Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Asterix: A varázsital titka (2018)
Eredeti cím Astérix: Le secret de la potion magique
Műfaj francia animációs családi kaland-vígjáték fantasy
Rendező Alexandre Astier, Louis Clichy
Forgatókönyv Alexandre Astier, René Goscinny, Albert Uderzo
Szinkronhangok Bernard Alane, Guillaume Briat, Christian Clavier, Alexandre Astier
Játékidő 87 perc
Bemutató 2019. Január 3.

Egy francia animációs film, amelyet Alexandre Astier és Louis Clichy rendeztek, 2018-ban jelent meg. Ugyanazok rendezték, mint Asterix – Az istenek otthona (2014) Ez az első animációs film Asterix-ból, amit Roger Carel nélkül készült, ő az egyik gall hangja.

Cselekmény: Amikor Csodaturix fagyöngyszedés közben leesik egy fáról, ráeszmél, hogy reflexei már nem olyan jók, mint régen, így kénytelen belátni, hogy öregszik. Úgy dönt, nekilát megkeresni az örökösét.
Asterixszel és Obelixszel az oldalán útnak indul keresztül Gallián, hogy találjon egy druidát, aki méltó a varázsital receptjének megismerésére.

A Lego Kaland 2. (2019)
Eredeti cím The Lego Movie 2: The Second Part
Műfaj amerikai-ausztráliai-dán-kanadai-norvég animációs családi akció-kaland-vígjáték fantasy musical
Rendező Trisha Gum, Mike Mitchell
Forgatókönyv Raphael Bob-Waksberg, Bill Finger, Matthew Fogel, Bob Kane, Phil Lord, William Moulton Marston, Christopher Miller, Michelle Morgan, Dominic Russo, Joe Shuster, Jerry Siegel
Szinkronhangok Will Arnett, Elizabeth Banks, Tiffany Haddish, Chris Prat
Játékidő 107 perc
Bemutató 2019. Február 7.

