Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kung Fu Panda 3.
 • Rendezők: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
 • Forgatókönyvírók: Jared Bush, Phil Johnston
 • Szinkronhangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, James Hong
 • Zene: Hans Zimmer
 • Játékidő: 95 perc
 • Bemutató: 2016. Január 29.
 • Bevétel: $ 521,170,825
 • ElőzőKung Fu Panda 2. (2011)

Egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet 2016-ben mutattak be a mozikban. A 32. egész estés animációs film a DreamWorks-től. A film a Kung Fu Panda sorozatnak harmadik része. Jennifer Yuh Nelson rendezte, aki az első két résznek is a direktora volt. A film nyolc évvel követi az első részt, és öt évvel a másodikat, valamint a történet pont ott folytatódik, ahol az utolsó rész (befejezetlenül) abba maradt.
A főszereplő hangját ezúttal is Jack Black kölcsönzi, valamint a többi szereplő, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen és David Cross szintén visszatérnek korábbi szerepükben. Új szereplőként csatlakozott a filmhez Bryan Cranston, aki Po biológiai apjának hangját kölcsönzi, Kate Hudson, egy csinos pandalány szerepében, valamint J. K. Simmons, mint a film új gonosza. Randall Duk Kim és Jean-Claude Van Damme szintén hallhatók kameoszerepben.
A filmet a Dreamworks Animation gyártotta, és a Paramount Pictures forgalmazta. Amerikában 2016. január 29-én mutatták be, míg Magyarországon két hónappal később március 17-én jelent meg.

A történetet elején a kínai Szellemvilágban (a halál utáni másvilágban) a néhai Oogway mester megküzd Kai-al, egy szellemharcossal, aki évmilliók során elsajátította hogyan lehet elvenni másoktól a chi-t (az életenergiát) ami ezáltal a saját természetfeletti erejét növeli. Kai ezzel a módszerrel elveszi Oogway chi-jét is, amit arra használ fel, hogy visszatérjen a halandóvilágba, és ott bosszút álljon a nagymester tanítványain. Oogway azonban figyelmezteti, hogy van egy "harcos" kiknek végzete, hogy megküzdjön Kai-al és le is fogja őt győzni. Kai azonban nem hiszi ezt, és a halandó világba visszatérve megkezdi a Sárkányharcos (Po) felkutatását.
Eközben Shifu mester bejelenti a visszavonulását, és, hogy az Őrjöngő Ötös továbbképzését mostantól Póra bízza. Po azonban nem érzi, hogy készen állna arra, hogy kung fut tanítson, mert bizonyítottan is rossz tanár, a tanítványok is folyton megsérülnek. Shifu szerint Pónak előbb önmagára kéne rátalálni, és aztán arra, hogy mivé kell válnia.
Po találkozik biológiai édesapjával Li Shan-nal (aki az előző film végén megtudta, hogy a fia életben van egy az univerzumtól kapott üzenetben). Apa és fia nagyon örülnek, hogy hosszú idő után újra egymásra találtak, noha Po fogadott apja Mr. Ping meglehetősen féltékeny a találkozásra. Nem sokkal ezután Béke völgyét megtámadják azok a legyőzött kung fu mesterek, akiknek Kai elvette a chi-jét, és immár ő irányítja őket. Figyelmezteti Pót és az Ötöket, hogy hamarosan ők következnek. Ők rövidesen kiderítik, hogy Kai egykor Oogway mester legközelebbi barátja volt, mígnem Oogway száműzte őt a Szellemvilágba, mert Kai mérhetetlenül hataloméhessé vált. Kait csak a chi igazi mestere tudja legyőzni, ennek a tudásnak a birtokában pedig egyedül a pandák állnak (maga Oogway is egy pandapopulációtól tanulta el a chiadás ősi technikáját). Po, hogy elsajátítsa eme módszert, hazautazik Li-vel a pandák titkos falujába, ami a hegyekben áll. Mint később kiderül, Mr. Ping is velük tart titokban. Pónak először fel kell fedeznie milyen pandának lenni, és milyen pandaként élni, aminek hálásnak érzi, hogy részese lehet. Ennek köszönhetően idővel teljesen új oldalról ismeri meg saját magát és a fajtáját.
Közben Kai sorra elveszi Kína minden kung fu mesteréének chi-jét. Shifu és az Ötök megkísérlik őt megállítani, de Kai végül őket is legyőzi, egyedül Tigrisnek sikerül elmenekülnie, aki elindul a pandafaluba, hogy figyelmeztesse Pót. Kai közben a megszerzett mesterek chi-jét arra használja, hogy elpusztítsa a Jade palotát és vele együtt Oogway emlékművét. Tigris értesíti Pót a közelgő veszélyről, mire Li és a pandák a menekülésüket tervezik. Mikor Po arra kéri az apját tanítsa meg neki a chi adását, Li felfedi, hogy a pandák már rég elfelejtették ezt a technikát, és csak azért mondta, hogy meg tudja tanítani rá Pót, mert nem akarta őt veszélyben tudni. Pót nagyon bántja, hogy az apja hazudott neki, s végül úgy dönt elindul egymaga felvenni a harcot Kai-al. Közben Mr. Ping végre megbékél a Li iránt érzett féltékenységével, és biztosítja őt, hogy Pónak ebben a helyzetben, most nagy szüksége van mindkét apjára, és nem számít mi vár rá, mellette kell állniuk, mint egy család.
Li vezetésével a pandák felajánlják Pónak a segítségüket a Kai elleni küzdelemben, és arra kérik, tanítsa meg őket kung fuzni. Po beleegyezik, és Shifu egyik tanácsa alapján megkezdi a pandák kiképzését, azáltal, hogy mindegyiküket a saját egyedi tehetségük szerint tanítja meg küzdeni. Így hamar igazi harcművészeket farag belőlük. Mikor Kai megérkezik, és a csatlósaival megtámadja a falut, óriási ellenállásba ütközik a pandák részéről. A tervük azonban elbukik, mikor Po megkísérli alkalmazni Kai-on a Wuxi Ujj fogást (amivel Tai Lungot is legyőzte az első filmben), ám ő felfedi, hogy fogás nem működik szellemeken. Kai kis híján felülemelkedni Pón és a többi pandán, mígnem Pónak támad egy ötlete: mivel nem tudja visszaküldeni Kait a Szellemvilágba, ezért az egyetlen megoldás, ha elviszi őt oda. Így saját magán alkalmazza a Wuxi Ujj fugást, és ezáltal magát is és Kait is a Szellemvilágba repíti.
A két fél a túlvilágon folytatja a küzdelmet, ahol Kai egyre közelebb kerül ahhoz, hogy legyőzze Pót. Ám Li, Ping és Tigris meg a többi panda együttesesen alkalmazzák a chi adás technikáját, mely során mind megköszönik Pónak amit értük tett, és amikre tanította őket. Ezáltal újult életerőt adnak neki, mellyel Po képes lesz folytatni a harcot. Immár ő is felismeri a chiadás technikáját, és ezzel le is győzi Kait, akiben túláramlik az erő, a Pótól kapott chitől és végül megsemmisül. Ezáltal minden legyőzött kung fu mester beleértve Shifut és az Ötöket is, visszakapja chijét, és újra a régiek lesznek.
Po a Szellemvilágban találkozik Oogway mesterrel, aki biztosítja őt, hogy kalandjai a végéhez értek. Elmondása szerint egykor azért választotta Pót Sárkányharcosnak, mert tudta róla hogy nagy erő lakozik benne, hisz az ősi pandák leszármazottja, valamint ő a ying és yang megtestesítője is. Felajánlja Pónak a választást: vagy itt marad a Szellemvilágban az idők végezetéig vagy visszatér a családjához és a barátaihoz a halandó világba. Po némi habozás után az utóbbi mellett dönt.
A film végén Po, az Őrjöngő Ötös és a többi panda együtt alkalmazzák a chi adást, hogy újjáépítsék a Jade palotát és egész Béke völgyét. Mindeközben Po büszkén néz végig a családján a barátain, és a falun, ahol kalandjai elkezdődtek.

Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia)
 • Rendezők: Byron Howard, Rich Moore
 • Forgatókönyvírók: Jared Bush, Phil Johnston
 • Szinkronhangok: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, Bonnie Hunt, Don Lake, Tommy Chong, J. K. Simmons, Octavia Spencer, Alan Tudyk, Shakira
 • Zene: Michael Giacchino
 • Játékidő: 108 perc
 • Bemutató: 2016. Március 4.
 • Bevétel: $ 1,023,784,195

2016-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely az 55. Disney-film rendezői Byron Howard és Rich Moore, akik korábban a Volt, az Aranyhaj és a Rontó Ralph című Disney-filmek direktorai voltak. Az animációs játékfilm producere Clark Spencer. A forgatókönyvet Phil Johnston és Jared Bush írta, a zenéjét Michael Giacchino szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Animation Studios gyártásában készült, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja filmvígjáték. Amerikában 2016. március 4-én, Magyarországon 2016. március 3-án mutatták be a mozikban.

A történet olyan világban játszódik, ahol a földi civilizációt az állatok alakították ki. A kezdeti primitív, vérengző fázistól eljutottak a gondolkodás és a tudatos társadalomszervezés szintjére, és most már egykori ragadozó és préda békében él egymás mellett egy modern, civilizált társadalomban.
Judy Hopps, az idealista nyuszi kölyökkorától kezdve arról álmodozik, hogy egy nap rendőr válhat belőle. Kemény kiképzés után osztályelsőként végez az akadémián. Judy nagy reményekkel telve érkezik a városba, ám rá kell ébrednie, hogy nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős emlősökkel telezsúfolt rendőrségen. Senki nem veszi komolyan, csupán parkolóőri feladatokat bíznak rá, és első napján egy ravasz szélhámos róka, Nick Wilde is kihasználja. Mindez azt az érzetet erősíti benne, hogy sosem lehet több annál, mint aminek született.
A rendőrfőnök információi szerint Zootropolisból 14 emlősállat tűnt el. Egy szegény vidraasszony kétségbeesetten keresi a férjét, Emit Vidrovszkit. Judy elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, s vállalja, hogy a végére jár az ügynek. A rendőrfőnök vonakodva, de beleegyezik a dologba, viszont kiköti, hogy Judynak 48 órája van megoldani az ügyet; ha pedig nem jár sikerrel, akkor önként felmond.
Judy kideríti, hogy Nick Wilde az egyetlen szemtanú, aki jelen volt Emit Vidrovszki eltűnésekor, ezért üzletet ajánl neki: ha segít megoldani az ügyet, nem tartóztatja le a rókát szélhámos svindlijeiért, és főképpen adócsalásért. Nick kényszerből Judy partnere lesz, s a páros megkezdi a lázas nyomozást.
Kiderítik, hogy Emit Vidrovszki Zootropolis egyik legrettegettebb maffiavezérének, Mr. Nagynak a virágárusa volt. Mikor kérdéseket tesznek fel Mr. Nagynak, ő le akarja „jegelni” a párost, de meggondolja magát, amikor megtudja, hogy Judy korábban megmentette a lánya életét. Elmondása szerint Vidrovszki az eltűnésekor meglehetősen furcsán viselkedett: előtörtek belőle ragadozó ösztönei és megvadult. Rátámadt Mr. Nagy sofőrjére, a fekete párduc Manchasra. Amikor Judyék elmennek hozzá, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, a saját szemük láttára Manchas is megvadul és rájuk támad. Sikerül megmenekülniük előle és azonnal értesítik a rendőrséget.
Manchas eltűnik, mielőtt kihallgathatnák. A rendőrfőnök el akarja venni Judytól az ügyet, de Nick kiáll mellette, elmondása szerint még maradt 10 órájuk, hogy a dolog végére járjanak. Judynak jólesik a támogatás. Nick ezek után elmeséli, hogy kölyökkorában a többi állat sokat piszkálta őt a rókákra jellemző előítéletek miatt, pedig ő valójában sosem akart olyan lenni, mint a többi róka. Judy biztosítja őt, hogy bízik benne, és nem alaptalan előítéletekkel viszonyul hozzá, ami Nicknek szintén jólesik. A páros kényszeres partnersége hamarosan igazi barátsággá alakul.
