Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eredeti cím: The Boss Baby: Family Business
Rendező: Tom McGrath
Producer(ek): Jeff Hermann
Szinkronhangok:
Alec Baldwin, James Marsden, Amy Sedaris, Ariana Greenblatt, Eva Longoria, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Jeff Goldblum
Stúdió: DreamWorks Animation
Játékidő:
Bemutató: USA 2021. Július 2. - Magyar 2021. Augusztus 26.

Egy készülő amerikai számítógépes animációs vígjáték, amely lazán a Marla Frazee azonos nevű, 2010-es képeskönyvén alapszik, a DreamWorks Animation gyártotta, és a Universal Pictures terjesztette. A The Boss Baby franchise második része és a 2017-es film folytatása, a filmet Tom McGrath rendezi Michael McCullers forgatókönyvéből, és James Marsden, Amy Sedaris, Ariana mellett Alec Baldwin hangja lesz a főszereplő. Greenblatt, Eva Longoria, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow és Jeff Goldblum.
A filmet a tervek szerint 2021. szeptember 17-én jelenik meg a mozikban.

Létezik egy egyetemes igazság, melyet minden család tud, bárhol a világon. Amikor kisbaba érkezik a házba - ő lesz a főnök. Az idősebb gyerek számára ez vagy totális áldás, vagy totális átok. Pontosan ez történt Tim Templetonnal az első filmben. Egyetlen gyermek volt, két klassz szülővel és túlpörgetett képzelőerővel. Amikor a szülei este ágyba dugták, kapott tőlük öt mesét, három ölelést, és egy saját dalt. Egy este megkérdezték, mit szólna, ha lenne egy kisöccse vagy kishúga. Azt mondta: „Nem, köszi.”
Ám mind tudjuk, hogy az övé lett a történelem legkülönlegesebb öcsikéje. Három részes öltönyben állított be, kaplis cipőben, aktatáskával. Láthattuk minden idők legnagyobb testvérviszályát. Azt is megtudtuk, honnét jönnek a kisbabák. Egy Bébi Rt. nevű helyről, ahol Bébi úr a vezérigazgató. A film többnyire Tim élénk fantáziájának krónikája volt, de a két testvér megtanulta elfogadni és szeretni egymást, és azt, hogy egymásra vannak utalva. A film végén láttuk, hogy Tim mesélte ezt a történetet - már szülőként - a lányának, mert közeledett a kistestvér. A Bébi úr – Családi ügy ott folytatja, ahol az első film befejeződött. A fivérek már felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik. Alig beszélnek egymással. Tim abban a házban él a családjával, ahol felnőtt. Otthon ülő apuka, és még mindig élénk a fantáziája. Feleségül vette Carolt, és két lányuk van. Az idősebb Tabitha, a fiatalabb Tina.
Ted menő üzletember, és szupersikeres. Semmire sem emlékszik abból, hogy ő volt a Bébi úr, de az első filmben arról álmodott, hogy sarokirodája lesz saját, külön bejáratú vécével. Nos, most hatalmas irodája van, saját fürdőszobával. Sajnos annyira beletemetkezik a munkájába, hogy nincsen ideje a családi eseményekre. Hogy ezt jóvátegye, „Ted bácsi” különleges és drága ajándékokat küld az unokahúgainak. Tim egy nap zajt hall Tina szobájából. Kiderül, hogy Tina kosztümöt visel, és a központtal beszél a mobilján. Benne van a családi bizniszben - ő is bébi főnök, pont ahogy Ted bácsikája is az volt.
Úgy néz ki, krízis van a Bébi Rt-nél, és szükségük van Bébi úr (Ted bácsi) segítségére. Mivel nem sikerül meggyőznie hitetlenkedő nagybátyját és apját, Tina előkap két cumit, és a fivérek szájába dugja - és ezzel visszaküldi őket (gyerekekként) egy nagyon más Bébi Rt-be, mint amire Ted emlékezett 25 évvel ezelőttről...

Érdekességek
¤ A Bébi úr: Családi ügy a DreamWorks Animation hetedik olyan filmje, mely egy franchise részét képezi. A korábbiak: Shrek (2001), Madagaszkár (2005), Kung Fu Panda (2008), Így neveld a sárkányodat (2010), Trollok (2016), Croodék (2013).
¤ A Bébi úr: Családi ügy a Universal második filmje a 2012-es Lorax után, melynek márciusban volt a premierje.
¤ A film alapjául film Marla Frazee azonos című 2010-ben megjelent könyve szolgált.
¤ A film egyik karakterének hangját a népszerű amerikai showman, Jimmy Kimmel kölcsönzi.
¤ A film rendezői székét ezúttal is Tom McGrath foglalhatta el az oldalán Jeff Hermann társrendezővel.
¤ A Universal Pictures és a DreamWorks Animation 2017. május 25-én jelentette be hivatalosan, hogy 2021-ben jön a Bébi úr folytatása, a Bébi úr: Családi ügy.
¤ Az animációs film egy jelentős részét az alkotók teljesen elszigetelve készítették a koronavírus járvány idején.