Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PIRULA PANDA

Eredeti cím: Turning Red
Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi, fantasy
Rendező: Domee Shi
Bemutató: USA 2022. Március 11. - HUN 2022. Március 10.

2022-es amerikai 3D-s számítógépes animációs filmvígjáték, amelyet Domee Shi írt és rendezett. Producere Lindsey Collins. A Walt Disney Pictures és a Pixar Animation Studios gyártásában készült, forgalmazója a Walt Disney Studios Motion Pictures. Amerikában 2022. március 11-én, Magyarországon 2022. március 10-én mutatták be a mozikban.

A film Mei-t követi, egy tizenéves lányt, aki ha túlságosan stresszes lesz, óriási vörös pandává változik. A történet Kanadában játszódik a 2000-es évek elején.
A Turning Red-ben, Mei Lee egy önbizalmas, néha ügyetlen tizenéves, aki édesanyja kötelességtudó lányának maradása és a serdülőkori káosz között feszeng. És mintha nem lenne elég az érdeklődésének, a kapcsolatoknak és a testének a megváltoztatása, amikor valahányszor túlságosan stresszes lesz (ami egy tinédzsernél gyakorlatilag MINDIG megtörténik), ő átalakul egy lila ködfelhő kíséretében egy óriási vörös pandává!

Gyártás - 2018. május 8-án jelentették be, hogy Domee Shi, aki ugyanebben az évben írta és rendezte a Bao című Pixar rövidfilmet, teljes hosszúságú játékfilmet írt és rendezett a stúdióban, ezzel ő lett az első ázsiai nő, aki a Pixar számára rendezett filmet. Shi 2018. november 26-án megerősítette, hogy egy filmen dolgozik a stúdióban. Shi azt is elmondta, hogy a film a fejlesztés korai szakaszában volt, a történeten még dolgoztak, és hogy "[nagyon izgatott] ebben az új, 90 perces filmformátumban játszani". Shi 2019. január 1-jén azt mondta, hogy azt tervezi, hogy a film "szórakoztató és érzelmes" lesz. December 9-én, 2020, Shi filmje jelentette címmel pirosra, a telek szintén bemutatta. A film Torontóban, Kanadában a korai 2000-es években játszódik, amelyről a bemutató trailerben lévő húsvéti tojások sorozata tesz tanúbizonyságot, valamint 2021 februárjában a látványtervező által is megerősítésre került.

Kiadás - A Turning Red-et a tervek szerint 2022. március 11-én adják ki az Egyesült Államokban a Walt Disney Studios Motion Pictures által. 2021. június 17-én egy Pixar bennfentes megerősítette, hogy a film mozis megjelenést fog kapni, miután mind a Lelki ismeretek-et (2020), és a Luca-t (2021) átütemezték, hogy közvetlen digitális kiadást kapjanak a Disney+-on a COVID-19 járványra válaszul.

Érdekességek

 • A Pixar második animációs filmje női rendezővel az élen.
 • A Pixar ötödik animációs filmje a Meriada, a bátor, az Agymanók, a Szenilla nyomában és A hihetetlen család után, amelyben női főhős szerepel.

A ROSSZFIÚK

Eredeti cím: The Bad Guys
Műfaj: akció, animációs, vígjáték, bűnügyi, családi
Rendező: Pierre Perifel
Bemutató: USA 2022. Április 15. - HUN 2022. Április 14.

Egy közelgő amerikai számítógép-animációs rablás vígjáték film által termelt DreamWorks Animation . A népszerű gyerekkönyv-sorozat az azonos nevet Aaron Blabey , a film rendezője Pierre Perifel az ő jellemző irányított debütált , és írta Etan Cohen és Hilary Winston. A filmben Sam Rockwell , Awkwafina , Anthony Ramos , Marc Maron , Craig Robinson , Zazie Beetz , Alex Borstein , Richard Ayoade hangja láthatóés Lilly Singh.
A film a tervek szerint 2022. április 22-én jelenik meg a Universal Pictures gondozásában.

A film középpontjában több megreformált, de félreértett gazember áll, akik Farkas úr, Piranha úr, Kígyó úr, Cápa úr és Tarantula úr néven ismertek. Az öt ember belefárad a bűnözéssel teli életbe, és úgy dönt, hogy a jó erőiként éli le életét.

Gyártás - 2017. július 22-én több stúdió jelezte érdeklődését a sorozat filmmé alakítása iránt. [4] 2018 márciusában a Variety arról számolt be, hogy a DreamWorks Animation filmet fejleszt a könyvsorozat alapján, a forgatókönyvet pedig Etan Cohen írja. A következő év októberében arról számoltak be, hogy a filmet Pierre Perifel rendezi majd, debütáló nagyjátékfilmjében , Cohen és Hilary Winston pedig a film forgatókönyvének társszerzői. A filmet úgy írták le, mint "hasonló fordulatot a rablás műfajában, mint Shrek a mesékben, és amit a Kung Fu Panda"tett a kung fu műfajért ." A stáb távolról dolgozott a COVID-19 világjárvány idején. 2021. június 22-én a Spider-Man: Into the Spider-Verse zeneszerzőt, Daniel Pembertont szerződtették, hogy komponálja a zenét. a filmben. július 28-án, 2021-ben a leadott bejelentették a Etan Cohen, a könyv szerzője Aaron Blabey és Patrick Hughes állapítani, amelyek producerei a film. Ugyanezen a napon, a rendező Pierre Perifel bejelentés a karakter casting az Instagramján.

Kiadás - 2019. október 7-én jelentették, hogy a filmet 2021. szeptember 17-én mutatják be a mozikban, átvéve a Spooky Jack megjelenési dátumát. 2020 decemberében elhalasztották a filmet, mivel a The Boss Baby: Family Business átvette az eredeti helyet, bár megerősítették, hogy a COVID-19 világjárvány miatt „a következő heteken belül” új dátumot kap. 2021 márciusában a megjelenési dátumot 2022. április 15-re tervezték. 2021 októberében ismét egy héttel, április 22-re tolták el.

LIGHTYEAR

Eredeti cím: Lightyear
Műfaj: kaland, animációs, családi
Rendező: Angus MacLane
Bemutató: USA 2022. Június 17. - HUN 2022. Június 16.

Egy hamarosan megjelenő amerikai 3D számítógépes animációs film, amelyet a Pixar készített, és amelyet 2022. június 17-én mutatnak be. A film a Toy Story franchise spin-offja, a Buzz Lightyear of Star Command ("a filmen belüli show" alatt). csillagparancsnokság. Ez lesz a Pixar 26. animációs filmje.

Egy fiatal tesztpilóta tűnik fel a színén, akik eltökéte, hogy a galaxis legbátrabb Space Rangere lesz. Ő Buzz, aki semmitől sem riad vissza.

MINYONOK: GRU SZÍNRE LÉP

Eredeti cím: Minions - The Rise of Gru
Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi
Rendező: Kyle Balda
Bemutató: USA 2022. Július 1. - HUN 2022. Június 30.

2022-es amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Kyle Balda rendezett. A forgatókönyvet Brian Lynch írta. A producerei Chris Meledandri, Janet Healy és Chris Renaud. A film zeneszerzője Heitor Pereira. A film gyártója az Illumination, forgalmazója a Universal Pictures. Műfaja filmvígjáték.
Az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is 2020. júliusában mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt a bemutatót két évvel eltolták. Amerikában 2022. július 2-án, Magyarországon 2022. június 30-án mutatják be.

Az 1970-es évek derekán, melyet meghatároztak a tupírozott frizurák és a farmerek, Gru (Steve Carell) egy csendes kertvárosban nevelkedett, mit sem sejtve arról, mekkora tetteket is fog véghezvinni a jövőben. A kis Gru a Vicious 6 néven ismert szupergonoszokból álló csapat legnagyobb rajongója, és az apró sárga hűséges követői, a Minyonok segítségével már el is kezdi szövögetni nagyratörő terveit. Gru valamint a Minyonok, Kevin, Stuart, Bob és Otto pedig csakhamar meg is tervezi első küldetését, mellyel beírhatják a nevüket a történelem nagykönyvébe. Amikor a Vicious 6 elűzi a korábbi vezetőjüket, a legendás harcost, Wild Knuckles-t (Alan Arkin), Gru úgy dönt, meghallgatást kér, hogy csatlakozhasson a szupergonoszokhoz. Csakhogy a dolog enyhén szólva sem a tervei szerint alakul, és a helyzet egy újabb fordulatot követően csak egyre rosszabb lesz. Miután Gru túljár a tagok eszén akaratlanul ugyan, de egyszeriben a gonoszok halálos ellenségévé válik. Az ifjú Gru megpróbálja mentei az irháját, és egy különleges szövetségesre talál Wild Knuckles személyében, miközben megtanulja, hogy bizony még a rosszfiúknak is lehet szüksége némi segítségre a barátoktól.

Érdekességek:

 • A Minyonok: Gru színre lép a Gru franchise negyedik egészestés mozifilmje.
 • A Minyonok: Gru színre lép a filmtörténet első animációs előzményfilmhez készült folytatásfilmje.
 • A Minyonok: Gru színre lép a Gru franchise első filmje, melyben nem működött közre szinkronszínészként John Cygan. Cygan 2017. május 13-án hunyt el, néhány hónappal a Gru 3 premierje előtt.
 • A Kung Fu Panda folytatásai után ismét animációs filmben vállalt szerepet Jean-Claude Van Damme.
 • A Minyonok: Gru színre lép Taraji P. Henson második animációs filmje a Ralph lezúzza a netet (2018) után.
 • A film hivatalos címét 2019. május 21-én jelentették be.
 • 2017. január 25-én jelentette be a Universal és az Illumination, hogy elkészítik a nagysikerű Minyonok folytatását. A film munkálatai 2017. július 19-én kezdődtek meg.
 • 2020. február 2-án jelentették be hivatalosan, hogy Pierre Coffin és Steve Carell is visszatér a szerepeikhez.
 • A Minyonok: Gru színre lép premierjét eredetileg 2020. július 3-ra tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót végül 2021. nyarára halasztották.
 • A film merchandise termékeinek gyártására a Universal 3 éves szerződést kötött a Mattellel.

Előzetes:

CSIZMÁS, A KANDÚR: THE LAST WISH

Eredeti cím: Puss in Boots - The Last Wish
Műfaj: animációs, kaland, vígjáték, családi, fantasy
Rendező: Joel Crawford , Januel Mercado
Bemutató: USA 2022. Szeptember 23. - HUN 2022. Szeptember 22.

Csizmás, Kandur hamarosan megjelenő folytatása, a tervek szerint 2022. szeptember 23-án mutatják be, és ez lesz a 43. játékfilm.

Két hónappal az első film eseményei után a Puss in Boots rájön, hogy kalandszenvedélye megtette a maga hatását: kilenc életéből nyolcat égett el, így már csak egy maradt. Eposzi utazásra indul, hogy megtalálja a misztikus Utolsó kívánságot, és helyreállítsa kilenc életét.

Termelés - 2012 novemberében Guillermo del Toro executive producer elmondta, hogy már készítettek pár forgatókönyv-vázlatot a folytatáshoz, és a rendező, Chris Miller egzotikus helyekre akarja elvinni Pusst egy kalandra. 2014 áprilisában Antonio Banderas, Puss hangja azt mondta, hogy a folytatáson még csak most kezdődött el a munka. 2014 júniusában a film a Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves címet kapta, és a tervek szerint 2018. november 2-án mutatták volna be. 2014 augusztusában 2018. december 21-re halasztották.
2015 januárjában a Puss in Boots 2-t eltávolították a megjelenési ütemtervből a vállalati szerkezetátalakítás és a DreamWorks Animation évi két film kiadására vonatkozó új irányelve miatt.
2015 márciusában Banderas egy interjúban azt mondta, hogy a forgatókönyv átalakítás alatt áll, és Shrek szerepelhet a filmben. 2018 novemberében a Variety bejelentette, hogy Chris Meledandrit bízták meg a Shrek 5 és a Puss in Boots 2 egyik executive producerének szerepével, és a szereplők visszatérnek. 2019 februárjában Bob Persichett, az első film történetének vezetője leszerződött a folytatás rendezésére. Az eredeti Puss in Boots film producere, Latifa Ouaou fogja felügyelni a folytatás fejlesztését. 2021 márciusában kiderült, hogy a film címe „Puss in Boots: The Last Wish”, a bemutató dátuma 2022. szeptember 23. 

Apróságok

 • A Csizmás kandúr a DreamWorks tizedik franchise-filmje az Egyiptom hercege , a Shrek , a Madagaszkár , a Kung Fu Panda, Így neveld a sárkányodat, Trollok, Croodék, Szilaj, és a Bébi úr után. Ez egyben az első olyan franchise, amely egy spin-offon alapul.
 • Ez lesz az első spin-off film a stúdiótól, amely folytatást kap.
 • Ez az első olyan film, amely a Shrek franchise-ban játszódik, és amelyet a Universal Pictures forgalmaz.
 • A Dreamworks Animation második filmje, amelyet szeptemberben mutatnak be az Abominable (2019) után

SEARCHER CLADE

Eredeti cím: Searcher Cladefaj: animációs
Rendező: Don Hall
Bemutató: USA 2022. November 23. - HUN 2022.

Egy hamarosan megjelenő amerikai animációs kalandfilm, amelyet a Walt Disney Animation Studios készített . A tervekszerint 2022. november 23-án jelenik meg ,és ez lesz a 61. animációs film a Disney Animated Canonban . A Don Hall rendezésében készültfilmet Qui Nguyen írja.

Fejlődés - Az április 3 , 2020-as , egy animációs bejelentették a késői 2022 kiadás.  2021 Május 31-ig meghallgatásokat kezdett a vezető szerepét Ethan termelési készletet kezdődik július 1.  Augusztusban információk láttak napvilágot a filmről, melynek címe: Searcher Clade.

Apróságok

 • A cím tájékoztató jellegű, és valószínűleg változni fog.
 • A második Walt Disney Animation Studios film, amelyet november 23-án mutatnak be, a Vaiana után.