Zootropolis alpolgármesterének, Nyájasbarinak a segítségével kiderítik, hogy egy csapat farkas (az "Éjszakai Vonyítók") egy titkos létesítménybe szállította Manchast és Vidrovszkit. A létesítményt a polgármester vezeti, aki kutatók segítségével próbál rájönni, miért vadulnak meg az állatok, és igyekszik gyógymódot találni rá. Judy értesíti erről a rendőrséget, akik bezárják a létesítményt, a polgármestert pedig letartóztatják. Ám a sikeres akció ellenére a városban tovább folytatódik az állatok indokolatlan megvadulása, mindez óriási félelmet kelt Zootropolis növényevő lakosságában. A kialakult helyzet Nicket is szembeállítja Judyval, aki egy rosszul sikerült tévéinterjúban azt találja mondani, hogy a ragadozók veszélyesek lehetnek a többi állatra.
Nick megszakítja barátságát a nyuszival. Judy felelősnek érzi magát a városban kialakult kaotikus állapot kirobbanásáért, ezért úgy dönt, inkább kilép a rendőrségtől, és visszatér szülőfalujába.
Odahaza a répaföldön Judy véletlenül rájön, hogy az „éjszakai vonyítók” (amiknek korábban a farkasokat hitte) valójában virágok, amelyek különleges biokémiai összetevője képes átmeneti elmezavart okozni a ragadozóknál, akik emiatt vadultak meg. Ezen felismerés birtokában visszatér Zootropolisba, és miután bocsánatot kér Nicktől a köztük történtekért, a segítségét kéri az ügy megoldásában.
A páros hamarosan egy rejtett laboratóriumra bukkan a város alatt, ahol egy birka az összegyűjtött virágokból mérget készít, és ezt egy fegyverrel juttatja a ragadozók szervezetébe, hogy azok megvaduljanak. Judyék megszerzik a mérget és a fegyvert és értesítik a rendőrséget. Majdnem odaérnek, amikor megjelenik Nyájasbari alpolgármester és megállítja őket. Mint kiderül, ő áll az egész összeesküvés hátterében. Csapdába ejti Judyékat, s megszerezve a fegyvert, rálő Nickre, ezzel beoltja a méreggel, aki így megvadul és Judyra támad. Ám kiderül, hogy ez csak színjáték Nick és Judy részéről, amire azért volt szükség, hogy Nyájasbarival kimondassák a bűnösségét (a mérget korábban kicserélték ártalmatlan áfonyára, az alpolgármester mondandóját pedig felvételen rögzítették). Így a fennálló bizonyítékok fényében a rendőrség letartóztatja a bűnöst és felgöngyölítik az összeesküvést.
Hónapokkal később helyreáll a béke Zootropolisban: a polgármestert visszahelyezik eredeti pozíciójába, a kutatók megtalálják az ellenszert, amivel a megvadult állatok meggyógyulnak. Nick közben Judy támogatásával sikeresen elvégzi a rendőrakadémiát, és belőle is rendőr lesz. A két barátból hivatalosan is társak lesznek, és együtt járják Zootropolis utcáit, hogy harcoljanak a bűn ellen.

Szenilla Nyomában (Finding Dory)
 • Producerek: Lindsey Collins
 • Forgatókönyvírók: Andrew Stanton, Victoria Strouse
 • Szinkronhangok: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Hayden Rolence, Ed O'Neill, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Diane Keaton, Eugene Levy
 • Zene: Thomas Newman
 • Játékidő: 97 perc
 • Bemutató: 2016. Június 17.
 • Bevétel: $ 1,028,364,326
 • Előző: Némó Nyomában (2003)

2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 2003-ban bemutatott, nagy sikerű Némó nyomában című animációs film folytatása. A mozifilm a Pixar Animation Studios gyártásában készült, a Walt Disney Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve kalandfilm, filmvígjáték és filmdráma. A filmet az első részt is jegyző Andrew Stanton rendezte, társrendezője Angus MacLane. Az első film főszereplői a folytatásban is visszatérnek, így a két főszereplő ismét Ellen DeGeneres és Albert Brooks hangján szólal meg. A történet középpontjában ezúttal az első filmből jól ismert, memóriazavarban szenvedő doktorhal, Szenilla áll. Amerikában 2016. június 17-én, Magyarországon egy nappal korábban 16-án mutatták be a mozikban.

