Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: Minions: The Rise of Gru
Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi
Rendező: Kyle Balda
Hangok: Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh
Stúdió: Illumination
Bemutató: 2022. Július 1.

2022-es amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Kyle Balda rendezett. A forgatókönyvet Brian Lynch írta. A producerei Chris Meledandri, Janet Healy és Chris Renaud. A film zeneszerzője Heitor Pereira. A film gyártója az Illumination, forgalmazója a Universal Pictures. Műfaja filmvígjáték.
Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is 2020. júliusában mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt a bemutatót két évvel eltolták. Amerikában 2022. július 2-án, Magyarországon 2022. június 30-án mutatják be.

A tizenkét éves Felonius Gru a külvárosban nő fel. Gru rajong a Vicious 6 nevű szupergonosz csoportért, és azt tervezi, hogy elég gonosszá válik ahhoz, hogy csatlakozhasson hozzájuk. Amikor a Vicious 6 kirúgja vezetőjüket, a legendás birkózót, Wild Knucklest, Gru jelentkezik, hogy ő legyen a legújabb tagjuk.
Ez nem megy jól, és a dolgok csak rosszabbra fordulnak, miután Gru Kevin, Stuart, Bob, Otto és a többi Minyonok segítségével ellopja őket, és hirtelen a gonoszság csúcsának halálos ellenségévé válik. Gru és a Minyonok menekülés közben egy valószínűtlen forráshoz, magához Wild Knuckleshoz fordulnak, és rájönnek, hogy még a rosszfiúknak is szükségük van egy kis segítségre a barátaiktól.