Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  • Eredeti cím: Soul
  • Műfaj: amerikai animációs családi zenés kaland-sci-fi
  • Rendező: Pete Docter
  • Forgatókönyvírók: Pete Docter, Mike Jones, Kemp Powers, Tina Fey
  • Szinkronhangok: Jamie Foxx, Tina Fey, Questlove, Phylicia Rashad, Daveed Diggs
  • Játékidő:
  • Bemutató: USA 2020. Június 19. - HUN 2020. Június 18.

LELKI ISMERETEK 2020-ban bemutatásra kerülő egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, melyet a Pixar Animation Studios készített és a Walt Disney Pictures forgalmaz. Rendezője a kétszeres Oscar-díjas Pete Docter, a Szörny Rt., a Fel, és az Agymanók direktora. A film társrendezője Kemp Powers, a producere Dana Murray. A forgatókönyvet Docter eredeti ötlete nyomán ő maga, valamint Powers, Mike Jones és Tina Fey írták, utóbbi a film egyik főszereplőjének hangját is kölcsönzi. További szerepekben olyan színészek hallhatók, mint Jamie Foxx, Questlove, Daveed Diggs, és Phylicia Rashad. A film, műfaját tekintve, fantasyfilm és filmvígjáték. Az Egyesült Államokban 2020. június 19-én, Magyarországon egy nappal korábban június 18-án mutatják be a mozikban.
A film témája az élet nagy kérdései köré összpontosul: miért vagyunk itt a Földön? Honnan erednek a vágyaink és a szenvedélyeink? Mitől vagyunk önmagunk? A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, aki egész életében arra vágyott, hogy nagy dzsessz-zenész lehessen, ám mikor végre megkapja a nagy esélyt, hogy élő közönség előtt játszhasson, egy szerencsétlen baleset következtében a lelke elhagyja a testét, és egy olyan helyre kerül, ahol több száz hasonló lélek szemináriumi képzéseken vesz részt, mielőtt egy újszülött gyermek testébe vándorol. Annak érdekében, hogy visszajusson a saját testébe, szüksége van egy másik lélek segítségére, egyúttal arra is, hogy felfedezze, mi a földi élet igazi értelme...

Cselekmény: A történet főszereplője egy középiskolai zenetanár, Joe Gardner, aki rajong a jazzért. Mikor karrierje válságba kerül, úgy érzi, búcsút kell mondania abbéli álmainak, hogy hires jazz zenész legyen belőle. Hőn áhitott vágya már épp beteljesedne, amikor váratlanul egy fantáziavilágban találja magát, ahol alaposan át kell gondolnia, mit is jelent valójában a lélek. Ebben pedig nem is marad társ nélkül.

Előzetes: