Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: Luca
Rendező
Enrico Casarosa
Producer(ek): Andrea Warren
Szinkronhangok
Drake Bell, John Ratzenberger
Stúdió: Pixar Animation Studios
Játékidő: 96 perc
Bemutató: 
USA 2021. Június 18. - Magyar 2021. Június 17.
Bevétel: $ 17,271

LUCA egy hamarosan megjelenő amerikai számítógépes animációs, nagykorú vígjáték-fantasy film, amelyet a Pixar Animation Studios készített és a Walt Disney Studios Motion Pictures terjesztett. A filmet rendezi Enrico Casarosa rendezői debütálásában, Mike Jones és Jesse Andrews írta, Andrea Warren producere. A filmben Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman, Marco Barricelli, Saverio Raimondo, Maya Rudolph és Jim Gaffigan lesznek a szinkronok. A tervek szerint Lucát az Egyesült Államokban 2021 június 18-án fog megjeleni.

Az olasz riviérán, egy gyönyörű tengerparti városban játszódó eredeti animációs játék egy felnőttkorú történet, amely arról szól, hogy egy fiatal fiú felejthetetlen nyarat él meg, amely tele van zselével, tésztával és végtelen robogós túrákkal. Luca megosztja ezeket a kalandokat újdonsült legjobb barátjával, de minden mókát egy mélyen rejtett titok fenyeget: egy tengeri szörnyeteg egy másik világból, közvetlenül a víz felszínén.

Érdekességek
¤ Enrico Casarosa a legendás olasz zeneszerzőt, Ennio Morriconet szerette volna megnyerni a film zenéjének megírásához, mivel mindig is nagy rajongója volt a zeneszerzőnek. Sajnálatos módon Morricone már nem érhette meg a felkérést, így Enrico az ő emlékének ajánlotta a filmet.
¤ Ez Enrico Casarosa első egészestés Pixar filmje. A direktor korábban a La Luna című Pixar-rövidfilmet rendezte.
¤ Luca teljes neve, a Luca Portorosso egy utalás a Studio Ghibli legendás alkotójára, Porco Rossóra, egyszersmind tisztelgés a művész előtt.
¤ Ez a Pixar 13. olyan filmje, melyet júniusban mutatnak be a mozik. A legutóbbi a Toy Story 4 volt.
¤ Ez a második Pixar film, melyet az adott év ugyanazon napján, június 18-án mutatnak be. Ezen a napon debütált 11 éve a Toy Story 3. is.
¤ Ez a Pixar 24. egészestés mozifilmje.

Előzetes