Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendezők: Tim Johnson
Producerek: Mireille Soria, Chris Jenkins, Suzanne Buirgy
Forgatókönyvírók: Tom J. Astle, Matt Ember
Szinkronhangok: Jim Parsons, Rihanna, Steve Martin, Jennifer Lopez, Matt Jones
Zene: Lorne Balfe, Stargate
Megjelenés:
2015. November 27.
Játékidő:
94 perc
Bevétel:
$ 386,041,607

Végre otthon (eredeti cím: Home) 2015-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Adam Rex: A Smek nap című meseregénye alapján készült, mutatták be. A forgatókönyvet Tom J. Astle és Matt Ember írta, Tim Johnson rendezte, a zenéjét Lorne Balfe szerezte, a producerei Suzanne Buirgy és Mireille Soria voltak. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Amerikában 2015. március 27-én, Magyarországon 2015. március 26-án mutatták be a mozikban.

Egy békés idegen faj a földön keres menedéket a halálos ellensége elől. Úgy gondolják, remek lenne ez az új otthonuknak, s az itt lakókkal sincs gond, mivel az emberiség könnyen elköltöztethető faj. Amikor Oh tévedésből pont az ellenségnek küld egy rádióüzenetet, kénytelen lesz elrejteni népét, még mielőtt az a Föld légterébe ér. Bolygónk körül ezzel vad hajsza kezdődik

Rendezők: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
Producerek: Melissa Cobb
Forgatókönyvírók: Jared Bush, Phil Johnston
Szinkronhangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, James Hong
Zene: Hans Zimmer

Előző: Kung Fu Panda 2. (2011)
Megjelenés:
2016. Január 29.
Játékidő:
95 perc
Bevétel:
$ 521,170,825

Kung Fu Panda 3. Egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet 2016-ben mutattak be a mozikban. A 32. egész estés animációs film a DreamWorks-től. A film a Kung Fu Panda sorozatnak harmadik része. Jennifer Yuh Nelson rendezte, aki az első két résznek is a direktora volt. A film nyolc évvel követi az első részt, és öt évvel a másodikat, valamint a történet pont ott folytatódik, ahol az utolsó rész (befejezetlenül) abba maradt.
A főszereplő hangját ezúttal is Jack Black kölcsönzi, valamint a többi szereplő, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen és David Cross szintén visszatérnek korábbi szerepükben. Új szereplőként csatlakozott a filmhez Bryan Cranston, aki Po biológiai apjának hangját kölcsönzi, Kate Hudson, egy csinos pandalány szerepében, valamint J. K. Simmons, mint a film új gonosza. Randall Duk Kim és Jean-Claude Van Damme szintén hallhatók kameoszerepben.
A filmet a Dreamworks Animation gyártotta, és a Paramount Pictures forgalmazta. Amerikában 2016. január 29-én mutatták be, míg Magyarországon két hónappal később március 17-én jelent meg.

A történetet elején a kínai Szellemvilágban (a halál utáni másvilágban) a néhai Oogway mester megküzd Kai-al, egy szellemharcossal, aki évmilliók során elsajátította hogyan lehet elvenni másoktól a chi-t (az életenergiát) ami ezáltal a saját természetfeletti erejét növeli. Kai ezzel a módszerrel elveszi Oogway chi-jét is, amit arra használ fel, hogy visszatérjen a halandóvilágba, és ott bosszút álljon a nagymester tanítványain. Oogway azonban figyelmezteti, hogy van egy "harcos" kiknek végzete, hogy megküzdjön Kai-al és le is fogja őt győzni. Kai azonban nem hiszi ezt, és a halandó világba visszatérve megkezdi a Sárkányharcos (Po) felkutatását.
Eközben Shifu mester bejelenti a visszavonulását, és, hogy az Őrjöngő Ötös továbbképzését mostantól Póra bízza. Po azonban nem érzi, hogy készen állna arra, hogy kung fut tanítson, mert bizonyítottan is rossz tanár, a tanítványok is folyton megsérülnek. Shifu szerint Pónak előbb önmagára kéne rátalálni, és aztán arra, hogy mivé kell válnia.
Po találkozik biológiai édesapjával Li Shan-nal (aki az előző film végén megtudta, hogy a fia életben van egy az univerzumtól kapott üzenetben). Apa és fia nagyon örülnek, hogy hosszú idő után újra egymásra találtak, noha Po fogadott apja Mr. Ping meglehetősen féltékeny a találkozásra. Nem sokkal ezután Béke völgyét megtámadják azok a legyőzött kung fu mesterek, akiknek Kai elvette a chi-jét, és immár ő irányítja őket. Figyelmezteti Pót és az Ötöket, hogy hamarosan ők következnek. Ők rövidesen kiderítik, hogy Kai egykor Oogway mester legközelebbi barátja volt, mígnem Oogway száműzte őt a Szellemvilágba, mert Kai mérhetetlenül hataloméhessé vált. Kait csak a chi igazi mestere tudja legyőzni, ennek a tudásnak a birtokában pedig egyedül a pandák állnak (maga Oogway is egy pandapopulációtól tanulta el a chiadás ősi technikáját). Po, hogy elsajátítsa eme módszert, hazautazik Li-vel a pandák titkos falujába, ami a hegyekben áll. Mint később kiderül, Mr. Ping is velük tart titokban. Pónak először fel kell fedeznie milyen pandának lenni, és milyen pandaként élni, aminek hálásnak érzi, hogy részese lehet. Ennek köszönhetően idővel teljesen új oldalról ismeri meg saját magát és a fajtáját.
Közben Kai sorra elveszi Kína minden kung fu mesteréének chi-jét. Shifu és az Ötök megkísérlik őt megállítani, de Kai végül őket is legyőzi, egyedül Tigrisnek sikerül elmenekülnie, aki elindul a pandafaluba, hogy figyelmeztesse Pót. Kai közben a megszerzett mesterek chi-jét arra használja, hogy elpusztítsa a Jade palotát és vele együtt Oogway emlékművét. Tigris értesíti Pót a közelgő veszélyről, mire Li és a pandák a menekülésüket tervezik. Mikor Po arra kéri az apját tanítsa meg neki a chi adását, Li felfedi, hogy a pandák már rég elfelejtették ezt a technikát, és csak azért mondta, hogy meg tudja tanítani rá Pót, mert nem akarta őt veszélyben tudni. Pót nagyon bántja, hogy az apja hazudott neki, s végül úgy dönt elindul egymaga felvenni a harcot Kai-al. Közben Mr. Ping végre megbékél a Li iránt érzett féltékenységével, és biztosítja őt, hogy Pónak ebben a helyzetben, most nagy szüksége van mindkét apjára, és nem számít mi vár rá, mellette kell állniuk, mint egy család.
Li vezetésével a pandák felajánlják Pónak a segítségüket a Kai elleni küzdelemben, és arra kérik, tanítsa meg őket kung fuzni. Po beleegyezik, és Shifu egyik tanácsa alapján megkezdi a pandák kiképzését, azáltal, hogy mindegyiküket a saját egyedi tehetségük szerint tanítja meg küzdeni. Így hamar igazi harcművészeket farag belőlük. Mikor Kai megérkezik, és a csatlósaival megtámadja a falut, óriási ellenállásba ütközik a pandák részéről. A tervük azonban elbukik, mikor Po megkísérli alkalmazni Kai-on a Wuxi Ujj fogást (amivel Tai Lungot is legyőzte az első filmben), ám ő felfedi, hogy fogás nem működik szellemeken. Kai kis híján felülemelkedni Pón és a többi pandán, mígnem Pónak támad egy ötlete: mivel nem tudja visszaküldeni Kait a Szellemvilágba, ezért az egyetlen megoldás, ha elviszi őt oda. Így saját magán alkalmazza a Wuxi Ujj fugást, és ezáltal magát is és Kait is a Szellemvilágba repíti.
A két fél a túlvilágon folytatja a küzdelmet, ahol Kai egyre közelebb kerül ahhoz, hogy legyőzze Pót. Ám Li, Ping és Tigris meg a többi panda együttesesen alkalmazzák a chi adás technikáját, mely során mind megköszönik Pónak amit értük tett, és amikre tanította őket. Ezáltal újult életerőt adnak neki, mellyel Po képes lesz folytatni a harcot. Immár ő is felismeri a chiadás technikáját, és ezzel le is győzi Kait, akiben túláramlik az erő, a Pótól kapott chitől és végül megsemmisül. Ezáltal minden legyőzött kung fu mester beleértve Shifut és az Ötöket is, visszakapja chijét, és újra a régiek lesznek.
Po a Szellemvilágban találkozik Oogway mesterrel, aki biztosítja őt, hogy kalandjai a végéhez értek. Elmondása szerint egykor azért választotta Pót Sárkányharcosnak, mert tudta róla hogy nagy erő lakozik benne, hisz az ősi pandák leszármazottja, valamint ő a ying és yang megtestesítője is. Felajánlja Pónak a választást: vagy itt marad a Szellemvilágban az idők végezetéig vagy visszatér a családjához és a barátaihoz a halandó világba. Po némi habozás után az utóbbi mellett dönt.
A film végén Po, az Őrjöngő Ötös és a többi panda együtt alkalmazzák a chi adást, hogy újjáépítsék a Jade palotát és egész Béke völgyét. Mindeközben Po büszkén néz végig a családján a barátain, és a falun, ahol kalandjai elkezdődtek.

Rendezők: Mike Mitchell
Producerek: Gina Shay
Forgatókönyvírók: Jonathan Aibel, Glenn Berger
Szinkronhangok: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden, Gwen Stefani
Zene: Christophe Beck

Következő: Trollok a világ körül (2020)
Megjelenés:
2016. November 4.
Játékidő:
92 perc
Bevétel:
$ 346,864,462

Trollok (eredeti cím: Trolls) 2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Thomas Dam által kitalált Troll játékfiguráin alapult, és a 33. DreamWorks-film. A forgatókönyvet Jonathan Aibel, Glenn Berger és Erica Rivinoja írta, az animációs filmet Mike Mitchell és Walt Dohrn rendezte, a zenéjét Christophe Beck szerezte, a producere Gina Shay volt. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Dániában 2016. október 13-án, az Egyesült Államokban 2016. november 4-én, Magyarországon 2016. október 27-én mutatták be a mozikban.

A trollok a legvidámabb lények az egész világon, akik mást sem csinálnak, csak táncolnak, ölelkeznek, énekelnek és így tovább. Ellenségeik a mindig mogorva bergeniek, akik trollokat esznek, mert úgy hiszik, hogy csak akkor lehetnek ők is boldogok. Minden évben a trollfa köré gyűltek, ezt az ünnepet úgy hívják, hogy troll-lala. A bergeniek uralkodójának fia, Porcos herceg életében először kóstolna meg egy trollt, ám épp a troll-lala ünnepén a trollok sikeresen megszöknek Bergenvárból, vezetőjük, Pepi király vezetésével. A bergeni Séfet ezért száműzik Bergenvárból, akinek ettől kezdve fő célja, hogy meglelje a trollokat, bosszút álljon a bergenieken, és ő legyen a bergeniek uralkodója. Ám a trollok szerencsésen megmenekülnek a bergeniektől és egy új földön telepszenek le.
20 évvel később Pipacs hercegnő, Pepi király lánya megrendezi az addigi legnagyobb, leghangosabb és legőrületesebb partiját. Mindenkit elhív, de az egyik troll, Ágas nem akar eljönni, mert fél, hogy a nagyon hangos buli miatt rájuk találnak a bergeniek. Igaza is lesz, mert a bergeni Séf észreveszi a tűzijátékot, rájuk talál, és Pipacs hercegnő legjobb barátait elfogja. Pipacs Ágastól kér segítséget a barátai megmentésében, de ő nem akar vele menni. Így először egyedül próbálkozik, de végül Ágas rátalál (mert tudta, hogy egyedül nem fog boldogulni) és együtt folytatják az utat. Végül sok-sok akadály legyőzése után sikeresen eljutnak Bergenvárba.
Bergenvár palotájában azt látják, ahogy Porcos király meg akarja enni Csermelyt. Pipacs és Ágas követi Bridget-et, a bergeni konyhalányt, aki a Séfnek dolgozik. Pipacs meglátja Bridget falán Porcos király képeit és rájön, hogy szerelmes belé. Alkudni akar Bridget-tel, hogy szerveznek neki egy randit cserébe, ha segít nekik megmenteni Csermelyt. Bridget beleegyezik. Amikor a trollok elkezdenek énekelni, Bridget furcsának találja, hogy Ágas miért nem énekel. Pipacs mérges lesz Ágasra, nem érti, miért nem akar énekelni. Ágas felfedi, hogy kisgyerekként elvesztette a nagymamáját, mikor az éneklése miatt nem vette észre a közeledő bergenit, aki így a nagymamáját rabolta el. Attól kezdve többé nem énekelt, nem táncolt, még eredeti színét is elvesztette.
