Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Így Neveld a Sárkányodat 3. (How to Train Your Dragon: The Hidden World)
 • Rendezők: Dean DeBlois
 • Forgatókönyvírók: Dean DeBlois
 • Szinkronhangok: Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Craig Ferguson, Jonah Hill, Kit Harington, T. J. Miller, Kristen Wiig, Christopher Mintz-Plasse, F. Murray Abraham, Gerard Butler
 • Zene: John Powell
 • Játékidő: 85 perc
 • Bemutató: 2019. Február 22.
 • Bevétel: $ 519,896,648
 • ElőzőÍgy Neveld a Sárkányodat 2. (2014)

2019-ben bemutatásra kerülő egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek a rendezője és az írója Dean DeBlois, a producere Bonnie Arnold, a zeneszerzője John Powell. A mozifilm készítői a DreamWorks Animation és a Mad Hatter Entertainment, a forgalmazója az Universal Pictures. Műfaját tekintve akciófilm, kalandfilm, filmvígjáték és fantasy film. Amerikában a bemutató dátuma a mozikban: 2019. március 1, és az író állítása szerint nagyon nehezen jött rá, hogy mi legyen a vége, a grafikus pedig Fogatlannal bajlódik, hiszen lássuk be... Nem lehet könnyű. A tartalmak alább.

A történet egy évvel az előző film eseményei után játszódik. Hablaty most már a Hibbant-sziget vezetője, és megvalósította azon álmát, hogy egy békés utópiát teremtett emberek és sárkányok között. Ő, a sárkánya Fogatlan, barátnője Astrid, édesanyja Valka, és a barátai Halvér, Takonypóc, Fafej és Kőfej minél több sárkányt szeretnének megmenteni kegyetlen sárkányvadászok karmaitól, ám ez Hibbant-sziget folyamatos túlnépesedésével jár. Egy alkalommal, mikor egy vadászhajóról mentenek meg egy tucat sárkányt, találnak egy fehér színű, nőstény Éjfúriát is (ami ugyanúgy néz ki, mint Fogatlan, és még képes láthatatlanná is válni), ám nem sikerül kiszabadítaniuk a vadászoktól. Ők elszállítják a sárkányt egy mesterügyességű, mégis kegyetlen sárkányvadásznak, Mogornak, aki, mikor tudomást szerez róla, hogy létezik még egy másik Éjfúria is (Fogatlan) elhatározza, hogy csaliként fogja felhasználni a fehér sárkányt, hogy levadássza őt.
Pár nappal később Fogatlan rátalál a fehér Éjfúriára (vagy, ahogy Astrid nevezi "Fényfúria"), amint szabadon bóklászik Hibbant-szigeten. Nagyon hamar vonzódni kezd hozzá, ám a sárkány mindig elrepül előle, hogyha Hablaty is a közelben van. Azon az éjszakán Mogor látogatását teszi Hablatynál, és felfedi előtte, hogy Fogatlanon kívül már az összes Éjfúriát levadászta, valamint, hogy mennyire természetellenesnek tarja a sárkányok és emberek közötti barátságos kapcsolatot, ennél fogva célja, hogy örökre eltörölje a sárkányokat a Föld színéről. Hibbant-sziget lakóinak biztonságát fenyegeti, hacsak Hablaty nem adja át neki a sárkányát, illetve, hogy elpusztít mindent, amit a fiú szeret. Távozása előtt még porig égeti Hablaty otthonát, ami hamar rádöbbenti Hablatyot arra, hogy ő és a népe többé nincsenek biztonságban a szigeten. Végiggondolván a lehetőségeiket, csak egyetlen megoldást lát a bajra: el kell vinniük a sárkányaikat a titkos világba (egy mitikus hely a világ pereménél, amiről még az apja, Pléhpofa mesélt neki). A titkos világ minden sárkány otthona, így reményeik szerint ott ők is és sárkányaik is biztonságban lesznek.
Útra kelnek hát valamennyien. Útközben egy közeli szigeten ideiglenesen megpihennek, de mivel a sziget elég nagy nekik és sárkányaiknak is, így hamar otthonosan érzik ott magukat. Fogatlan újra találkozik a Fényfúriával, de mivel ő nem hajlandó a közelébe menni, ha Hablaty is ott van, így a fiú fabrikál egy új pótfarkat a sárkányának, hogy Fogatlan magától is tudjon repülni. Így a Fényfúriával közös sétarepülésre indulnak, mely során mindketten eljutnak a titkos világba.
Valka felfedezi, hogy Mogor egy egész hajóhaddal közelít a szigetük felé, hogy megtámadja őket és a sárkányaikat. Hablaty kieszel egy tervet, hogy ellencsapást mérjenek Mogorra, de az akció balul sül elé, és épphogy csak sikerül megmenekülniük Mogor emberei és vérszomjas, idomított sárkányai elől, míg Kőfej a sárkányvadász fogságába esik. Később épségben visszatér a barátaihoz, ám Mogor titokban követi őt, így sikerül megtalálnia a szigetüket.
Fogatlan huzamosabb elmaradása miatt, Hablaty és Astrid a keresésére indulnak, mely során ők is rálelnek a titkos világra, ahol azt látják, hogy Fogatlan és a Fényfúria békében élnek a többi sárkánnyal együtt. Ám, emberek lévén, a többi sárkány őket itt nem látja szívesen, ezért Fogatlan kénytelen elhagyni a helyet, hogy visszavihesse őket a szigetre. Hablaty rájön, hogy a titkos világban az emberek nem lennének biztonságban, csakis a sárkányok. Úgy dönt, elengedi Fogatlant, hogy hadd éljen tovább a fajtársaival. Amikor a Fényfúria is visszatér hozzájuk, a pillanatot beárnyékolja Mogor és hadseregének érkezése, akik elfogják Fogatlant és a Fényfúriát, majd a többi sárkányt is, és valamennyiüket elviszik a hajóikkal.
Hablaty összezuhan a történtektől, mígnem Astrid biztosítja őt, hogy ő mindig is egy kivételes és rendíthetetlen viking volt, akár vele volt Fogatlan, akár nem. Így hát, a lélekjelenlétét visszanyerve, Hablaty nagyszabású mentőexpedíciót tűz ki a sárkányok megmentéséért. Sikerül utolérniük a távozó hajókat, majd miután Hablaty kiszabadítja Fogatlant, ő felbátorítja a többi sárkányt is, hogy lázadjanak fel és harcoljanak a szabadságukért. Kezdetét veszi tehát egy mindent elsöprő csata. Mogor közben egy olyan hámot rak a Fényfúriára, amelyet átitat egy egyedi sárkányméreggel, melynek hatására a Fényfúria kizárólag csak az ő parancsának engedelmeskedik. Meglovagolja őt, hogy el tudjon menekülni, ám Hablaty és Fogatlan a nyomába erednek. Amikor utolérik, Hablaty leüti Mogort a Fényfúria hátáról, aki így zuhanni kezd a mélybe. Egy utolsó, elgyötört próbálkozásként, hogy bebizonyítsa, nem létezik igaz barátság ember és sárkány között, nyílpuskájával elkábítja Fogatlant, majd arra készteti Hablatyot, hogy válasszon: vagy saját magát menti meg, és elrepül a Fényfúria hátán, vagy kiszabadítja a sárkányt, hogy az megmentse Fogatlant, de akkor ő maga a mélybe zuhan, és meghal. Hablaty a helyes utat választja, leszereli a hámot a Fényfúriáról és Fogatlan megmentésére küldi. Amikor már biztos benne, hogy őt ezáltal eléri a vég, a Fényfúria az utolsó pillanatban visszatér, és megmenti Hablatyot is a becsapódástól. A magára maradt Mogort viszont örökre elnyeli a mélység.
Hablaty ráébred, hogy a világ jelenleg még nem áll készen a sárkányok elfogadására, így jobbnak látja számukra, ha visszatérnek a titkos világba. Nagyon szomorú, hogy el kell búcsúznia Fogatlantól, de tudja, hogy így lesz a legjobb számára. A vikingek könnyes búcsút vesznek saját sárkányaiktól, mielőtt végleg elválnak útjaik. A vikingek is és a sárkányok is immár megtalálták valódi otthonukat, ahol békében és biztonságban élhetnek. Ezt követően, Hablaty és Astrid egy ünnepélyes ceremónia keretében összeházasodnak.
Hosszú évekkel később, amikor Hablaty már idős, sokat megélt férfi lesz, ő, Astrid és két gyermekük, közösen elhajóznak a világ pereméhez, ahol újra megtalálják a titkos világot, és egyesülnek Fogatlannal, a Fényfúriával, és az ő három csemetéjükkel. Mindannyian nagyon örülnek a viszont találkozásnak, amit egy közös repüléssel ünnepelnek meg.

A Kis Kedvencek Titkos Élete 2. (The Secret Life of Pets 2.)
 • Rendezők: Chris Renaud
 • Forgatókönyvírók: Brian Lynch
 • Szinkronhangok: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper
 • Zene: Alexandre Desplat
 • Játékidő: 86 perc
 • Bemutató: 2019. Június 7.
 • Bevétel: $ 430,051,293
 • Előző: A kis kedvencek titkos élete (2016)

A Universal minden bizodalmát A kis kedvencek élete című gigasiker folytatásába vetette, így azt tervezi, hogy egyenesen letarolja majd 2019 nyarát a cuki apróságokkal felvértezve. A Universal nagyon bízik abban, hogy az Illumination tavalyi, világszerte közel 900 millió dollárt hozó cukiságbombájának folytatása ismét szélesre tárja majd a szülők pénztárcáját, ugyanis a korábbi terveikkel ellentétben előrébb hozták A kis kedvencek titkos élete 2. premierjét és az sem különösebben érdekelte őket, hogy ebben az időszakban érkezik meg két másik blockbuster is a mozikba.

Amikor a gazdik után becsukódik reggelente az ajtó, színes nyüzsgés kezdődik, s minden kis kedvenc élni kezdi önálló, izgalmas életét. Az új kalandban a háziállatoknak egy emberi babát kell megvédeniük.