2019-es amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Mike Mitchell rendezett. A forgatókönyvet Phil Lord, Christopher Miller és Matthew Fogel írták. A producerei Dan Lin, Phil Lord, Christopher Miller, Roy Lee és Jinko Gotoh. A főszerepekben Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz, Charlie Day, Alison Brie, Nick Offerman és Maya Rudolph hallhatók. A zeneszerzője Mark Mothersbaugh. A film gyártója a Warner Animation Group, a Lego System A/S, a Rideback, a Lord Miller Productions és a Vertigo Entertainment, forgalmazója a Warner Bros. Pictures. Műfaja sci-fi film, zenésfilm és filmvígjáték. Amerikában 2019. február 8-án, Magyarországon 2019. február 7-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény: Öt éve az első film cselekménye óta, Finn húga, Bianca elvitt pár alkotását, amiket Lego kockákból épített és a többi játék, amikkel a pincében játszottak, most ott van az ő szobájában. Képletesen, a Duplo betolakodók Kockavárosból egy apokaliptikus gyász sivatagot hagytak, aminek neve Apokalipszcity, és most jelenleg folytatják hódító útjukat. Miközben a többieket áthatotta ez a súlyos helyzet, Emmet továbbra is rendesen éli hétköznapjait és fittyet hány Lucy kérésére, miszerint legyen kemény és harcra kész. Emmet elmondja neki, hogy megálmodott egy álomházat kettejüknek és volt egy bizarr rémálma, ami az "Ar-Mama-Geddonról" szólt.
Egy nap, Édes Káosz Tábornok a "Tesho" Rendszerből leszáll az apokaliptikus Lego Univerzumban és elmondja, hogy ő vonható felelősségre a Duplo invázió miatt. Káosz kijelenti, hogy a Tesho Rendszer uralkodója, Amita Karok Királynő azt szeretné, hogy Batman kérje meg a kezét. Így hát Káosz elrabolja őt, Lucy-t, Benny-t, Csodakitty-t és Fémszakállt. Emmet úgy gondolja, ha a királynő és Batman összeházasodik, akkor az előidézheti az Ar-Mama-Geddont, így hát átalakítja az álomházat egy mentő űrhajóvá és utánuk megy.
Amikor megérkeznek a Tesho Rendszerbe, Amita Karok Királynő hőseink kedvenc dolgaival próbálja őket ott tartani: ad Csodakitty-nek egy kastélyt, egy űrhajót Benny-nek és egy halomnyi kincset Fémszakállnak. Mivel Lucy-n nem hat ez a dolog, megpróbálják egy fülbemászó pop zenével átmosni az agyát, de ez sem hat rajta. Eközben a királynő elkezdi hódítani Batman-t, végül rájön, hogy szeretetre van szüksége, így ennek hatására Batman megkéri a királynő kezét.
Eközben Emmet egy aszteroida mezőben ragad, de megmenti őt Rex Nemremex, egy egyenetlen kalandor. Emmet látja benne a tudást, ami megtaníthatná őt a keménységre, ahogy Lucy is szerette volna, így hát ő és Rex szövetséget köt és elindulnak megmenteni a barátait. Emmet és Rex megérkeznek a Tesho Rendszerbe és megelőzik a királynő csatlósainak agymosását és összefutnak Lucy-val, aki azelőtt szökött meg, mielőtt kidolgoztak volna egy tervet. Tehát a terv új verziója: Rex egy elterelést fog csinálni a ceremónia közben, Lucy kikapcsolja a pop zenét, hogy megmentse a többieket a hipnózistól, Emmet pedig lerombolja az óriás torta kinézetű templomot, hogy megállítsa az esküvőt. Lucy arra kényszeríti Édes Káoszt, hogy állítsa le a zenét, de aztán Káosz elmondja neki, hogy a Tesho Rendszer nem akart antagonisztikus lenni. Úgy gondolták, hogy lehetett volna békét tenni a két világ között, de nem értenek a kommunikációhoz. Lucy megpróbálja megállítani Emmet-et, hogy ne rombolja le a tortát, de összezavarodik Emmet új stílusa miatt. Emiatt Emmet összeveszik vele, mivel hogy Lucy ezt akarta mielőtt elmondta volna az igazságot a Tesho Rendszerről. Emmet lerombolja a templomot, ahogy tervezték, és így két részre szakad a Lego Univerzum, és elindult az Ar-Mama-Geddon. A királynő felfedi igazi kilétét: Ő a szív, amit Emmet csinált, amikor békét akart kötni a Duplókkal.
A rendes világban, Emmet pusztítása az volt, hogy Finn lerombolta Bianca összes Legóját, mivel már tele volt a hócipője a gyerekességével. Ez felkeltette az anyja figyelmét, és arra kéri Finn-t és Biancát, hogy rakják a Legókat egy dobozba, amitől Emmet barátai egy óriási kozmikus dobozban találják magukat. Emmet megakarja menteni őket, de Rex megállítja őt és elmagyarázza neki, hogy ő Emmet a jövőből. Az ő idejében a mentő űrhajó elpusztult az aszteroida mezőben és a pincében lévő szárítógép alatt rekedt. Évekig ott volt és rájött, hogy keményebb és harcra készebb lesz. Amikor kijutott, épített egy időgépet, hogy visszautazzon az időben, és elintézze, hogy megtörténjen az Ar-Mama-Geddon. Emmet próbálja őt lebeszélni a tervéről, de Rex legyőzi őt és Emmet a szárító alá szorul és így Rex biztosította a saját létezését.
Amikor a többiek már kezdtek szembe nézni a végzetükkel, Emmet elhatározza, hogy ne válik Rex-xé. Visszatér a Lego Univerzumba és megmenti a barátait. A két oldal összecsap Benny új űrhajó flottájával, de Rex győzedelmeskedik és arra készül, hogy visszatérjen a saját idejébe, de addigra az időgépe elpusztult. Miután Emmet mond egy szívhez szóló beszédet, Rex elmondja neki, hogy így sose lesz kemény és az időgép nélkül az idővonala megszűnik létezni. Emmet próbálja megmenteni őt, de Rex azt mondja, hogy nem tud tenni semmit és hogy a legkirályabb módon fog majd felnőni és aztán ő is megszűnik létezni.
Amita Karok Királynő és Batman végre összeházasodik úgy, hogy Finn és Bianca újra egymással játszanak, miközben az anyjuk figyeli őket, és így abbamarad az Ar-Mama-Geddon. Apokalipszcity és a Tesho Rendszer egyesül egy világgá, Tesho-Apokalipsz-Csillaggá. Eközben Lucy felfedi a haja igazi színét és azt is, hogy ő volt a "Minden Szupi-Szuper" egyik szerzője és megígéri, hogy elfogadja Emmet-et olyannak, aki. A film úgy ér véget, hogy miközben Finn és Bianca játszik, apjuk, a Fenti Ember odaszól az anyjuknak, hogy: "Drágám, hol van a gatyóm?"

