell búcsúznia Fogatlantól, de tudja, hogy így lesz a legjobb számára. A vikingek könnyes búcsút vesznek saját sárkányaiktól, mielőtt végleg elválnak útjaik. A vikingek is és a sárkányok is immár megtalálták valódi otthonukat, ahol békében és biztonságban élhetnek. Ezt követően, Hablaty és Astrid egy ünnepélyes ceremónia keretében összeházasodnak.
Hosszú évekkel később, amikor Hablaty már idős, sokat megélt férfi lesz, ő, Astrid és két gyermekük, közösen elhajóznak a világ pereméhez, ahol újra megtalálják a titkos világot, és egyesülnek Fogatlannal, a Fényfúriával, és az ő három csemetéjükkel. Mindannyian nagyon örülnek a viszont találkozásnak, amit egy közös repüléssel ünnepelnek meg.

JETIKÖLYÖK

Eredeti cím: Abominable
Rendező(k): Jill Culton, Todd Wilderman
Producer(ek): Suzanne Buirgy, Peilin Chou
Szinkronhangok: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Tsai Chin, Sarah Paulson, Eddie Izzard, Michelle Wong

Hossz: 97 perc
Bemutató: 2019. Szeptember 17.

Bevétel: $ 172,170,205

2019-es amerikai–kínai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Jill Culton rendezett és írt. A producerei Suzanne Buirgy és Dave Polsky. A film zeneszerzője Rupert Gregson-Williams. A film gyártója a DreamWorks Animation és a Pearl Studio, forgalmazója a Universal Pictures. Műfaja kalandfilm. A film bemutatója Amerikában 2019. szeptember 27 volt. Magyarországon 2019. október 24-én mutatták be a mozikban.

A Shanghajból a Himalája havas csúcsaihoz vezető 3000 mérföldes túra során egy kis csapat találkozik egy fiatal Yetivel, akit Everestnek hívnak. Elhatározzák, hogy visszajuttatják a varázslatos teremtményt a családjához a hegyre, amiről a nevét kapta.