Toy Story 4.
 • Rendezők: Josh Cooley
 • Forgatókönyvírók: Stephany Folsom
 • Szinkronhangok: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Annie Potts, Estelle Harris
 • Zene: Randy Newman
 • Játékidő: 100 perc
 • Bemutató: 2019. Június 21.
 • Bevétel: $ 1,073,394,593
 • Előző: Toy Story 3. (2010)

2019-ben bemutatott amerikai animációs film, mely a Toy Story-filmsorozat negyedik része, és egyben a 2010-ben bemutatott Toy Story 3. folytatása, a Pixar Animation Studios huszonegyedik filmje. A filmet Josh Cooley rendezte, akinek ez az első, egész estés animációs filmje. A forgatókönyvet Stephany Folsom írta Andrew Stanton segítségével, aki az első három film társírója is volt. A film alapötletét John Lasseter, Andrew Stanton, Pete Docter és Lee Unkrich dolgozták ki, akik szintén az első három rész írói, rendezői, producerei voltak. A film producere Jonas Rivera. A film forgalmazója a Walt Disney Pictures.
A film folytatja a Toy Story 3. cselekményét. Woody, Buzz, és a többi játék immár egy Bonnie nevű kislány játékai, miután előző gazdájuk, Andy elajándékozta őket. Amikor Bonnie a családjával együtt autóstúrára indul, ahová viszi a legújabb, saját kezűleg készített játékfiguráját is, Woody minden eddiginél nagyobb kalandba csöppen, ráadásul lehetősége adódik, hogy rég elveszett szerelmét, Bo Peep-et is megtalálja.
A főszereplők hangjait ezúttal is Tom Hanks és Tim Allen szolgáltatják, a többi szereplő hangjai pedig szintén visszatérnek korábbi szerepükben, úgy mint Annie Potts, aki a második rész óta először szerepel újra a filmszériában. Az újdonsült szereplők eredeti hangjait olyan színészek adják, mint Tony Hale, Keegan-Michael Key, Jordan Peele, Christina Hendricks, Ally Maki és Keanu Reeves.
A Toy Story 4.-et a harmadik rész után kilenc évvel mutatták be, az Egyesült Államokban 2019. június 21-én, míg Magyarországon egy nappal korábban, június 20-án, a Fórum Hungary jóvoltából. A nézőközönség és a szakmai vélemény körében is igen kimagasló sikert ért el, a kritikusok sokra értékelték a jól felépített történetet, a film humorát, az animáció minőségét és a színészek teljesítményét.