 

A Királynő Kutyája (2019)
Eredeti cím The Queen's Corgi
Műfaj belga animációs családi vígjáték
Rendező Vincent Kesteloot, Ben Stassen
Forgatókönyv John R. Smith, Rob Sprackling
Szinkronhangok Tom Courtenay, Jon Culshaw, Jamal Fahim, Kulvinder Ghir
Játékidő 85 perc
Bemutató 2019. Március 14.

Talán még soha nem volt olyan uralkodó a történelemben, aki annyira rajongott volna a corgikért, mint II. Erzsébet. A brit királynő számos alkalommal jelent meg hűséges ebei társaságában, és bár a való életben a 14. generáció utolsó corgija, Willow tavaly elpusztult, II. Erzsébet corgik iránti szeretetéhez és odaadásához nem férhet kétség. A Lionsgate filmstúdió alkotóit megihlette a brit királynő corgi-szeretete, így ebben a tüneményes családi animációs filmben beleshetünk egy királyi kis kedvenc zűrös életébe.

Cselekmény: A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni.
Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel és a nagy szerelem is rátalál.

A hiányzó láncszem (2019)
Eredeti cím Missing Link
Műfaj kanadai-amerikai animációs családi kaland-vígjáték fantasy
Rendező Chris Butler
Forgatókönyv Chris Butler
Szinkronhangok Hugh Jackman, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Emma Thompson
Játékidő 94 perc
Bemutató 2019. Április 12.

Az ellenállhatatlanul kedves szőrmók, Mr. Link mosolyra csábító szemeivel, hatalmas tappancsaival, és fergeteges szóvicceivel garantáltan minden mozirajongó szívét rabul ejti. Az emberiség utolsó bundás hŐSE izgalmas, Indiana Jonest is túlszárnyaló kalandjai során belekóstol a vadnyugat világába, elefántokkal haverkodik az indiai dzsungelen, és a Himalája fagyos hegycsúcsain is keresztül küzdi magát, csak azért, hogy megtalálja az otthont, amire mindig is vágyott.
Szeretetben, barátokban, óriási felfedezésekben gazdag utazásara invitál a Laika filmstúdió legújabb családi animációs vígjátékában! A Laika animációsfilm-stúdió a lenyűgöző stop-motion technikát alkalmazza reklámok, rövidfilmek, zenei videoklipek és játékfilmek elkészítéséhez. A stúdió olyan filmeket jegyez, mint az Oscar-díjra jelölt Coraline és a titkos ajtó és a kétszeres Oscar-jelölt Kubo és a varázshúrok.

Cselekmény: A legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésére készül. A fess kalandor sok évnyi keresés után, egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. Linkre. A hatalmasra nőtt, csupaszív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt Yeti unokatesókra.
A kalandvágyó Lionel kapva kap az alkalmon, és egy világot átszelő, hajmeresztően izgalmas útra indul újdonsült barátjával. A vidám pároshoz a tűzről pattant Adelina is csatlakozik, aki birtokában van az egyetlen térképnek, ami elvezetheti a szőrös hőst áhított céljához. És bár az út megannyi veszéllyel van kikövezve, a bohókás Mr. Linket semmi nem tántoríthatja el, hogy rátaláljon a családjára… akik talán közelebb vannak hozzá, mint azt ő gondolná.

