Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: Sing 2
Rendező: Garth Jennings
Producer(ek): Chris Meledandri, Janet Healy
Szinkronhangok:
Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Tori Kelly, Nick Kroll, Bobby Cannavale, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric Andre, Chelsea Peretti, Bono

 Stúdió: Illumination Entertainment
Játékidő:
Bemutató: USA 2021. December 22. - Magyar 2021. December 9.

ÉNEKELJ 2 Egy készülő amerikai számítógépes animációs zenés vígjáték, amelyet az Illumination készített. A 2016-os Sing film folytatása, a filmet Garth Jennings írja és rendezi, és Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Nick Kroll, Taron Egerton és Tori Kelly lesz a főszereplője az első film szerepeinek. A folytatásban új karakterek is szerepelnek, akiket Bobby Cannavale, Halsey, Pharrell Williams, Letitia Wright, Eric Andre, Chelsea Peretti és Bono hangoztat. A filmet a tervek szerint 2021. december 22-én mutatja be a Universal Pictures.

Miután Buster Moon megmentette a színházat, új barátaival minden idők legnagyobb szabású előadásának tervezésébe fog.

Érdekességek
¤ Ez az Illumination harmadik olyan animációs filmje, melyet a karácsonyi időszakban mutatnak be A Grincs és az Énekelj! után.
¤ Ez Matthew McConaughey harmadik animációs filmje a Kubo és a varázshúrok és az Énekelj! után.
¤ Az Énekelj 2 az Illumination 12. egészestés animációs mozifilmje.
¤ Az első rész után a folytatásra is visszatért az író-rendező, Garth Jennings, a producerek, Chris Meledandri és Janet Healy, valamint a főszereplők hangjait kölcsönző sztárok, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, Taron Egerton, Nick Kroll és Tori Kelly.
¤ A Universal Pictures és az Illumination 2017. január 25-én jelentette be hivatalosan, hogy elkészítik a 2016-os Énekelj! című animációs film folytatását.
¤ A koronavírus-járvány miatt kénytelen volt bezárni a filmet gyártó Illumination Mac Guff, ezért az alkotók az otthonaikból dolgoztak az animációs filmen.
¤ Az Énekelj 2 premierjét eredetileg 2020. december 25-re tűzte ki a Universal Pictures, de a koronavírus járvány miatt a bemutatót végül egy évvel elhalasztották.