Szenilla, a kis palettás doktorhal gyerekkorától kezdve a kaliforniai Tengeri Élővilág nevű ócenáriumi intézetben él a szüleivel, Jenny-vel és Charlie-val. Rövidtávú memóriazavara miatt a szülei arra tanítják, hogyan boldoguljon hiányos emlékezettel a világban. Egy nap azonban egy csővezetéken keresztül kikerül az intézet falai közül és eltűnik az óceánban. Megpróbálja megkeresni a szüleit, ám különös memóriazavara ebben igencsak hátráltatja. Évekkel később már nem is emlékszik rá, hogy mit keres. Végül találkozik egy Pizsi nevű bohóchallal, akinek segít megtalálni elveszett fiát, Némót, és az események után ott marad velük a Nagy Korallzátonyon.
Egy napon, egy kisebb baleset következtében, Szenillából előtörnek a gyerekkori emlékei és eszébe jut, hogy van valahol egy családja, akik már nagyon hiányoznak neki. A Tengeri Élővilág nevű helyre emlékezve, Pizsivel és Némóval kiegészülve, útnak indul Kalifornia partjai felé, hogy megtalálja a családját. A trió hosszú utat jár be, mígnem végül megérkeznek a kaliforniai-öbölbe, ám miután megtámadja őket egy óriási tintahal, ami kis híján megöli Némót, Pizsi megharagszik Szenillára, és elkergeti őt, így aztán különválnak. Szenilla így egymaga folytatja a keresést, végül pedig a Tengeri Élővilág dolgozói kifogják őt (mert ráragadt a testére egy műanyag csomagolópapír), és az intézetbe viszik meggyógyítani.
Itt Szenilla találkozik egy Hank nevű hétkarú polippal, aki közli vele, hogy hamarosan át fogják őt szállítani Cleveland-be, egy másik intézetbe – erről árulkodik a Szenilla uszonyára kötözött címke. Hank szintén szeretne Cleveland-be jutni, ezért felajánlja, hogy a címkéért cserébe segít a doktorhalnak megtalálni a családját. Egy üvegben keresztülhordozza kis szövetségesét az intézetben, hogy együtt megtalálják Szenilla szüleit. Közben megismerkednek Sorssal, a kedves cetcápával, (aki Szenilla gyerekkori jó barátja), és Bénivel, a beluga delfinnel, akik szintén segítséget nyújtanak a keresésben. Ezalatt Pizsi és Némó próbálják megtalálni Szenillát, s miután két oroszlánfókától megtudják, hol keressék őt, együttesen megkísérelnek behatolni az intézetbe.
Hank segítségével Szenilla végül megtalálja a régi otthonát, ám szüleit sajnálatos módon már nem leli ott. Az ottani halaktól megtudja, hogy az összes doktorhalat már elszállították egy karanténba, hogy onnan küldjék tovább őket Cleveland-be. A csatornacsövön keresztül megpróbál eljutni hozzájuk, ám eltéved, s már épp feladná a keresést, mikor összetalálkozik Pizsivel és Némóval, akik szintén a csatornán át próbáltak az intézetbe jutni. Pizsi bocsánatát fejezi ki Szenillának, amiért goromba volt vele, és biztosítja róla, hogy meg fogja találni a szüleit, mert hihetetlenül kitartó és nem ismer lehetetlent.
Így most már hárman együtt folytatják a keresést. Mikor végre megtalálják a karanténban lévő doktorhalakat, Szenilla még ott sem leli meg a szüleit; az ottaniak szerint, mikor Jenny és Charlie elvesztették Szenillát, megszöktek az intézetből, hogy megkeressék őt, de sose tértek vissza. A hír teljesen lesújtja Szenillát. Közben a doktorhalak átszállítása Clevelandbe megkezdődik, az akváriumokat felrakják egy teherautóra. Szenillának sikerül megmenekülnie, és visszajutnia a tengerbe, Pizsi és Némó azonban csapdába esnek az akváriumok mélyén.
Szenillát teljesen lesújtja a gondolat, hogy elvesztette a barátait, és a szüleit sem találja semerre. Azonban, mikor a tengerben talál egy különös kagylóösvényt (és eszébe jut, hogy a szülei mindig arra tanították, hogy ezt követve hazatalál), a nyomok mentén végre újra egyesül rég nem látott szüleivel. Jenny és Charlie az elmúlt éveket Szenilla keresésével töltötték, és eme különös kagylóösvény kiépítésével remélték, hogy elveszett lányuk egy nap hazatér. Szenillát mérhetetlen örömmel tölti el, hogy rátalált a családjára, ám ezután eszébe jut, hogy meg kell mentenie a barátait is. A szülei, valamint Sors, Béni, és Hank utólagos segítségével sikerül megszöktetniük Pizsit és Némót, és az összes többi halat az akváriumukból. A történtek után valamennyien visszatérnek a Nagy Korallzátonyhoz.
Szenilla ettől kezdve újfajta hozzáállással éli tovább életét a szülei és a barátai oldalán, miközben megtanulja elfogadni, hogy a memóriabetegsége ellenére is képes az önálló boldogulásra. A szerettei által pedig végre igazi otthonra és igazi családra talál.
A stáblista végén láthatjuk, hogy az első filmben megismert akváriumi csapat eljut a Tengeri Élővilág intézetbe, ahol hamarosan őket is kifogják, és az intézetben mindannyian új életet kezdhetnek.

A Kis Kedvencek Titkos Élete 2. (The Secret Life of Pets 2.)
 • Rendezők: Chris Renaud, Yarrow Cheney
 • Forgatókönyvírók: Cinco Paul, Ken Daurio, Brian Lynch
 • Szinkronhangok: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate, Ellie Kemper
 • Zene: Alexandre Desplat
 • Játékidő: 86 perc
 • Bemutató: 2016. Július 8.
 • Bevétel: $ 875,457,937

2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelynek rendezői Yarrow Cheney és Chris Renaud. A producerei Christopher Meledandri és Janet Healy, az írói Ken Daurio, Brian Lynch és Cinco Paul, a zeneszerzője Alexandre Desplat. A mozifilm az Illumination Entertainment gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve filmvígjáték. Amerikában 2016. július 8-án, Magyarországon 2016. augusztus 4-én mutatták be a mozikban.