Ágas utólagos (de éneklést továbbra is ellenző) segítségével a trollok átváltoztatják Bridget-et Lady Csillámszikrává és szép szivárványszínű hajat formáznak neki a saját hajukkal. Elmegy randizni Porcos királlyal, és a randi végén a király megmutatja neki a dobozt, amibe Csermelyt rejtette el. Így most már biztos, hogy Csermely életben van. Amikor azonban a trollok megszerezik a dobozt, az furcsa módon üres. Rájönnek, hogy ez egy csapda, amit a Séf eszelt ki, hogy elkapja őket, és kiderült, hogy Csermely elárulta őket és most már a Séfnek dolgozik. Ellopja Pipacstól a kis kolompját, amivel előcsalogatja a többi trollt, így a Séf és a többi bergeni egytől-egyig elkapták őket is, és egy lábasba zárják mindannyiukat.
Pipacs szomorú, amiért elrontott mindent, és mindenkit veszélybe sodort, így elveszti a reményt, és szürkévé változik. A többi troll is úgyszintén. Azonban Ágas (aki végre felismerte a boldogságot, ami valójában végig ott volt benne, csak egy kis segítség kellett hozzá, hogy előcsalogassa) dalra fakad, és sikerül visszaadnia a többi troll hitét, valamint még Pipacsnak is elismeri az iránta érzett szerelmét. Pipacs, akárcsak a többi troll újra boldogok lesznek, és még Ágas is visszanyeri eredeti, ragyogó színét.
Bridget kiszabadítja a trollokat, és menekülésre buzdítja őket, noha tisztában van vele, hogy a többi bergeni ezért árulással vádolja majd. Pipacs azonban nem hagyja bergeni barátját a bajban, ezért a többi trollal együtt Bridget után sietnek és felfedik Porcos király előtt, hogy ő volt Lady Csillámszikra, egyúttal arra is ráébresztik a bergeniket, hogy anélkül is lehetnek boldogok, hogy trollt esznek. A bosszúszomjas Séf minden áron ellenzi ezt, és a trollok megölésére készül, de végül Bridget megmenti őket, a Séfet pedig (az áruló Csermellyel együtt) elkergetik, egy lángoló kiskocsin kigurítják a városból.
A trollok és a bergeniek ettől kezdve együtt élnek tovább békében és boldogságban, Pipacsból pedig a trollok új királynője lesz, és beteljesíti az Ágassal való szerelmét.
A film végén megáll a kiskocsi, amin a Séfet gurították. A mohó bergeni meg akarja enni Csermelyt, de végül mindkettejüket felfalja egy domboldal formájú szörnyeteg.

Rendezők: Tom McGrath
Producerek: Ramsey Ann Naito
Forgatókönyvírók: Michael McCullers
Szinkronhangok: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Miles Bakshi, Lisa Kudrow, Tobey Maguire
Zene: Hans Zimmer, Steve Mazzaro

Következő: Bébi úr 2. (2021)
Megjelenés:
2017. Március 21.
Játékidő:
97 perc
Bevétel:
$ 527,965,936

Bébi úr (eredeti cím: The Boss Baby) 2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Tom Grath rendezett. A forgatókönyvet Michael McCullers írta, a zenéjét Hans Zimmer és Steve Mazzaro szerezte, a producere Ramsey Ann Naito volt. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Amerikában 2017. március 31-én, Magyarországon 2017. április 13-án mutatták be a mozikban.

Tim úgy érzi, otthon megváltoztak a dolgok, mióta megszületett a kisöccse. A kis bébi öltönyt visel, taxival érkezik, egy aktatáskát is szorongat a kezében, már folyékonyan és éretten beszél (felnőtt hangja van), de csak a hétéves Tim előtt. A szüleik szívét a kis bébi elhódítja, de Tim szeretné visszakapni a szülei szeretetét, ami addig csakis az övé volt.
Bébi bevallja neki, hogy ő a „Bébi Rt” alkalmazottja, és a feladata a házi kutyakedvencek számának visszaszorítása, amit egyes felnőttek a bébik helyett választanak. Tim beleegyezik, hogy segít neki ebben, mivel Bébi megígéri, hogy siker esetén visszatér a munkahelyére. A baba átlagos, hétköznapi babaként visszatér a családhoz.

Rendezők: David Soren
Producerek: Mireille Soria, Mark Swift
Forgatókönyvírók: Nicholas Stoller
Szinkronhangok: Kevin Hart, Ed Helms, Nick Kroll, Thomas Middleditch, Jordan Peele, Kristen Schaal
Zene: Theodore Shapiro
Megjelenés:
2017. Június 2.
Játékidő:
88 perc
Bevétel:
$ 125,506,758

Alsógatyás kapitány: Az első nagyon nagy film (eredeti cím: Captain Underpants: The First Epic Movie) 2017-ben bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek rendezője David Soren. A producerei Mireille Soria és Mark Swiftz, az írója Nicholas Stoller, a zeneszerzője Theodore Shapiro. A mozifilm a DreamWorks Animation, a Scholastic Entertainment és a Mikros Image gyártásában készült, a 20th Century Fox forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve akciófilm és filmvígjáték. Amerikában 2017. június 2-án mutatták be a mozikban, Magyarországon várhatóan 2017. november 17-én fogják kiadni DVD-n és Blu-ray-en.
A film Dav Pilkey Alsógatyás kapitány kalandjai című, hazánkban is megjelent gyerekkönyvei alapján készült.

A film főszereplői George Beard és Harold Hutchins, a két negyedikes diák, akik a Jerome Horwitz általános iskola tanulói. A két rosszcsont folyton bajt okoz, szabadidejükben pedig kitalált hősük, Alsógatyás kapitány kalandjait írják. Ám egy napon az igazgató, Benjamin Krupp külön osztályba akarja rakni őket a csínytevések megállítása érdekében, ezért a fiúk egy mágikus gyűrűvel hipnotizálva elhitetik vele, hogy ő Alsógatyás kapitány. A dolog működött – túl jól is, így Alsógatyás kapitány elindul bűnözőkre vadászni, ám semmilyen szuperképességgel nem rendelkezik, ezért George-nak és Harold-nak kell megmentenie őt a bajtól – főleg, mikor egy igazi szuperbűnöző is feltűnik Dr. Pelus személyében.

Rendezők: Dean DeBlois
Producerek: Bonnie Arnold, Brad Lewis
Forgatókönyvírók: Dean DeBlois
Szinkronhangok: Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Craig Ferguson, Jonah Hill, Kit Harington, T. J. Miller, Kristen Wiig, Christopher Mintz-Plasse, F. Murray Abraham, Gerard Butler
Zene: John Powell

Előző: Így Neveld a Sárkányodat 2. (2014)
Megjelenés:
2019. Február 22.
Játékidő:
85 perc
Bevétel:
$ 519,896,648

Így Neveld a Sárkányodat 3. (eredeti cím: How to Train Your Dragon: The Hidden World) 2019-ben bemutatásra kerülő egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek a rendezője és az írója Dean DeBlois, a producere Bonnie Arnold, a zeneszerzője John Powell. A mozifilm készítői a DreamWorks Animation és a Mad Hatter Entertainment, a forgalmazója az Universal Pictures. Műfaját tekintve akciófilm, kalandfilm, filmvígjáték és fantasy film. Amerikában a bemutató dátuma a mozikban: 2019. március 1, és az író állítása szerint nagyon nehezen jött rá, hogy mi legyen a vége, a grafikus pedig Fogatlannal bajlódik, hiszen lássuk be... Nem lehet könnyű. A tartalmak alább.