Andy gyerekkorának idején, amikor Woody, Buzz, Jessie és a többi játék megmentik Távirányt, az esőben felejtett távirányítós autót, azzal egy időben, Andy húga, Molly elajándékozza egyik régi asztali lámpáját. A lámpa állandó tartozéka Bo Peep, a porcelánból készült pásztorlány-figura, Woody szerelme. Woody szeretné megmenti Bót, de a pásztorlány elfogadja, hogy ideje továbblépnie egy új gyerekhez. Felajánlja Woodynak, hogy ő is tartson vele, de a cowboy inkább Andyt választja, tudván, hogy a gazdájának még mindig szüksége van rá. Szomorúan búcsút vesznek egymástól.
Kilenc évvel később, amikor Andy főiskolára megy, elajándékozza a játékait egy Bonnie nevű kislánynak. A játékok boldogok új gazdájuk oldalán, habár, ahogy Bonnie cseperedik, egyre kevesebbet játszik Woodyval. Amikor elérkezik a bemutatkozó nap az általános iskola első osztályában, Bonnie rettenetesen fél, ezért Woody úgy dönt, vele tart a hátizsákjában, annak ellenére, hogy játékot nem lehet az iskolába vinni. Bonnie-nak nehezen megy a barátkozás a többi gyerekkel, ezért Woody titokban segít neki, és kézműves kellékeket juttat az asztalára, egy műanyag villával egyetemben. Bonnie ezeknek a segítségével egy saját játékfigurát készít, akit Villinek nevez el. Woody legnagyobb megdöbbenésére, a villa később életre kell Bonnie hátizsákjában. Mivel nem képes elfogadni, hogy játékként kezelik, nem pedig evőeszközként, ezért folyamatosan meg akar szökni Bonnie-tól. Woody vállalja, hogy vigyáz rá, miután látta, hogy Bonnie-nak milyen sokat jelent. A kislány és családja autóstúrára indulnak egy lakókocsival, ahová Bonnie viszi az összes játékát. Az út során Woodynak egyre nagyobb gondot jelent Villi pesztrálása.
Kihasználva Woody pillanatnyi figyelmetlenségét, Villi végül kiugrik a lakókocsi ablakán, épp miközben az országúton hajtanak. Woody utánaugrik, s megígéri a többieknek, hogy visszahozza, mire a legközelebbi pihenőhelyre érnek. A visszaút során elbeszélget Villivel, és végre megérteti vele, milyen jó dolog játéknak lenni. Az immár fellelkesült Villi alig várja, hogy visszatérjen Bonnie-hoz. A városba érve elhaladnak egy régiségkereskedés előtt, ahol Woody észreveszi a kirakatban Bo régi lámpáját, így nem állhatja meg, hogy beosonjon a boltba, és körülnézzen. Itt találkoznak egy Gabby Gabby nevű antik babával, aki félelmetes, hasbeszélő bábukból álló szolgákkal, a Bensonokkal veszi körül magát. Gabby Gabby hamar szemet vet Woody egyedi hangdobozára, amit ki akar cserélni a saját, hibás hangdobozával, hogy így végre örökbe fogadja őt a bolttulajdonos jámbor unokája, Harmony. Woodynak sikerül épségben elmenekülnie, a Bensonok azonban elfogják Villit. A bolttól nem messze áll egy vidámpark, ahol menedéket talál. Itt végre újra találkozik Bóval. A kezdeti örömök után megdöbbenve tapasztalja, hogy Bo most már "elveszett játékként" él, és bajbajutott játékokon segít a szabadidejében. Bár veszélyesnek tartja a régiségboltot és Gabby Gabbyt, végül mégis rászánja magát, hogy segít Woodynak megmenteni Villit, és visszajuttatni mindkettejüket Bonnie-hoz.
Bonnie és családja a vidámpark melletti pihenőhelyre érnek, ahol a kislány szomorú Villi eltűnése miatt. Buzz vállalkozik rá, hogy megkeresi Woodyt és Villit. A vidámparkban azonban berakja őt egy nyereménygép játékai közé. Sikeresen megszökik, ám a szökésével magára haragít két összetartozó plüssállatot, akiknek ezzel elszúrta az esélyét, hogy gazdára leljenek. Dühösen követik őt, s épp a régiségbolt mellett érik utol, ahol Buzz találkozik Woodyval és Bóval. Woody megígéri nekik, hogyha segítenek Villi megmentésében, akkor otthonra lelnek Bonnie-nál. A mentőakció azonban kudarcba fullad, és a kis csapatnak épphogy csak sikerül megmenekülnie a bolt vérszomjas macskája, Sárkány elől. A kudarc szembefordítja egymással Bót és Woodyt: Bo azzal vádolja Woodyt, hogy képtelen elfogadni, ha egy gyereknek már nincs szüksége rá, ezért akaszkodik annyira Bonnie-ra, míg Woody szemében Bónak fogalma sincs, mit jelent a hűség, ezért hagyta el egykor a gazdáját, és őt is. A vita külön utakra tereli őket. Woody megkéri Buzzt, hogy menjen vissza a lakókocsihoz, és érje el, hogy Bonnie családja idejöjjön, míg ő behatol a boltba, hogy egymaga mentse meg Villit.
Gabby Gabby alkut ajánl Woodynak: a hangdobozáért cserébe odaadja neki Villit, miközben őszintén elmondja azt is, hogy mennyire szeretne végre egy gyerekhez tartozni. Woody rááll az alkura, így a Bensonok kiszerelik belőle a hangdobozát, és átültetik Gabby Gabby-be, ám utána rendesen megvarrják mindkettejüket egy varrógéppel. Woody, Villivel együtt már távozni készül, ám mindkettejüket elszomorítja, mikor azt látják, hogy Harmony, még az új hangdoboz ellenére sem akarja magához venni Gabby Gabbyt. Woodynak megesik a szíve a babán, és felajánlja, hogy tartson velük Bonnie-hoz. Időközben Bo is visszatér a boltba, miután belátta, hogy korábban durva volt Wooddyval. Segít Woodynak és csapatának, hogy épségben eljussanak a vidámparki körhintához, ahová Woody a találkozót beszélte meg Buzz-zal. Bonnie játékai eközben átprogramozzák a lakókocsi GPS-ét, így elérik, hogy az visszaforduljon a vidámparkhoz.
A körhinta felé tartva Gabby Gabby észrevesz egy kislányt a vidámparkban, aki elvesztette a szüleit. Elhatározza, hogy az ő játéka lesz. Amikor a kislány rátalál a kedves kinézetű babára, mindez bátorságot ad neki ahhoz, hogy egy biztonsági őr segítségét kérje a szülei megtalálásában. A szülők végül rálelnek a kislányukra, ami hatalmas boldogsággal tölti el őket, épp úgy, ahogy Gabby Gabbyt is, hogy végre gazdára lelt. Woody és Bo elégedetten nézik mindezt a távolból.
A lakókocsi, kisebb akadályok után, végül megérkezik a vidámparki körhintához. Míg a szülők a rendőrökkel tárgyalnak tiltott területre való behajtásért, Woody, Bo, és Villi átmásznak a lakókocsi tetejére, ahol találkoznak a többi játékkal. Bo nagyon örül, hogy viszont láthatja a régi barátait, ám a lakókocsi hamarosan indulni készül, így elérkezik az elválás pillanata. Woody és Bo nagyon szomorúak emiatt, ám Buzz, aki tudja, hogy a barátja Bo mellett a legboldogabb, meggyőzi, hogy Bonnie jól meglesz nélküle is. Woody ez alapján belátja, hogy neki is ideje továbblépnie. Egy utolsó nagy búcsút vesz szeretett barátaitól, a seriffjelvényét emlékül nekik adja, és meghatódva nézi végig, ahogy a lakókocsi elhajt a vidámparktól. Miközben a többiek azon tanakodnak, hogy Woody mostantól elveszett játékként fog-e élni, Buzz boldogan konstatálja, hogy Woody többé már "nem elveszett."
Woody és Bo megkezdik új, közös életüket, amelyben gazdára vágyó vidámparki játékoknak segítenek, köztük a két komikus plüssállatnak is, Kacsának és Nyuszinak. Bonnie játékai, Woody példáján, továbbra is azon vannak, hogy a gazdájukat segítsék a mindennapi boldogulásban, Villi pedig végre elfogadja a szerepét, mint Bonnie kedvenc játéka. Rövidesen nagy öröm éri, mikor Bonnie hazahoz egy másik, saját kezűleg készített játékot: egy műanyag kést, Karent, aki történetesen lány.

Jetikölyök (Abominable)
 • Rendezők: Jill Culton, Todd Wilderman
 • Forgatókönyvírók: Dave Polsky, Julie Israel
 • Szinkronhangok: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Tsai Chin, Sarah Paulson, Eddie Izzard, Michelle Wong
 • Zene: Rupert Gregson-Williams
 • Játékidő: 97 perc
 • Bemutató: 2019. Szeptember 27.
 • Bevétel: $ 189,892,513

2019-es amerikai–kínai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Jill Culton rendezett és írt. A producerei Suzanne Buirgy és Dave Polsky. A film zeneszerzője Rupert Gregson-Williams. A film gyártója a DreamWorks Animation és a Pearl Studio, forgalmazója a Universal Pictures. Műfaja kalandfilm. A film bemutatója Amerikában 2019. szeptember 27 volt. Magyarországon 2019. október 24-én mutatták be a mozikban.

A Shanghajból a Himalája havas csúcsaihoz vezető 3000 mérföldes túra során egy kis csapat találkozik egy fiatal Yetivel, akit Everestnek hívnak. Elhatározzák, hogy visszajuttatják a varázslatos teremtményt a családjához a hegyre, amiről a nevét kapta.

Addams Family – A galád család (The Addams Family)
 • RendezőkConrad Vernon, Greg Tiernan
 • Forgatókönyvírók: Matt Lieberman
 • Szinkronhangok: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Snoop Dogg, Bette Midler, Allison Janney
 • Zene: Mychael Danna, Jeff Danna
 • Játékidő: 86 perc
 • Bemutató: 2019. Október 11.
 • Bevétel: $ 203,044,905
 • KövetkezőAddams Family 2. (2021)

 

 

 

2019-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Conrad Vernon és Greg Tiernan rendezett. A forgatókönyvet Matt Lieberman, Erica Rivinoja és Conrad Vernon írta. A producerei Gail Berman, Conrad Vernon, Alex Schwartz és Alison O'Brien. A film zeneszerzői Mychael Danna és Jeff Danna. A film gyártója a Metro-Goldwyn-Mayer, a Nitrogen Studios, a Bron Creative, a Cinesite és a The Jackal Group, forgalmazója a United Artists Releasing. Műfaja horrorfilm és filmvígjáték. Amerikában 2019. október 11-én, Magyarországon 2019. október 31-én mutatták be a mozikban.
Bejelentették a film folytatását, ami várhatóan 2021. október 22-én fognak bemutatni.

A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

Jégvarázs 2. (Frozen II)
 • Rendezők: Chris Buck, Jennifer Lee
 • Forgatókönyvírók: Jennifer Lee
 • Szinkronhangok: Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad, Jonathan Groff
 • Zene: Robert Lopez, Kristen Anderson-Lopez, Christophe Beck
 • Játékidő: 103 perc
 • Bemutató: 2019. November 22.
 • Bevétel: $ 1,450,026,933
 • Előző: Jégvarázs (2013)

2019-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 2013-as Jégvarázs folytatása, a Walt Disney Animation Studios 58. filmje. Az animációs játékfilm rendezői Chris Buck és Jennifer Lee, producere Peter Del Vecho. A forgatókönyvet Allison Schroeder és Jennifer Lee írta, a zenéjét Christophe Beck szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Animation Studios gyártásában készült, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés fantasyfilm. A Jégvarázs 2. világpremierjét a hollywoodi Dolby Színházban tartották 2019. november 7-én. Észak-Amerikában 2019. november 22-én, Magyarországon egy nappal korábban, 2019. november 21-én mutatták be a mozikban a Fórum Hungary jóvoltából.