Az elkényeztetett Max naponta ül az ajtó előtt, és alig várja, hogy gazdája, Katie hazaérkezzen. Fenekestül felfordul világa, mikor Katie egy Duke nevű kutyával tér haza.
Max próbálná betölteni az alfahím szerepét Duke felett, amelyet Duke nem néz jó szemmel. Egyszer, amikor lemennek a parkba sétálni, Duke elrángatja Maxet egy sikátorba és beledobja a kukába. Hirtelen feltűnik egy csupasz macska és csapata, akik megfenyegetik az állatokat. Őket befogja a sintér, lévén, hogy a macskák leszakították a nyakörveiket. Hógolyó, a pszichopata nyúl és bandája kiszabadítja őket, ha attól fogva a két kutya kényszerűségből nekik dolgozik. Levezetik őket a csatornába, ahol egy egész hadsereg kidobott állat él, akik bosszút esküdtek az emberek ellen. Miközben a többiek észreveszik Max és Duke eltűnését, úgy gondolják hogy idegen emberek rabolták el őket. Gigi kijelenti, hogy felderítést szervez a két kutya után. Ám a többiek félnek a külvilágtól, és nem akarják elhagyni a házat. Pajti felvezeti őket a papájához, akinél sok házi kedvenc gyűlt össze, hogy bulizhassanak. Pajti papája ugyan ismeri a csatorna útvonalát, de 12 éves (emberévekben 84) kora révén már nem képes elhagyni a házat. Papa levezeti őket a titkos útra, ahol végül csak elérkeznek a csatornához. Közben a két kutyát Hógolyó a viperájukhoz küldi, hogy megmarhassa és bandataggá nyilváníthassa a két kutyát; Max-nek és Duke-nak azonban nem tetszik az ötlet, ezért megpróbálnak elszökni. Miután egy hosszas harc végén Duke megöli a viperát; Hógolyó és bandája kijelenti hogy az életük árán is kifogják nyírnyi a két kutyát. A többiek közben elérkeznek ahhoz a rejtekhelyhez ahol Hógolyó és bandája a vipera után gyászol. Közben Gigi kihallgatja Hógolyót, aki éppen azon morfondírozik, hogyan ölhetné meg a két kutyát; Azon nyomban felemeli a hangját, és azt mondja Hógolyónak, hogy ő Max legjobb barátja (de egyesek szerint a pasija), és akármi történik megfogja őt keresni, és örökre mellette marad. Azonban ez nem lesz egyszerű, ugyanis Hógolyó és a bandája nem hagyják annyiban a dolgot, utána rohannak a többieknek is, hogy őket is megöljék és kinyuvasszák. A többieknek végül sikerül elszökni, de Norman, a kis tengerimalac továbbra is Hógolyó fogságában marad.
Közben Max és Duke útja Brooklynba vezet, ahol egy virsligyárba tévednek és jóízűen elkezdenek falatozni, ám bármilyen kényelmes is nekik, a sintérek már felkészülve várják a két kutyát. Max és Duke sikeresen elszöknek a virsligyárból és folytatják barangolásukat. Végül rátalálnak arra a házra, ahol Duke a régebbi gazdájával élt. Max és Duke bemennek a házba ahol egy macska fogadja őket. Azt mondja nekik hogy Duke régi gazdája kb. 3 hónappal azelőtt 82 évesen elhunyt. Duke szomorkodni kezd, és Max-et hibáztatja, amiért iderángatta őt a semmiért; Közben Duke arra is rájön, hogy Max, meg akar tőle szabadulni, és emiatt nagyon mérges lesz Max-re. Max faképnél hagyja Duke-ot, amikor már felkészülten várják a sintérek, hogy kifeszített halászhálóval elkapják őket. Duke-ot sikerül elfogniuk, és ezzel egy igazán hajmeresztő kalandban lesz részük. Közben találkozik Hógolyóval és barátaival (Gyíkpofavál, Harcival és Tetkóval), akik 'anya és kisbabája' ruhába öltözve álcázzák magukat. Közben a sintérek rájönnek a turpisságra, és elkapják Hógolyó barátait. Max és Hógolyó számára nyilvánvalóvá válik, hogy a két állatnak össze kell fognia a barátaik megtalálása érdekében. Hógolyó és Max elkoboznak egy távolsági buszt, hogy a nyomukba eredhessenek, és visszatérjenek Manhattanbe a barátaikkal együtt.
Közben a Brooklyn-hídon utolérik a sintérkocsit, ami éppen az East River nevű folyóba készül belezuhanni. Közben megérkeznek a többiek is ahol, alaposan ellátják a baját Hógolyó bandájának: 1000-nyi meg 1000-nyi pofont vágnak be minden állatnak egyenként. Hógolyó barátainak és a sintéreknek ugyan sikerül kiszökniük a kocsiból, de Duke még odabent rostokol a kocsiban, lévén, hogy az ő ketrecajtaja zárva maradt. Max megpróbálja kiszabadítani Duke-ot a ketrecből, de miután megszerezte a kulcsokat, véletlenül bekapcsolja a kocsi ablaktörlőjét, aminek hatására a kocsi az East River folyóba zuhan. Max és Duke azonban továbbra is bennmaradnak a kocsiban. Mikor Gigi és a többiek azt hiszik oda minden remény, Hógolyó megtalálja a kulcsokat, és ezzel a lendülettel sikeresen kiszabadítja Max-et és Duke-ot. Közben miután sikerül kijutniuk az East Riverből, Hógolyó barátai és a többi kedvenc egy taxiskocsival jelennek meg, és Tetkó a házisertés vezetésével végül mindannyian hazaérkeznek. A történet végén kiderül hogy Gigi azért akarta megtalálni őket, mert ő halálosan szerelmes Max-be. Hógolyó és bandája mielőtt visszatérnek a csatornájukba, meglátja Hógolyót egy fiatal 7 év körüli kislány, és azonnal örökbe akarja őt fogadni. Hógolyónak elsőre nem tetszik az ötlet, de aztán pár perc alatt elválaszthatatlanok maradnak. Közben a többiek is hazaérkeznek a saját otthonukba, még a gazdájuk megérkezte előtt.
A stáblista közbeni jelenetnél Pajti és Mel egy buliba érkeznek (utóbbi egy minyon-jelmezben, utalva ezzel a stúdió nagysikerű karaktereire), ahova Hógolyó engedi be őket.

Jégkorszak: A nagy bumm (Ice Age: Collision Course)
 • Rendezők: Mike Thurmeier, Galen T. Chu
 • Forgatókönyvírók: Michael J. Wilson
 • Szinkronhangok: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Chris Wedge, Queen Latifah, Seann William Scott, Jennifer Lopez, Neil deGrasse Tyson, Jesse Tyler Ferguson, Simon Pegg, Jessie J
 • Zene: John Debney
 • Játékidő: 100 perc
 • Bemutató: 2016. Július 13.
 • Bevétel: $ 408,579,038
 • ElőzőJégkorszak: Vándorló Kontinens (2012)

2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a nagy sikerű Jégkorszak-filmek 5. része, Mike Thurmeier és Galen T. Chu rendezte. A forgatókönyvet Michael J. Wilson írta, a zenéjét John Debney szerezte, a producere Lori Forte és Carlos Saldanha volt. Amerikábanban 2016. július 22-én, Magyarországon 2016. július 14-én mutatták be a mozikban.

Manny, Diego és Sid, ja meg a Motkány igencsak megélték a Harmadkor viszontagságait, a jegesedéstől kezdve a felmelegedésen át a kontinensvándorlásig, amit egypár túlélt dinó is színezett, de az összefogásuknak köszönhetően mindig.

Trollok (Trolls)
 • Rendezők: Mike Mitchell
 • Forgatókönyvírók: Jonathan Aibel, Glenn Berger
 • Szinkronhangok: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Russell Brand, James Corden, Gwen Stefani
 • Zene: Christophe Beck
 • Játékidő: 92 perc
 • Bemutató: 2016. November 4.
 • Bevétel: $ 346,864,462
 • KövetkezőTrollok a világ körül (2020)

2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Thomas Dam által kitalált Troll játékfiguráin alapult, és a 33. DreamWorks-film. A forgatókönyvet Jonathan Aibel, Glenn Berger és Erica Rivinoja írta, az animációs filmet Mike Mitchell és Walt Dohrn rendezte, a zenéjét Christophe Beck szerezte, a producere Gina Shay volt. A DreamWorks Animation készítette, a 20th Century Fox forgalmazta. Dániában 2016. október 13-án, az Egyesült Államokban 2016. november 4-én, Magyarországon 2016. október 27-én mutatták be a mozikban.

A trollok a legvidámabb lények az egész világon, akik mást sem csinálnak, csak táncolnak, ölelkeznek, énekelnek és így tovább. Ellenségeik a mindig mogorva bergeniek, akik trollokat esznek, mert úgy hiszik, hogy csak akkor lehetnek ők is boldogok. Minden évben a trollfa köré gyűltek, ezt az ünnepet úgy hívják, hogy troll-lala. A bergeniek uralkodójának fia, Porcos herceg életében először kóstolna meg egy trollt, ám épp a troll-lala ünnepén a trollok sikeresen megszöknek Bergenvárból, vezetőjük, Pepi király vezetésével. A bergeni Séfet ezért száműzik Bergenvárból, akinek ettől kezdve fő célja, hogy meglelje a trollokat, bosszút álljon a bergenieken, és ő legyen a bergeniek uralkodója. Ám a trollok szerencsésen megmenekülnek a bergeniektől és egy új földön telepszenek le.
20 évvel később Pipacs hercegnő, Pepi király lánya megrendezi az addigi legnagyobb, leghangosabb és legőrületesebb partiját. Mindenkit elhív, de az egyik troll, Ágas nem akar eljönni, mert fél, hogy a nagyon hangos buli miatt rájuk találnak a bergeniek. Igaza is lesz, mert a bergeni Séf észreveszi a tűzijátékot, rájuk talál, és Pipacs hercegnő legjobb barátait elfogja. Pipacs Ágastól kér segítséget a barátai megmentésében, de ő nem akar vele menni. Így először egyedül próbálkozik, de végül Ágas rátalál (mert tudta, hogy egyedül nem fog boldogulni) és együtt folytatják az utat. Végül sok-sok akadály legyőzése után sikeresen eljutnak Bergenvárba.
Bergenvár palotájában azt látják, ahogy Porcos király meg akarja enni Csermelyt. Pipacs és Ágas követi Bridget-et, a bergeni konyhalányt, aki a Séfnek dolgozik. Pipacs meglátja Bridget falán Porcos király képeit és rájön, hogy szerelmes belé. Alkudni akar Bridget-tel, hogy szerveznek neki egy randit cserébe, ha segít nekik megmenteni Csermelyt. Bridget beleegyezik. Amikor a trollok elkezdenek énekelni, Bridget furcsának találja, hogy Ágas miért nem énekel. Pipacs mérges lesz Ágasra, nem érti, miért nem akar énekelni. Ágas felfedi, hogy kisgyerekként elvesztette a nagymamáját, mikor az éneklése miatt nem vette észre a közeledő bergenit, aki így a nagymamáját rabolta el. Attól kezdve többé nem énekelt, nem táncolt, még eredeti színét is elvesztette.
Ágas utólagos (de éneklést továbbra is ellenző) segítségével a trollok átváltoztatják Bridget-et Lady Csillámszikrává és szép szivárványszínű hajat formáznak neki a saját hajukkal. Elmegy randizni Porcos királlyal, és a randi végén a király megmutatja neki a dobozt, amibe Csermelyt rejtette el. Így most már biztos, hogy Csermely életben van. Amikor azonban a trollok megszerezik a dobozt, az furcsa módon üres. Rájönnek, hogy ez egy csapda, amit a Séf eszelt ki, hogy elkapja őket, és kiderült, hogy Csermely elárulta őket és most már a Séfnek dolgozik. Ellopja Pipacstól a kis kolompját, amivel előcsalogatja a többi trollt, így a Séf és a többi bergeni egytől-egyig elkapták őket is, és egy lábasba zárják mindannyiukat.
Pipacs szomorú, amiért elrontott mindent, és mindenkit veszélybe sodort, így elveszti a reményt, és szürkévé változik. A többi troll is úgyszintén. Azonban Ágas (aki végre felismerte a boldogságot, ami valójában végig ott volt benne, csak egy kis segítség kellett hozzá, hogy előcsalogassa) dalra fakad, és sikerül visszaadnia a többi troll hitét, valamint még Pipacsnak is elismeri az iránta érzett szerelmét. Pipacs, akárcsak a többi troll újra boldogok lesznek, és még Ágas is visszanyeri eredeti, ragyogó színét.
Bridget kiszabadítja a trollokat, és menekülésre buzdítja őket, noha tisztában van vele, hogy a többi bergeni ezért árulással vádolja majd. Pipacs azonban nem hagyja bergeni barátját a bajban, ezért a többi trollal együtt Bridget után sietnek és felfedik Porcos király előtt, hogy ő volt Lady Csillámszikra, egyúttal arra is ráébresztik a bergeniket, hogy anélkül is lehetnek boldogok, hogy trollt esznek. A bosszúszomjas Séf minden áron ellenzi ezt, és a trollok megölésére készül, de végül Bridget megmenti őket, a Séfet pedig (az áruló Csermellyel együtt) elkergetik, egy lángoló kiskocsin kigurítják a városból.
A trollok és a bergeniek ettől kezdve együtt élnek tovább békében és boldogságban, Pipacsból pedig a trollok új királynője lesz, és beteljesíti az Ágassal való szerelmét.
A film végén megáll a kiskocsi, amin a Séfet gurították. A mohó bergeni meg akarja enni Csermelyt, de végül mindkettejüket felfalja egy domboldal formájú szörnyeteg.