Csodapark (2019)
Eredeti cím Wonder Park
Műfaj spanyol-amerikai animációs családi kaland-vígjáték fantasy
Rendező Dylan Brown
Forgatókönyv Josh Appelbaum, Lino DiSalvo, André Nemec
Szinkronhangok Hugh JacMatthew Broderick, Jennifer Garner, Mila Kunis, Jeffrey TamborThompson
Játékidő 85 perc
Bemutató 2019. Április 18.

2019-ben bemutatott amerikai–spanyol 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Dylan Brown rendezett. A forgatókönyvet Robert Gordon, Josh Appelbaum és André Nemec írták. Az animációs játékfilm producerei Josh Appelbaum és André Nemec. A zenéjét Steven Price szerezte. A mozifilm a Paramount Animation, a Nickelodeon Movies és az Ilion Animation Studios gyártásában készült, a Paramount Pictures forgalmazásában jelent meg. A magyar változatot az UIP-Dunafilm forgalmazta. Műfaja kalandfilm és filmvígjáték. Amerikában 2019. március 15-én, Spanyolországban 2019. április 12-én, Magyarországon 2019. április 18-án mutatták be a mozikban.

Cselekmény: June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark rejtőzik. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy fejetlenség uralkodik ezen a bámulatos helyen... June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni. June-ra vár a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban.

Undipofik (2019)
Eredeti cím UglyDolls
Műfaj amerikai-kanadai-kínai animációs családi kaland-vígjáték fantasy musical
Rendező Kelly Asbury, Robert Rodriguez
Forgatókönyv Blaise Hemingway, David Horvath, Kun-min Kim, Larry Stuckey, Alison Peck, Erica Rivinoja, Vivian Wang
Szinkronhangok Kelly Clarkson, Janelle Monáe, Pitbull, Bebe Rexha, Blake Shelton
Játékidő 87 perc
Bemutató 2019. Május 16.

Az STX filmstúdió egy bűbájos, szédületesen látványos családi animációs vígjátékban mutatja be a hatalmas népszerűségnek örvendő Undipofik – eredetileg Uglydolls - névre hallgató, imádnivaló plüssfigurák történetét...

Cselekmény: Létezik egy varázslatos hely, Undifalva, ahol a furcsa a normális és a tökéletlenség a legjobb dolog. Itt éldegél Moxi, a csinos plüsspofi barátaival, akikkel folyton az eget fürkészik, mikor pottyan le közéjük egy újabb hibás játék, akit boldogan a keblükre ölelhetnek.
Moxi élete klasszabb már nem is lehetne, ám egyre többet mereng azon, vajon létezik-e bármi az Undifalva szélén elterülő hegyek túloldalán. Maga köré gyűjti legjobb pajtásait, és nekivágnak az ismeretlennek. A kis csapat végül a Tökéletesség városában, a hibátlan játékok világában köt ki, ahol nehéz megmérettetéseken kell részt venniük. És bár a kis undik minden vágya, hogy elismerjék őket, a próbatételek során ráébrednek arra, hogy mások szeretetéhez nem a hibátlanságon keresztül vezet az út. Hisz a leges-legfontosabb dolog, ami igazán számít, hogy mindig, minden helyzetben a tökéletlenségükben tökéletes önmaguk maradjanak.

Kópé (2019)
Eredeti cím Trouble
Műfaj kanadai-amerikai animációs családi vígjáték
Rendező Kevin Johnson
Forgatókönyv Jordan Katz, Rob Muir
Szinkronhangok Jason Mraz, Cher Rue, Manny Streetz, Marissa Jaret Winokur, Dee Bradley Baker, Kevin Chamberlin, Colby Lopez, Big Sean
Játékidő 87 perc
Bemutató 2019. Szeptember 12.

Szeptemberben egy tüneményes családi vígjátékban ismerheti meg mindenki a cuki KÓPÉ nevét, aki bár kissé elkényeztetett, és azt hiszi, a világ körülötte forog, a sok-sok izgalmas kaland során kiderül, a szíve mindig is a helyén van. A kis blöki bármennyire nehéz helyzetbe kerül, azt biztosan tudja, hogy a feltétel nélkül szeretet ereje mindennél hatalmasabb. És ezt még vadóc, kételkedő ebtársainak is bebizonyítja, akik bármire képesek, hogy megvédjék falkájuk legviccesebb és legvidámabb új tagját, Kópét.