Arendelle királya, Agnarr király elmesél a kislányainak egy történetet arról, hogy az édesapja, Runeard király hogyan kötött békét a királysággal szomszédos népcsoporttal, a Northuldrákkal, mely során építtetett egy gátat a folyóra, mely körbevette a Northuldrák otthonát, az Elvarázsolt Erdőt. Amikor azonban egy ismeretlen indok háborút szított a két nép között, Runeard meghalt, az erdőt védelmező természeti szellemek pedig egy mitikus köddel borították be az erdőt, amely azóta senkit nem engedett se ki, se be. Agnarr az egyetlen, aki meg tudott menekülni, azonban ő maga nem emlékszik rá, ez hogyan történt.
A király halála után idősebbek lánya, Elza követi őt a trónon, aki immáron uralkodásának harmadik évébe lép. Elza boldog jelenlegi életével, csakhogy nyugodt mindennapjai véget érni látszanak, amikor egy különös hangot kezd hallani a fejében. Úgy érzi, ennek valami köze lehet a varázserejéhez. Amikor megpróbál válaszolni rá, véletlenül felébreszti az Elvarázsolt Erdő szellemeit (amelyeket egyébként a négy elem – föld, tűz, víz, és levegő – alkot), a királyságra pusztító erők csapnak le, amelyek mindenkit a város azonnali elhagyására kényszerít. Elza és húga, Anna a trollok királyához fordul tanácsért, aki szerint "a múlt hibáit helyre kell tenni", csak így hozható vissza a béke Arendelle-be. Elza vállalja, hogy elindul az Elvarázsolt Erdőbe, ahonnan a hangot hallja, és fényt derít a dolgok hátterére. Útjára vele tart Anna, annak barátja, Kristoff, Olaf, a barátságos hóember, és Sven, Kristoff rénszarvasa.
Az Elvarázsolt Erdő bűvös köde megnyílik Elza érintésére, és mind az ötüket beengedi az erdőbe. Az erdőben kapcsolatba kerülnek a szélszellemmel, egy tornádó formájában, amelyet Elzának a varázserejével sikerül lecsillapítania. A tornádó képeket elevenít meg a testvérek múltjából, melyből kiderül, hogy édesanyjuk, Iduna királynő valójában a Northuldra-törzsből származott, és ő mentette meg annak idején Agnarr király életét. Hamarosan találkoznak a Northuldra-törzzsel, illetve arendelle-i katonákkal, akik évtizedek óta az erdő fogságába estek, és azóta is harcban állnak a Northuldrákkal. A találkozást a tűzszellem felbukkanása és támadása árnyékolja be. Elzának sikerül jégvarázzsal ártalmatlanítania, ami egyaránt lenyűgözi a Northuldrákat és a katonákat is. A lecsillapított szellem felveszi egy játékos, apró szalamandra alakját, amivel Elza nagyon hamar barátságot köt. Szeretné egyedül folytatni az útját a titokzatos hang irányába, de Anna ragaszkodik hozzá, hogy vele tartson, főleg, miután találkoznak a félelmetes földszellemmel, aki monstrum nagyságú kőóriások formájában járja az erdőt, és eltapos mindent, ami az útjába kerül. A testvérek elhatározzák, hogy másnap folytatják az utat, amikor már biztonságos. Az erdőlakók ezalatt mindannyiukat vendégül látják. Anna összebarátkozik a katonák vezetőjével, Mattias hadnaggyal, Kristoff szoros barátságot köt egy Ryder nevű, szintén rénszarvasimádó fiúval, míg Elza a Northuldrák vezérével, Jelenával kerül szorosabb kapcsolatba. Tőle tudja meg, hogy a legenda szerint van egy ötödik szellem, ami hidat képez az emberek és a természet erői között. Elza biztos benne, hogy ez a szellem hívogatja őt.
A két testvér, Olaffal kiegészülve, folytatja útját észak felé, míg Kristoff és Sven a törzzsel marad. Rátalálnak arra a hajóroncsra, amelyben egykor a szüleik odavesztek a tengeren, és egy régi térképből kiderítik, hogy a király és a királynő úti célja Ahtohallan volt, egy legendás folyó, amely a múlt minden rejtélyére választ adhat, és amelyet ők azért kerestek, hogy megtudják, honnan ered Elza varázsereje. Elza, bár sokkolja a feltételezés, hogy ő a felelős a szülei haláláért, úgy érzi, neki is meg kell találnia azt a folyót, ezért Annát és Olafot hátrahagyva, egymaga vág neki a veszélyes útnak. Találkozik és sikeresen legyőzi a Nøkk nevű víziszellemet, amely olyan ló formájában jelenik meg, amely Ahtohallan vízét őrzi, és képes a vízen futni. A szellem elvezeti őt egy hatalmas gleccserhez, amelynek belsejébe lépve Elza rájön, hogy a hang, amely hívogatta őt, mindvégig az édesanyjáé volt. Iduana önzetlen cselekedete, amiért megmentette Agnarrt, azt eredményezte, hogy az Elvarázsolt Erdő szellemei megáldották elsőszülött gyermekét egy különleges erővel, mellyel a birtokában kapcsolatot létesíthet az emberek és a természet között. Elza tehát ráébred, hogy ő maga az ötödik szellem.
Ahtohallan vízében egyúttal feltárul a családjuk sötét múltja is: Runeard király valójában félt a Northuldrák szoros kapcsolatától az erdő szellemivel, ezért a gátat arra szánta, hogy elszakítsa őket a természetes forrásaiktól. Továbbá ő maga robbantotta ki a két nép közötti háborút azzal, hogy megölte a Northuldrák egykori vezetőjét. Elza elküldi ezt az információt Annának, mielőtt jéggé fagy, annak következtében, hogy Ahtohallan legmélyebb, legveszélyesebb részébe merészkedett. Emiatt Olaf is elveszti életerejét, és hópelyhekre bomlik szét.
Anna arra következtet, hogy ahhoz, hogy békét teremtsenek a két nép között, a gátat el kell pusztítani. A kőóriások feldühítésével, illetve az arendelle-i katonák utólagos segítségével, a gát átszakad, és hatalmas szökőár zúdul Arendelle irányába. Amikor már mindenki biztos benne, hogy a királyság odavész majd az áradatban, a szellemek által időközben kiolvasztott Elza visszatér, és az erejével az utolsó pillanatban megállítja az áradatot. Arendelle megmenekül.
A béke helyreállásával, a mágikus köd felszáll az Elvarázsolt Erdőről, így a lakosok oly sok év után végre kiszabadulhatnak. Elza újra találkozik Annával, és Olafot is életre kelti. A két testvér közösen megegyezik, hogy mostantól együtt kell vezetniük a két népet, így Elza az Elvarázsolt Erdő védelmezőjévé válik, míg Anna lesz Arendelle új királynője, és összeházasodik Kristoffal. Továbbra is gyakran találkoznak egymással, miközben mindketten beteljesítik a végzetüket, és közelebb hozzák egymáshoz az embereket és a természetet.