Vaiana (Moana)
 • Rendezők: Ron Clements, John Musker
 • Forgatókönyvírók: Jared Bush
 • Szinkronhangok: Auliʻi Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, emaine Clement, Nicole Scherzinger, Alan Tudyk
 • Zene: Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i, Mark Mancina
 • Játékidő: 107 perc
 • Bemutató: 2016. November 23.
 • Bevétel: $ 690,845,539

2016-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely az 56. Disney-film rendezői Ron Clements, Don Hall, John Musker és Chris Williams. Az animációs játékfilm producere Osnat Shurer. A forgatókönyvet Jared Bush, Pamela Ribon, Aaron Kandell és Jordan Kandell írta, a zenéjét Opetaia Foa’i, Mark Mancina és Lin-Manuel Miranda szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Animation Studios gyártásában készült, a Walt Disney Studios Motion Pictures forgalmazásában jelen meg. Műfaja zenés kalandfilm. Amerikában 2016. november 23-án, Magyarországon 2016. december 1-jén mutatták be a mozikban.

Vaiana nagymamája egy ősi, ijesztő történetet mesél az előtte lévő apróságoknak. Ekkor Vaiana még totyogós kisgyerek. A történetben a sziget istennője, Te Fiti szívét ellopta a tenger és a szél félistene, Maui, hogy azt odaadja az embereknek. Azonban útközben megtámadja őt Te Kā, egy lávaszörny, és a harc közben Maui elveszíti félisteni hatalmát biztosító kampóját és Te Fiti szívét a tengerben.
Később, Vaiana bemerészkedik az óceánba, ami alázatosan visszahúzódik és megnyílik előtte, mintegy vízfalat alkotva. Vaiana egy polinéziai törzsfőnök egyetlen gyermeke, akik a Motunui nevű szigeten élnek. Az óceán egy apró, zöld követ pottyant a gyermek kezébe, aki elejti a követ, amikor apja, Tui utánarohan és féltő gonddal felkapja a levegőbe. Tui ragaszkodik hozzá, hogy a törzs hagyományai szerint nem szabad a sziget határait jelző zátonyon túl merészkedni, mert a sziget mindent biztosít a számukra.
Évekkel később azonban a kókusztermés megromlik, és a halászok is üres kézzel jönnek vissza a lagúnából, ahol már nincsenek halak, ezért nem fogtak semmit. Vaiana javasolja az apjának, hogy a zátonyon túl is kellene halászniuk, de az kereken visszautasítja.
Vaiana nagymamája, Tala mutat neki egy titkos barlangot a vízesés mögött, ahol Vaiana hatalmas polinéziai hajókat lát, és amikor megüt egy dobot, megelevenedik előtte a múlt, amikor ősei a távoli vizekről erre a szigetre hajóztak. Tala elmeséli neki, hogy azért hagytak fel a hajózással, mert Maui ellopta Te Fiti szívét, és azután szörnyek jelentek meg a tengerben. Tala elmondja azt is, hogy Te Kā hatására egyre terjed a sötétség szigetről szigetre, és mindenhová pusztulást visz magával. Tala váratlanul visszaadja Vaianának Te Fiti szívét, amit kiskorában elejtett, ő azonban megőrizte neki.
Tala már nagyon öreg és lebetegszik. Halálos ágyán azt suttogja unokájának, hogy vigye magával a szívet és szálljon tengerre. Megnyugtatja, hogy mindig a közelében lesz, mert halála után majd rája alakját ölti magára.
Vaiana anyja segítségével élelmiszert szed össze, és magával viszi egy proa hajóra kissé bolond kakasát, aki a Heihei nevet viseli (a filmben időnként tyúknak nevezik), hogy felkeresse Mauit. Nagyanyja szerint az égbolton látható, kampó alakú csillagalakzat útba fogja igazítani. Egy tengeri vihar felborítja a hajót, Vaiana a vízbe esik és egy kopár sziget partján tér magához. Itt él Maui, aki tréfálkozik vele, csapdába csalja, és bezárja egy barlangba, hogy elmehessen Vaiana hajójával megkeresni a kampóját. Vaiana azonban felmászik egy kürtőn, kiszabadul és az óceán segítségével utoléri a menekülő Mauit, aki belátja, hogy kénytelen magával vinni a lányt (de előbb többször megpróbálja vízbe dobni). Vaiana próbálja rábeszélni Mauit, hogy vigye vissza a szívet, mert ezzel segítene az embereken, Maui azonban önzőnek bizonyul, és csak a saját, varázserőt adó kampója érdekli, amivel alakváltó tulajdonsága érvényesül és ezzel különféle állatok alakját veheti fel. Maui azért is utasítja el a javaslatot, mert az szerinte magához vonzza a szörnyeket.
Értelmes, de ártalmas, Kakamora kókusz-kalózok támadják meg őket, akik megpróbálják ellopni tőlük a szívet, de sikerül visszaszerezniük, és elmenekülnek. Maui beleegyezik, hogy visszavigye a szívet, ha előbb megszerzik a kampót. Ennek helye a Lalotai nevű alvilág, a szörnyek birodalma. Ide egyedül akar lemenni, de Vaiana követi. Megtalálják a kampót Tamatoa, egy óriásira nőtt rákfajta hátán, ahol az kincseket halmozott fel.
Maui elkezdni tanítani Vaianát a hajózás és a navigáció megfelelő módjára (mivel a lány ragaszkodik hozzá, hogy tanítsa).
Megérkeznek Te Fiti szigetéhez, ahol Te Kā, a lávaszörny megtámadja őket. Maui kampója komoly sérülést szenved, így Maui nem akar újabb harcba bocsátkozni és otthagyja Vaianát. Vaiana arra kéri az óceánt, vegye vissza a követ és bízzon meg valaki mást a feladattal. Ekkor a hajón megjelenik nagyanyja szelleme testi valójában és bátorítja a lányt. Vaiana újból magához veszi a követ. Maui meggondolja magát és visszatér, hogy elterelje a lávadémon figyelmét, azonban az újabb harcban a kampója eltörik. Vaiana közben rájön, hogy Te Kā valójában Te Fiti, de a szíve nélkül, ezért azt kéri az óceántól, hogy nyíljon meg a szörny előtt, hogy az oda tudjon menni hozzá (a teste izzó anyagból áll, de ha víz éri, akkor megszilárdul, ami a szörnyet kellemetlenül érinti). Közben Vaiana énekel neki, amivel ráébreszti, hogy valójában ki is ő. Amikor az megszelídült szörny odaér, egymáshoz érintik a homlokukat, és a szörny teste kialszik és megszilárdul. Vaiana a szörny testén lévő spirálba illeszti a „követ” (vagyis a szívet). Erre az gyökeresen átalakul és felveszi Te Fiti zöld lombokkal borított alakját. A kopár környezet is kivirágzik körülötte. Te Fiti megajándékozza őket egy új hajóval, Mauit pedig egy új kampóval. Majd Te Fiti lefekszik és csak hatalmas emberi alakja marad meg egy hegylánc formájában.
Vaiana elbúcsúzik Mauitól, aki sas alakjában elrepül. Vaiana visszatér a népéhez és szüleihez, ahol közben szintén megújult a természet. Vaiana lesz az új törzsfőnök (erre már kis kora óta felkészítették) és a törzs újból nekivág a tengernek a barlangból előhozott hajókon.

Énekelj! (Sing)
 • Rendezők: Garth Jennings
 • Forgatókönyvírók: Garth Jennings
 • Szinkronhangok: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly
 • Zene: Joby Talbot
 • Játékidő: 110 perc
 • Bemutató: 2016. December 21.
 • Bevétel: $ 631,151,679
 • Következő: Énekelj! 2. (2021)

2016-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Garth Jennings írt és rendezett. A zenéjét Joby Talbot szerezte, a producerei Chris Meledandri és Janet Healy voltak. Az Illumination Entertainment készítette, az Universal Pictures forgalmazta. Amerikában 2016. december 21-én, Magyarországon 2016. december 22-én mutatták be a mozikban.

Az Énekelj egy olyan világban játszódik, ahol az állatok emberként viselkednek. Buster Moon színháza pénzügyileg az összeomlás szélén áll. Buster imádja a színházát, ezért kitalálja, hogy megrendezi a világ legnagyobb szabású, de csekély pénzdíjas énekversenyét. Mivel csak ezer dollárja van, ezt az összeget akarja a szórólapokra nyomtatni, de titkárnője véletlenül még leüt két nullát, így 100.000 dollárt nyomtat a lapokra, amiket szétfúj a szél az egész városban.
Másnap rengeteg jelentkező tolong a színház bejárata előtt, akiket Moon és titkárnője türelmesen végighallgat. Öten kerülnek a döntőbe, akik azt remélik, hogy az életük gyökeresen megváltozik...
De a döntőig még rengeteg teendő vár a versenyzőkre, mert próbálniuk kell és az életben is helyt kell állniuk. Rosita-nak rengeteg gyermeke van, ezért gépiesíti a házát, hogy legyen ideje a próbákra járni. Johnny az apjával jár rabolni, ezért nem mindig van ideje próbálni. Ash-t faképnél hagyta a barátja, mert nem tudta feldolgozni, hogy csak Ash léphet fel a színházban. Mike keménykötésű legények elől menekül, akik el akarják őt kapni. Meena pedig nem tudja, hogy a lámpaláza miatt sikerül-e egyáltalán fellépnie.
Buster Moon is serényen tüsténkedik, mert meg akarja szerezni a 100.000 dollárt, de ehhez fel kell hajtania egy szponzort.

Box Office
# Animáció Bevétel Helyezések
Amerika Más terület Világszerte Megj.
év
TOP50
01 Szenilla Nyomában $ 486,295,561 $ 542,275,328 $ 1,028,570,889 3 9
02 Zootropolis – Állati nagy balhé $ 341,268,248 $ 682,515,947 $ 1,023,784,195 4 10
03 A Kis Kedvencek Titkos Élete $ 368,384,330 $ 507,073,607 $ 875,457,937 6 17
04 Vaiana $ 248,757,044 $ 442,088,495 $ 690,845,539 12 26
05 Énekelj $ 270,395,425 $ 363,756,254 $ 634,151,679 13 30
06 Kung Fu Panda 3. $ 143,528,619 $ 377,642,206 $ 521,170,825 16 50
07 Jégkorszak: A nagy bumm $ 64,063,008 $ 344,516,030 $ 408,79,038 20 -
08 Trollok $ 153,707,064 $ 193,157,398 $ 346,864,462 25 -