Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Scooby! (Scoob!)
  • Műfaj: amerikai animációs családi misztikus kaland-horror-vígjáték
  • Rendező: Tony Cervone
  • Szinkronhangok: Kiersey Clemons, Zac Efron, Will Forte, Jason Isaacs, Ken Jeong, Tracy Morgan, Gina Rodriguez, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg, Frank Welker
  • Bemutató: ELHALASZTVA...
Bemutató:
ELHALASZTVA...
Játékidő: Bevétel:

Egy készülő 3D-s számítógépes animációs film, melynek alapjául a Scooby-Doo franchise szolgál. Rendezője Tony Cervone, a forgatókönyvet Kelly Fremon Craig írta. A főszereplők eredeti hangjain a filmben Frank Welker, Zac Efron, Will Forte, Amanda Seyfried, Gina Rodriguez és Tracy Morgan szólal meg. A gyártó filmstúdió, a Warner Bros. 2020. május 15-ére tűzte ki a film amerikai premierjét. Magyarországon egy nappal előbb 2020. május 14-én mutatják be.
A Scooby! az első moziba kerülő Scooby-Doo film a 2004-es Scooby-Doo 2. – Szörnyek póráz nélkül óta, az első Hanna-Barbera-rajzfilm alapján készülő világszerte bemutatott mozifilm a 2010-es Maci Laci óta, és a legelső darabja a Warner Bros. által tervezett egyesített Hanna-Barbera-moziuniverzumnak.

A filmet az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is májusban mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt határozatlan időre eltolták.

Cselekmény: Vannak sztárok. Vannak (kevesebben) szupersztárok. És van (az egyetlen és utánozhatatlan) Scooby. E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb főgonoszával, aki Sanda Sólyom nevű űrhajójáról a kutyokalipszist akarja rászabadítani a világra. Borzasztó terve megvalósulását csak Scooby és Bozont akadályozhatja meg!

Előkészületek: 2014. június 17-én a Warner Bros bejelentette, hogy a Scooby-Doo filmsorozat új részét Randall Green írja majd. 2015. augusztus 17-én Tony Cervone lett az új animációs film rendezője, és Matt Lieberman az írója. A Phineas és Ferb egyik ötletgazdáját, Dan Povenmire-t tették meg kreatív tanácsadónak, és executive producernek. A 2016-os CinemaConon jelentették be a film akkori munkacímét, akkor még S.C.O.O.B.-ként. A film a Hanna-Barbera moziverzum felvezető darabjaként került fejlesztés alá az akkori közlemény szerint. A 2016 szeptemberében nyilvánosságra hozott hírekben már Dax Shepard neve is szerepel rendezőként Cervone társaként, ahogy Lieberman mellett forgatókönyvíróként is. 2018 októberében bejelentették, hogy Shepard már vesz részt a projektben, helyére Kelly Fremon Craig került.

Casting: 2019 márciusában bejelentették, hogy Frank Welker, Scooby-Doo eredeti hangja a 2000-es évek eleje óta a mozifilmben is megszólaltatja majd a címszereplőt. Mellette a szerepekre elsőként Will Forte, Gina Rodriguez és Tracy Morgan lettek beválogatva mint Bozont, Vilma és Barlangi kapitány. Ugyanebben a hónapban Zac Efron és Amanda Seyfried is csatlakoztak a film szinkronstábjához mint Fred és Diána. Az ismert hollywoodi húzónevek szerződtetése kisebb közfelháborodást okozott, miután a rajzfilmsorozatban megszokott eredeti színészekkel nem konzultált a Warner a leváltásukat illetően. Az ügyben (2009-től) Bozont eredeti hangja, Matthew Lillard és Gray Griffin, (2000-től) Diána eredeti hangja is kifejezték nemtetszésüket social media platformokon. Efron beválogatása emellett az első alkalom a franchise 1969-es debütálása óta, hogy a felnőtt Fred karakter egy animációs filmben nem Welker hangján szólal meg. Áprilisban Ken Jeong és Kiersey Clemons csatlakoztak a stábhoz, majd májusban Mark Wahlberg és Jason Isaacs.

Előzetes: