Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minyonok: Gru színre lép (Minions: The Rise of Gru)
  • Műfaj: amerikai animációs családi kaland-horror-vígjáték
  • Rendező: Kyle Balda, Brad Ableson
  • Forgatókönyvírók: Brian Lynch
  • Szinkronhangok: Steve Carell, Pierre Coffin, James Murray
  • Zene: Heitor Pereira
  • Bemutató: ELHALASZTVA...
Bemutató:
ELHALASZTVA...
Játékidő: Bevétel:

2020-as amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet Kyle Balda rendezett. A forgatókönyvet Brian Lynch írta. A producerei Chris Meledandri, Janet Healy és Chris Renaud. A film zeneszerzője Heitor Pereira. A film gyártója az Illumination, forgalmazója a Universal Pictures. Műfaja filmvígjáték. Amerikában 2020. július 3-án, Magyarországon 2020. július 2-án mutatják be a mozikban.
A filmet az Amerikai Egyesült Államokban és Magyarországon is júliusban mutatták volna be, de a koronavírus gyors terjedése miatt határozatlan időre eltolták.

Cselekmény: A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében. Amikor az Álnok Hatos elkergeti a főnöküket, a legendás harcost, Willám Kezet, Gru jelentkezik tagnak. A dolog nem megy jól, és még rosszabbra fordul, amikor Gru túljár az eszükön, és hirtelen azon kapja magát, hogy ő lett a csúcsgonoszok halálos ellensége. Menekülés közben Gru váratlan forrásból kér segítséget: magától Willám Kéztől, és rájön, hogy olykor még a rosszfiúknak is elkél egy kis baráti segítség...

Előzetes: