Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: The Croods: A New Age
Rendező: Joel Crawford
Producer(ek): Mark Swift
Szinkronhangok:
Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Peter Dinklage, Leslie Mann, Kelly Marie Tran
Stúdió: DreamWorks Animation
Játékidő: 95 perc

Bemutató: USA 2020. November 25. - Magyar 2021. Július 22.
Bevétel: $ 170,977,350

CROODÉK: EGY ÚJ KOR 2020-as amerikai számítógépes animációs kalandvígjáték, amelyet a DreamWorks Animation készített és a Universal Pictures terjesztett. A The Croods (2013) folytatása, a filmet Joel Crawford (a rendezői debütálásban) rendezi Dan Hageman, Kevin Hageman, Paul Fisher és Bob Logan tollal, az eredeti rendezők, Kirk DeMicco és Chris Sanders. Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Clark Duke és Cloris Leachman újraszereplik szerepeiket az első filmből, valamint új szereplőkkel, többek között Peter Dinklage, Leslie Mann és Kelly Marie Tran.
A Croodék folytatását először 2013-ban jelentették be, DiMicco és Sanders rendezők visszatértek a film élére. Fejlesztése 2014-ig és 2015-ig folytatódott, amíg 2016 novemberében törölték a Universal által a DreamWorks felvásárlására adott kétségek miatt. A projektet azonban 2017-ben újjáélesztették, Crawford helyettesítette Sanders és DiMicco igazgatót. Az Egyesült Államokban a COVID-19 járvány miatt az utolsó animációk nagy részét a legénység otthonából kellett elvégezni.
A Croodék: Egy új kor mozi megjelenése 2020. november 25-én történt az Egyesült Államokban, miután az eredeti 2017. novemberi megjelenési dátummal szemben számos késéssel szembesültek, és december 18-án igény szerint prémium videofelvétel útján tették elérhetővé. Világszerte 144 millió dollárt gyűjtött össze 65 millió dolláros költségvetése, a kritikusok "elég tisztességes nyomon követésnek" nevezték és dicsérték a leadott hangot. Golden Globe jelöléssel rendelkezik a legjobb mozgókép - animáció kategóriában

Croodéknak ezúttal az egyre változó, veszélyes világban kell helytállniuk. Bár egyenként is szívósak, össze kell tartaniuk, ugyanis csak így nézhetnek szembe az új világ kihívásaival.
2013-ban a világ megismerhette a kőkorszak első családját, Croodékat, akik emlékeztettek minket arra az örök igazságra, mely az évezredek múlásával sem változott, mégpedig, hogy családnál nincs fontosabb... és hogy valójában milyen keveset is fejlődtünk ez idő alatt. Hőseinknek ezúttal egy olyan fenyegetéssel kell szembenézniük, mely még azon is túlmutat, amikor elhagyták a barlangjukat egy másik családdal.  

Érdekességek
¤ Joel Crawford rendező egy kisebb szinkronszerepet is vállalt a filmben.
¤ Ez Nicolas Cage pályafutásának második folytatásfilmje A nemzet aranya: Titkok könyve és annak második része után.
Peter Dinklage negyedszer kölcsönözte a hangját egy animációs filmhez a Jégkorszak 4 és az Angy Birds két része után.

¤ A Croodék: Egy új kor Leslie Mann ötödik animációs filmje. A korábbiak: Rio, ParaNorman, Mr. Peabody és Sherman kalandjai, Rio 2.
¤ A Croodék a DreamWorks Animation hatodik olyan filmje, melyből franchise lett. A korábbiak: Shrek, Madagaszkár, Kung Fu Panda, Így neveld a sárkányodat, Trollok.
¤ Soha nem telt el annyi idő (hét év) egy DreamWorks animációs film bemutatása, és a folyatás premierje között, mint a Croodék első része és a 2020-ban debütáló Egy új kor között. A rajongóknak eddig a legtöbbet, pontosan öt évet a Kung Fu Panda második (2011) és harmadik (2016) része között kellett várniuk.
¤ A filmet 2016. novemberében elkaszálta a Universal Pictures, de egy évvel később az alkotók végül újra munkához láthattak.
¤ A Croodék: Egy új kor Joel Crawford rendezői debütálása.
¤ A DreamWorks Animation 2013 áprilisában jelentette be, hogy elkészítik a nagy sikerű Croodék folytatását. Az eredeti tervek szerint a rendezői széket az első részt is jegyző Chris Sanders és Kirk DeMicco, de a duó végül csak producerként vette ki a részét a munkálatokból.
¤ 2013-ban jelentették be hivatalosan, hogy Nicolas Cage (Grup), Emma Stone (Eep) és Ryan Reynolds (Guy) is visszatér a szinkronszerepeihez a folytatásban.
¤ Az első rész zenéjét szerző Alan Silvestri nem tért vissza a folytatásra. A helyét Mark Mothersbaugh vette át.
¤ A Croodék: Egy új kor premierjét eredetileg 2017. november 3-ra tűzték ki, de végül csak 2020 novemberében mutatták be a mozik.

Előzetes