Cselekmény: Kópé, a díszpárnán heverésző, lustálkodó szobaeb élete nem is lehetne vidámabb: jómódú gazdija egyetlen szeme fénye, imádja, óvja és a legfinomabb falatokkal, a legszuperebb játékokkal kényezteti őt. Ám mikor váratlanul meghal az idős milliomosnő, – kapzsi rokonai legnagyobb meglepetésére – a gazdag asszony az egész vagyonát kedves kutyájára, és annak leendő új gazdijára hagyományozza. Mikor Kópénak véletlenül nyoma vész, a mohó rokonok mindent bevetnek, hogy visszaszerezzék a kis blökit, és vele együtt a hatalmas örökséget. A kutyus után erednek, aki most már az utca négylábú törvényei szerint tengeti napjait, és megannyi izgalmas, olykor veszélyes kalandba keveredik új ebbarátai oldalán. És még egy szerető, új gazdilány is feltűnik a színen, aki bármit megtenne azért, hogy biztonságban tudhassa kis bajkeverő kedvencét, Kópét.

Playmobil: A Film (2019)
Eredeti cím Playmobil: The Movie
Műfaj francia-német-amerikai animációs családi kaland-vígjáték fantasy
Rendező Lino DiSalvo
Forgatókönyv Greg Erb, Blaise Hemingway, Jason Oremland
Szinkronhangok Daniel Radcliffe, Gabriel Bateman, Jim Gaffigan, Adam Lambert
Játékidő 99 perc
Bemutató 2019. Szeptember 26.

2019-es angol nyelvű francia animációs kalandkomédia, a német Playmobil építési játék alapján. A filmet Lino DiSalvo rendezi, az On Animation Studios készítette. A film eredeti szinkronhangjai Anya Taylor-Joy, Gabriel Bateman, Daniel Radcliffe, Jim Gaffigan, Meghan Trainor és Adam Lambert hangját.

Cselekmény: Miután a szülei életüket vesztik egy autóbalesetben, a kamasz Marlának gyorsan fel kell nőnie: el kell felejteni az álmát, hogy bejárja a világot, és gondoskodnia kell öccséről, Delről. Sajnos azonban a fiúnak bármennyire is hiányoznak a szüleik, ugyanennyire hiányzik neki vidám, mindenre kapható nővére, és ezt folyton a szemére is hányja. Egy este lehetőséget kapnak arra, hogy újra átéljék gyerekkori álmaikat: a varázslatos Playmobil-világban kötnek ki, ahol Delből dicső viking harcos lesz, Marlának pedig rá kell jönnie, ki is ő valójában. Mágikus kalandjuk egy viking tengerparton, westerntelepülésen, kémvároson, sci-fi körzeten, esti mese-földön és a Kolosszeumon át vezet, és mindkettejükben újra tudatosítja a legfontosabbat: hogy még mindig egy családot alkotnak.

Szörnyen boldog Halloween (2019)
Szörnyen boldog Halloween – Plakát Eredeti cím Día de muertos
Műfaj mexikói animációs családi fantasy
Rendező Carlos Gutiérrez Medrano
Forgatókönyv Eduardo Ancer, Juan J. Medina
Szinkronhangok Camila Amezcua, Rocco Amezcua, Connor Andrade, Dino Andrade
Játékidő 95 perc
Bemutató 2019. Október 24.

Salma sosem találkozott biológiai szüleivel, az egyetlen dolog, amit tud róluk, hogy még kisbaba korában elhagyták őt. A fiatal lány egész életét annak szentelte, hogy felkutassa családját, ám eddig nem járt sikerrel. Egy napon aztán felfedez egy különleges könyvet, amely részletesen mesél a város valamint a benne élő emberek történelméről. A könyv segítségével talán esélye nyílik felkutatni szüleit, így Salma elindul élete nagy kalandjára két barátjával, Jorgeval és Pedroval. Varázslatos útjuk során megnyílik előttük a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol különös lények lesznek segítségükre.