A történet egy évvel az előző film eseményei után játszódik. Hablaty most már a Hibbant-sziget vezetője, és megvalósította azon álmát, hogy egy békés utópiát teremtett emberek és sárkányok között. Ő, a sárkánya Fogatlan, barátnője Astrid, édesanyja Valka, és a barátai Halvér, Takonypóc, Fafej és Kőfej minél több sárkányt szeretnének megmenteni kegyetlen sárkányvadászok karmaitól, ám ez Hibbant-sziget folyamatos túlnépesedésével jár. Egy alkalommal, mikor egy vadászhajóról mentenek meg egy tucat sárkányt, találnak egy fehér színű, nőstény Éjfúriát is (ami ugyanúgy néz ki, mint Fogatlan, és még képes láthatatlanná is válni), ám nem sikerül kiszabadítaniuk a vadászoktól. Ők elszállítják a sárkányt egy mesterügyességű, mégis kegyetlen sárkányvadásznak, Mogornak, aki, mikor tudomást szerez róla, hogy létezik még egy másik Éjfúria is (Fogatlan) elhatározza, hogy csaliként fogja felhasználni a fehér sárkányt, hogy levadássza őt.
Pár nappal később Fogatlan rátalál a fehér Éjfúriára (vagy, ahogy Astrid nevezi "Fényfúria"), amint szabadon bóklászik Hibbant-szigeten. Nagyon hamar vonzódni kezd hozzá, ám a sárkány mindig elrepül előle, hogyha Hablaty is a közelben van. Azon az éjszakán Mogor látogatását teszi Hablatynál, és felfedi előtte, hogy Fogatlanon kívül már az összes Éjfúriát levadászta, valamint, hogy mennyire természetellenesnek tarja a sárkányok és emberek közötti barátságos kapcsolatot, ennél fogva célja, hogy örökre eltörölje a sárkányokat a Föld színéről. Hibbant-sziget lakóinak biztonságát fenyegeti, hacsak Hablaty nem adja át neki a sárkányát, illetve, hogy elpusztít mindent, amit a fiú szeret. Távozása előtt még porig égeti Hablaty otthonát, ami hamar rádöbbenti Hablatyot arra, hogy ő és a népe többé nincsenek biztonságban a szigeten. Végiggondolván a lehetőségeiket, csak egyetlen megoldást lát a bajra: el kell vinniük a sárkányaikat a titkos világba (egy mitikus hely a világ pereménél, amiről még az apja, Pléhpofa mesélt neki). A titkos világ minden sárkány otthona, így reményeik szerint ott ők is és sárkányaik is biztonságban lesznek.
Útra kelnek hát valamennyien. Útközben egy közeli szigeten ideiglenesen megpihennek, de mivel a sziget elég nagy nekik és sárkányaiknak is, így hamar otthonosan érzik ott magukat. Fogatlan újra találkozik a Fényfúriával, de mivel ő nem hajlandó a közelébe menni, ha Hablaty is ott van, így a fiú fabrikál egy új pótfarkat a sárkányának, hogy Fogatlan magától is tudjon repülni. Így a Fényfúriával közös sétarepülésre indulnak, mely során mindketten eljutnak a titkos világba.
Valka felfedezi, hogy Mogor egy egész hajóhaddal közelít a szigetük felé, hogy megtámadja őket és a sárkányaikat. Hablaty kieszel egy tervet, hogy ellencsapást mérjenek Mogorra, de az akció balul sül elé, és épphogy csak sikerül megmenekülniük Mogor emberei és vérszomjas, idomított sárkányai elől, míg Kőfej a sárkányvadász fogságába esik. Később épségben visszatér a barátaihoz, ám Mogor titokban követi őt, így sikerül megtalálnia a szigetüket.
Fogatlan huzamosabb elmaradása miatt, Hablaty és Astrid a keresésére indulnak, mely során ők is rálelnek a titkos világra, ahol azt látják, hogy Fogatlan és a Fényfúria békében élnek a többi sárkánnyal együtt. Ám, emberek lévén, a többi sárkány őket itt nem látja szívesen, ezért Fogatlan kénytelen elhagyni a helyet, hogy visszavihesse őket a szigetre. Hablaty rájön, hogy a titkos világban az emberek nem lennének biztonságban, csakis a sárkányok. Úgy dönt, elengedi Fogatlant, hogy hadd éljen tovább a fajtársaival. Amikor a Fényfúria is visszatér hozzájuk, a pillanatot beárnyékolja Mogor és hadseregének érkezése, akik elfogják Fogatlant és a Fényfúriát, majd a többi sárkányt is, és valamennyiüket elviszik a hajóikkal.
Hablaty összezuhan a történtektől, mígnem Astrid biztosítja őt, hogy ő mindig is egy kivételes és rendíthetetlen viking volt, akár vele volt Fogatlan, akár nem. Így hát, a lélekjelenlétét visszanyerve, Hablaty nagyszabású mentőexpedíciót tűz ki a sárkányok megmentéséért. Sikerül utolérniük a távozó hajókat, majd miután Hablaty kiszabadítja Fogatlant, ő felbátorítja a többi sárkányt is, hogy lázadjanak fel és harcoljanak a szabadságukért. Kezdetét veszi tehát egy mindent elsöprő csata. Mogor közben egy olyan hámot rak a Fényfúriára, amelyet átitat egy egyedi sárkányméreggel, melynek hatására a Fényfúria kizárólag csak az ő parancsának engedelmeskedik. Meglovagolja őt, hogy el tudjon menekülni, ám Hablaty és Fogatlan a nyomába erednek. Amikor utolérik, Hablaty leüti Mogort a Fényfúria hátáról, aki így zuhanni kezd a mélybe. Egy utolsó, elgyötört próbálkozásként, hogy bebizonyítsa, nem létezik igaz barátság ember és sárkány között, nyílpuskájával elkábítja Fogatlant, majd arra készteti Hablatyot, hogy válasszon: vagy saját magát menti meg, és elrepül a Fényfúria hátán, vagy kiszabadítja a sárkányt, hogy az megmentse Fogatlant, de akkor ő maga a mélybe zuhan, és meghal. Hablaty a helyes utat választja, leszereli a hámot a Fényfúriáról és Fogatlan megmentésére küldi. Amikor már biztos benne, hogy őt ezáltal eléri a vég, a Fényfúria az utolsó pillanatban visszatér, és megmenti Hablatyot is a becsapódástól. A magára maradt Mogort viszont örökre elnyeli a mélység.
Hablaty ráébred, hogy a világ jelenleg még nem áll készen a sárkányok elfogadására, így jobbnak látja számukra, ha visszatérnek a titkos világba. Nagyon szomorú, hogy el kell búcsúznia Fogatlantól, de tudja, hogy így lesz a legjobb számára. A vikingek könnyes búcsút vesznek saját sárkányaiktól, mielőtt végleg elválnak útjaik. A vikingek is és a sárkányok is immár megtalálták valódi otthonukat, ahol békében és biztonságban élhetnek. Ezt követően, Hablaty és Astrid egy ünnepélyes ceremónia keretében összeházasodnak.
Hosszú évekkel később, amikor Hablaty már idős, sokat megélt férfi lesz, ő, Astrid és két gyermekük, közösen elhajóznak a világ pereméhez, ahol újra megtalálják a titkos világot, és egyesülnek Fogatlannal, a Fényfúriával, és az ő három csemetéjükkel. Mindannyian nagyon örülnek a viszont találkozásnak, amit egy közös repüléssel ünnepelnek meg.