Kémesítve (Spies in Disguise)
 • Rendezők: Troy Quane, Nick Bruno
 • Forgatókönyvírók: Brad Copeland, Lloyd Taylor
 • Szinkronhangok: Will Smith, Tom Holland
 • Zene: Theodore Shapiro
 • Játékidő: 102 perc
 • Bemutató: 2019. December 25.
 • Bevétel: $ 171,616,764

2019-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Troy Quane és Nick Bruno rendezett. A forgatókönyvet Brad Copeland, Lloyd Taylor, és Cindy Davis Hewitt írta. A film zeneszerzője Theodore Shapiro. A film gyártója a Blue Sky Studios, a 20th Century Fox Animation és Chernin Entertainment, forgalmazója a 20th Century Fox. A film műfaja akciófilm és filmvígjáték. Amerikában 2019. december 25-én, Magyarországon egy nappal később, december 26-án mutatták be a mozikban. Ez volt a 20th Century Fox utolsó olyan filmje, amely a saját égisze alatt jelent meg, miután a stúdiót 2019-ben felvásárolta a Walt Disney Pictures.

Lance Sterling, "a világ legmenőbb titkos ügynöke" címmel büszkélkedhető arrogáns amerikai kém csak nemrég tért vissza legújabb küldetéséről, melyen egy veszélyes harci drónt kellett visszaszereznie egy japán fegyverkereskedőtől. Az akciót nem könnyítette meg Lance ellenszegülése a felettesének a csapatával való együttműködésről (Lance filozófiája szerint ő szólóban repül), illetve, hogy nyílt tűzharcba keveredett a drónt megvásárolni óhajtó robotkezű terroristával, ráadásul az egyik rejtett fegyvere sem a kívánt cél szerint működött, golyó helyett ugyanis csillámot szórt a bűnözőkre. Lance mindezek ellenére sikeresen visszaszerezte a drónt tartalmazó aktatáskát, és az ügynökség központjába visszatérve kérdőre vonja Walter Beckett-et, a fiatal, briliáns elméjű, bár szociálisan kirekesztett fegyvertervezőt a csillámot szóró fegyverről. Walter állítása szerint a találmányaival békésebb módot szeretne teremteni a bűnözőkkel való leszámolásra, legújabb találmánya pedig, melyet úgy hív, "biodinamikus álcázás", forradalmasítani fogja a kémipart. Lance azonban érdektelenül otthagyja őt, mielőtt elmagyarázhatná, hogyan működik.
A visszaszerzett aktatáskáról rövidesen kiderül, hogy üres, a belső ügyosztály vezetője, Marcy Kappel pedig Sterlinget vádolja a drón eltűnéséért, miután egy felvételen jól látszik, ahogy az ügynök megszökik vele. Lance biztos benne, hogy a robotkezű terrorista áll e mögött, ezért felteszi magának, hogy megtalálja. Miután sikeresen megszökik a letartóztatás elől, felkeresi Waltert, hogy igénybe vegye a ""biodinamikus álcázást", amivel egy időre eltűnhet üldözői elől. Csakhogy véletlenül a kifejlesztett szérum kísérleti változatát issza meg, amihez Walter galamb-DNS-t használt, így Lance maga is galambbá változik. A visszaváltoztatásra már nincs idő, mert Marcy és ügynökei megérkeznek, és lekapcsolják őket. A duó az utolsó pillanatban elmenekül Lance kémkocsijával. Lance nagy nehezen beleegyezik, hogy társául fogadja Waltert, amíg ő ki nem fejleszti az ellenszérumot. Addig valahogy megpróbál galambtestben boldogulni, ami Walter szerint még hasznára is válhat, hiszen a galambok mindenhol jelen vannak, senkinek sem gyanúsak, így tökéletes álca lehet egy kém számára.
A páros ezek után Mexikóba repül, hogy a robotkezű fickót illetően információt szedjenek ki Kimurából, a japán fegyveresedőből. Playa del Carmen-ben találnak rá, ahol közös együttműködéssel és a Walter egyik találmányával kiszedik belőle, hogy a fickó neve Killian, és jelenleg Velencében tartózkodik, ahol célja, hogy megszerezze az ügynökség minden titkos ügynökének kilétét tartalmazó adatbázist. Lance és Walter mihamarabb Velencébe utaznak, hogy megállítsák. Helyzetüket nehezíti, hogy Marcy és csapata is felbukkannak Velencében és őrizetbe veszik Waltert, miközben Lance állapotáról mit sem tudnak. Killian egy holografikus álarc segítségével ismét felveszi Sterling alakját, és a harci drónnal, melyből most már több ezer példánnyal rendelkezik, megszerzi a szigorúan őrzött adatbázist. Az ügynökök megpróbálják megállítani, ám ő az okozott felfordulás hevében elmenekül. Mindez Walternek és Lance-nek is alkalmat ad a menekülésre, Marcy pedig kezd kételkedni Sterling bűnösségét illetően, miután tisztán látta, hogy a titkos ügynöknek robotkeze volt a bűntett során.
Walter felfedi, hogy nyomkövetőt csempészett Killian ruhájára, így pontosan megtudják határozni, hol is bujkál. Kiderítik, hogy a Csendes-óceán közepén tartózkodik egy rejtett szigeten, így egy tengeralattjáróval célba veszik a rejtekhelyét. Az út során Walter végre kifejleszti az ellenszérumot, és Lance visszaváltozik emberré. A szigetre érve azonban úgy dönt, egyedül száll szembe Killian-nel, mert nem akarja Waltert veszélybe sodorni, és a tengeralattjáróval visszaküldi őt a szárazföldre. Egyedi akciója azonban balul sül el, és Killian fogságba ejti. Elárulja, hogy Sterling egyik korábbi küldetése miatt vesztette el a kezét, valamint a leghűségesebb embereit, csak mert a hősködő ügynök nem törődött azzal, hogy "bűnözők" életét megóvja. Most bosszúból a teljes ügynökség likvidálására készül, a beprogramozott drónokat Washingtonba irányítja, ahol az ügynökség központja áll. Látszólag Walterrel is végez, miután két drónt a tengeralattjáró felrobbantására küld. Ő azonban az egyik találmányával még időben megmenekül.
Amint Walter visszatér a szigetre, kiszabadítja Lance-t, aki belátja, hogy Walternek igaza volt a bűnözők békésebb módú ártalmatlanítására. Együtt tájékoztatják Marcyt az ügynökségre leselkedő veszélyről, aki sürgősen kirendeli az embereit a szigetre, hogy a páros segítségére legyenek. Lance Walter egyedi kütyüit bevetve felveszi a harcot Killian ellen, miközben Walter próbálja meghekkelni Killian robotkezét a drónok deaktiválására. Killian az egyik drónnal megkísérel elmenekülni, Walter azonban a lábába kapaszkodik, és mikor már több száz méter magasan vannak, sikerül leállítania az összes drónt. Emiatt mindketten zuhanni kezdenek, ám a fiú az utolsó találmányával megóvja a terroristát a zuhanástól. Ő maga már nem tud megmenekülni, csakhogy Lance, aki közben újra galambbá változtatta magát, egy tucat másik galambbal összedolgozva elkapja őt, és biztonságban a földre helyezik. Az ügynökség megmenekül, Killiant pedig letartóztatják a bűneiért.
Annak ellenére, hogy sokakat megmentettek, Lance és Walter mégis távozni kényszerülnek az ügynökségtől túlzott engedetlenségért. Marcy viszont jövedelmező ajánlatot tesz nekik egy belső ügyosztályi munkára, ott ugyanis nagy hasznát tudnák venni Walter kreativitásának. Lance és Walter hivatalosan is társak lesznek, és ettől kezdve együtt dolgoznak azon, hogy sokkal békésebben harcoljanak a bűn ellen.

Box Office
# Animáció Bevétel Helyezések
Amerika Más terület Világszerte Megj.
év
TOP50
01 Jégvarázs 2. $ 477,373,578 $ 972,653,355 $ 1,450,026,933 3 2
02 Toy Story 4. $ 434,038,008 $ 639,356,585 $ 1,073,394,593 8 6
03 Így Neveld a Sárkányodat 3. $ 160,799,505 $ 361,000,000 $ 521,799,505 14 49
04 A Kis Kedvencek Titkos Élete 2. $ 158,874,395 $ 271,176,898 $ 430,051,293 19 -
05 Addams Family – A galád család $ 100,044,905 $ 103,000,000 $ 203,044,905 40 -
06 Jetikölyök $ 60,716,390 $ 120,994,899 $ 181,711,289 46 -
07 Kémesítve $ 66,757,013 $ 104,859,751 $ 171,616,764 48 -