Rendezők: Jill Culton, Todd Wilderman
Producerek: Suzanne Buirgy, Peilin Chou
Forgatókönyvírók: Dave Polsky, Julie Israel
Szinkronhangok: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Tsai Chin, Sarah Paulson, Eddie Izzard, Michelle Wong
Zene: Rupert Gregson-Williams
Megjelenés:
2019. Szeptember 27.
Játékidő:
97 perc
Bevétel:
$ 179,990,300

Jetikölyök (eredeti cím: Abominable) 2019-es amerikai–kínai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Jill Culton rendezett és írt. A producerei Suzanne Buirgy és Dave Polsky. A film zeneszerzője Rupert Gregson-Williams. A film gyártója a DreamWorks Animation és a Pearl Studio, forgalmazója a Universal Pictures. Műfaja kalandfilm. A film bemutatója Amerikában 2019. szeptember 27 volt. Magyarországon 2019. október 24-én mutatták be a mozikban.

A Shanghajból a Himalája havas csúcsaihoz vezető 3000 mérföldes túra során egy kis csapat találkozik egy fiatal Yetivel, akit Everestnek hívnak. Elhatározzák, hogy visszajuttatják a varázslatos teremtményt a családjához a hegyre, amiről a nevét kapta.

Box Office
Év Film Bevételek
Amerika Más Terület Világszerte
2015 Végre otthon $ 177,397,510 $ 208,644,097 $ 386,041,607
2016 Kung Fu Panda 3. $ 143,528,619 $ 377,642,206 $ 521,170,825
Trollok $ 153,707,064 $ 193,157,398 $ 346,864,462
2017 Bébi úr $ 175,003,033 $ 352,962,903 $ 527,965,939
Alsógatyás kapitány: Az első nagyon nagy film $ 73,921,000 $ 51,506,681 $ 125,427,681
2019 Így Neveld a Sárkányodat 3. $ 160,799,505 $ 361,000,000 $ 521,799,505
Jetikölyök $ 60,716,390 $ 119,273,910 $ 179,990,300